tri tip mojo marinade uitgelicht

Tri-tip in Mojo Marinade

Tri-tip, of Maminha, kennen we in Nederland als het liesstuk of als het ezeltje. Het is een stuk uit het rund, gesneden uit de lies. Dit stuk vlees is gemakkelijk te bereiden en om die reden heet het ook wel ezel, want zelfs een ezel kan dit stuk vlees niet verpesten. Dat komt omdat dit vlees zowel gebakken als biefstuk als doorbakken goed te eten is. Ik maakte er overigens als eens stoofvlees mee in de dutch oven, maar dit keer gaan we dit stuk vlees in zijn geheel bereiden […]

gegrilde bavette uitgelicht

Gegrilde Bavette

Bavette op de BBQ is tegenwoordig erg populair en in dit recept vertel ik je precies hoe ik Bavette BBQ, door twee methodes met je te delen. De populariteit van bavette is overigens niet onterecht, want het is een heerlijk stuk vlees! Bavette is ook wel bekend als vinkelap of flank steak en is wat grover van structuur dan de wat verfijndere steaks. Dat maakt het vlees uniek qua smaak en textuur en niet te vergelijken met een ossenhaas , kogelbiefstuk of ribeye van de BBQ. Bavette wordt uit de […]

tomahawk steak uitgelicht

Tomahawk Steak

Als BBQ liefhebber ben je ongetwijfeld ook fan van een mooi groot stuk vlees van de BBQ en een mooie Tomahawk Steak moet je dan ook echt eens proberen. Een mooie grote tomahawk steak is zeer geschikt om via de reverse sear methode te bereiden. Daarnaast ziet dit stuk vlees er met het uitstekende bot natuurlijk heel gaaf uit. Ben je nog niet bekend met de reverse sear methode? Geen paniek! In het recept leg ik je uit wat het inhoudt en hoe het werkt. Snel een mooie tomahawk halen […]

gehaktbrood rookplank uitgelicht

Gehaktbrood van de Rookplank

Een tijdje terug ontving ik een pakket met verschillende rookplankjes van rookplankje.nl. Aan mij de vraag om eens met hun plankjes aan de slag te gaan en verrassende gerechten te bereiden. Als je aan een rookplankje denkt kom je waarschijnlijk al snel uit bij het warm roken van zalm op een cederhouten plankje. In dit recept ga ik echter voor iets compleet anders, namelijk een gehaktbrood. Ook gebruikte ik geen cederhouten plankje, maar een rookplank van kersenhout. Dit gerookte gehaktbrood is een gerecht dat je zeker eens moet proberen, want […]

japanse wagyu ribeye uitgelicht

Japanse Wagyu Ribeye

Als BBQ liefhebber ben ik natuurlijk ook fan van een goede steak. Toen ik van The Butchery de mogelijkheid kreeg om een echte Japanse Wagyu ribeye te proberen was ik dan ook een blij man! Echt Japans Wagyu vlees is namelijk toch wel de heilige graal als het gaat om steaks en het eten er van stond op mijn bucket list. Wagyu is echter wel kostbaar. Voor een normaal formaat ribeye betaal je tientallen Euro’s. Het is dan ook geen stukje vlees dat je iedere week eet en in mijn […]

indonesisch stoofvlees uitgelicht

Indonesisch Stoofvlees

Ik maak regelmatig stoofvlees op de BBQ. Het hele jaar door. Je vindt dan ook diverse stoof recepten op mijn blog. Stoven op de BBQ doe ik in combinatie met een Dutch Oven. Ik heb er verschillende, die ik vrijwel allemaal gewoon het rooster van de BBQ zet. Houtskool er onder en je kunt heerlijke stoofgerechten bereiden op de BBQ. Als je wilt kun je het vlees voor in je stoof eerst roken op de BBQ, maar dat doe ik lang niet altijd. Zeker in dit recept voor Indonesisch stoofvlees […]

Biefstuk Bali

Biefstuk Bali

Dit recept ken je ongetwijfeld van Restaurant Loetje, dat bekend staat om de heerlijke biefstukken. Biefstuk Bali is mijn favoriet en die wilde ik dus thuis ook wel eens proberen! Er gaan diverse recepten over internet rond en ik heb er weer mijn eigen draai aan gegeven. In dit recept bereid je de biefstukken in een skillet op de BBQ. En ja, ik weet dat je het dan net zo goed op het fornuis kunt doen, maar ik houd nu eenmaal van BBQ’en en buiten koken. Ben je ook zo […]

hachee dutch oven uitgelicht

Hachee uit de Dutch Oven

Stoven op de BBQ in de Dutch Oven is iets wat ik in de herfst- en wintermaanden erg leuk vindt om te doen. Ik heb ook een lekker grote Dutch Oven, waardoor ik gelijk een voorraadje stoofvlees kan aanleggen. Dit keer ging ik voor hachee. Een klassiek stoofgerecht met uien en, in dit geval, sukade. Door de boel lekker een paar uurtjes te laten pruttelen krijg je heerlijk mals vlees, dat je zeker vaker zal willen eten.  

Duitse Biefstuk

Duitse Biefstuk uit de Skillet

Een lekkere steak van de BBQ lusten we allemaal wel, al zal een ieder zijn favoriete steak hebben. Ik ben bijvoorbeeld enorm fan van een lekkere ribeye, terwijl een ander liever voor een entrecote gaat. De Duitse biefstuk echter heb je waarschijnlijk nog niet op de BBQ gehad. Dat gaat ook niet zo makkelijk op een rooster zal je denken. In een skillet daarentegen is Duitse biefstuk van de BBQ echt lekker! Zeker als je tijdens de bereiding een klein beetje rookhout toevoegt. Welke houtsoort je hiervoor kunt gebruiken vind […]

In Whiskey Azijn gemarineerde Flanksteak

Flank Steak in Whiskey Marinade

Als je de BBQ aan wilt steken kan je alle kanten op als het gaat om wat er op gaat. Ga je voor vlees, vis, gevogelte of groenten op de BBQ? Ga je voor een low & slow bereiding of ga je grillen? De keuze is reuze. En als je dan hebt besloten om voor een lekkere steak te gaan, ben je er nog steeds niet. Want ga je voor een entrecôte, ribeye, picanha, skirt steak, of toch een ander deel van het rund? Als ik een tip mag geven: […]

Dutch Oven: Herfst Stoof

Herfst Stoof

Met de koudere en regenachtige dagen in aantocht en de herfst en winter die onderweg zijn krijgen veel mensen het idee dat het tijd wordt om de BBQ weer op te bergen in de schuur of garage. Maar niets in minder waar! De herfst en winter zijn juist perfect om de BBQ aan te steken en heerlijke gerechten te bereiden die bij de seizoenen passen! Schaf bijvoorbeeld een Dutch Oven aan, zodat je heerlijke stoofpotjes kunt bereiden op de BBQ. Deze heerlijke herfst stoof bijvoorbeeld, met uien, wortel, prei, doperwten […]

Côte a L'os met Chimichurriboter

Côte a L’os met Chimichurri Boter

Een Côte de Boeuf heb je wellicht al eens geprobeerd. Maar ben je ook bekend met de Côte a L’os? Het is eigenlijk een entrecote, maar dan met het been er nog aan. En nu hoor ik je al vragen: ‘Waarom neem je dan niet gewoon een entrecote?’ Nou, allereerst omdat vlees aan het bot bereid er toch wel erg mooi uit ziet. Daarnaast geeft het ook extra smaak wanneer je vlees aan het bot bereid. De Côte a L’os is dan ook zeker een aanrader om eens te proberen. […]