Burgers van de BBQ

Master Burgers

Dit recept is voor één van mijn favoriete hamburgers van de BBQ. Het aantal toppings op deze Master Burger is niet veel, maar als alle smaken samen kom, dan is het genieten! Voor mijn hamburgers gebruik ik het liefst brioche hamburger broodjes, die ik vaak zelf bak volgens dit recept. Daarnaast draai ik het liefst mijn eigen gehakt, zodat het nog lekker grof is en je echt structuur krijgt in je burger. Heb je zelf geen gehaktmolen? Vraag je slager dan of hij gehakt grof wil draaien voor je. Op […]

BBQ Recept Rosbief met koffie cacao rub

Rosbief met Koffie Cacao Rub

Een tijdje terug kwam ik ergens een gerecht tegen met een rub op basis van koffie en cacao. In eerste instantie klonk me dat een beetje gek in de oren, maar ik was toch ook wel benieuwd naar de smaak. Ik ben zelf niet zo’n koffiedrinker en wist dan ook niet wat ik moest verwachten, maar de rub, bestaande uit koffie, cacao, paprika, chili, basterdsuiker, peper en zout, is echt te gek! Zeker als je hem gebruikt op een mooi stuk rosbief. Proberen dus!

MOINK Burgers

MOINK Burgers

MOINK Balls zijn inmiddels een echte BBQ Klassieker die je als BBQ fanaat toch wel geprobeerd moet hebben. De combinatie van heerlijke gehaktballetjes, gerookt ontbijtspek en BBQ saus doet het altijd goed. Dit keer turnde ik deze zo populaire balletjes echter om in een burger variant: de MOINK Burger. Geserveerd op een lekker hamburger broodje, belegd met coleslaw. Dit wil je proeven!  

Bourbon Infused Meatballs

Bourbon Infused Meatballs

Zeg bacon en BBQ saus en de gemiddelde BBQ’er wordt al enthousiast. Voeg daar nog whisky en rookhout aan toe en het wordt nog interessanter. Pak vervolgens de marinade injector er bij en je komt bij dit gerecht uit. Deze met whisky geïnjecteerde en met bacon omwikkelde gehaktballen worden eerst gerookt, vervolgens geïnjecteerd en tot slot bestreken met BBQ saus. Wat wil een mens nog meer?

Mexicaanse Nacho's van de BBQ

Mexicaanse Nachos met Gehakt

Nacho’s van de BBQ, ik ben er gek op! Of het nou als voorgerecht is of als snack bij de borrel, ik ben altijd voorstander! Dat verklaart misschien ook wel waarom ik al tal van nacho recepten online heb staan. Daar komt er echter weer één bij, want dit recept voor Mexicaanse Nacho’s met Gehakt ontbrak nog. En die mag ook direct op je to-do lijst, want deze wil je proeven!  

Ćevapčići Burgers

Afgelopen juni was ik op vakantie in Kroatië en daar stond op iedere menukaart in ieder geval Ćevapčići; gekruide gehaktworstjes, die vaak worden geserveerd met ajvar. Ajvar is dan weer een soort dikke saus op basis van geroosterde paprika en aubergine. Het is een echt balkanrecept, want ieder land heeft zo zijn eigen versie en overal heten deze worstjes net weer wat anders. Mij leek het ook wel leuk om met dit gerecht aan de slag te gaan en turnde ze om in burgers. En die smaakten meer dan prima!

Cote de Boeuf

Côte de Boeuf met Gepofte Knoflook

Eén van de mooiste stukken vlees om te zien en te bereiden vind ik toch altijd de Cote de Boeuf. Met dat bot en de vetmarmering in het vlees is het simpelweg een genot om te zien en qua bereiding hoef je geen gekke dingen te doen om toch een fantastische smaak te krijgen. Dat bewijst ook dit recept wel, met slechts 5 ingrediënten. Het belangrijkste ingrediënt in dit recept is, na het vlees uiteraard, de knoflook. Deze wordt namelijk eerst gepoft en krijgt hierdoor een heerlijke zachte en zoete […]

Beef Teriyaki Spiesen

Een goede biefstuk van de BBQ is genieten. Ik wilde deze keer echter iets anders doen met biefstuk en kwam uit bij het maken van spiesen. Het werden biefstuk spiesen met een Aziatisch tintje, door teriyaki saus en lente uitjes te gebruiken. En die teriyaki saus, die maken we natuurlijk ook zelf! De combinatie was heerlijk en de bereiding van deze spiesen is eigenlijk heel eenvoudig. Aanrader dus!

Mexicaanse Short Rib Taco’s

In dit recept gaan we low & slow aan de slag met short ribs. Short ribs zijn eigenlijk de tegenhanger van de spareribs van het varken en ik vind het echt een prachtig stuk vlees. Als je short ribs één keer geprobeerd hebt, ga je het zeker vaker proberen. Dat weet ik zeker. En deze Mexicaanse short rib taco’s zijn dan een welkome aanvulling om de short ribs te serveren. Heerlijk in kleine tortilla wraps, met avocado crème en een lekker pittige picco de gallo. En voor de echte liefhebber […]

Gruyère Burgers met Zuurkool

Hoewel mijn Burger Friday collectie aantoont dat ik een echte burger verslaafde ben, heb ik de laatste tijd toch weinig nieuwe hamburger recepten met je gedeeld. De laatste dateert alweer van begin dit jaar en dat is natuurlijk veel te lang geleden! Vandaag een burger die ik een tijdje geleden al maakte, maar waarvan ik het recept steeds vergat uit te werken. De burgers, afgetopt met Gruyère en zuurkool is verrassend en smaakt heerlijk. Het is wellicht geen recept voor de warme zomeravonden, maar ‘gelukkig’ hebben we in Nederland ook […]

Rib Eye met Salsa Verde

Wat is er nu mooier dan een mooie steak op de BBQ leggen en deze tot een perfecte kerntemperatuur garen? Niets toch? Zeker niet als je een lekkere dikke rib eye neemt en deze serveert met salsa verde. En dan gelijk een tip van mijn kant: Ga te allen tijden voor een dikke steak, die je bijvoorbeeld met zijn tweeën op eet. Een dun lapje rib eye is namelijk moeilijker perfect te bereiden dan een lekkere rib eye van een paar centimeter dik! Hier onder mijn recept voor de perfecte […]

Grieks Gehaktbrood

Wil je een speciaal en verrassend gerecht van de BBQ toveren, maar heb je niet alle tijd van de wereld om voor een low & slow BBQ recept te gaan? Geen probleem! Dit Griekse gehaktbrood van de BBQ is je oplossing! Maakte ik eerder al een gehaktbrood op de BBQ, gaf ik het gehaktbrood nu een Griekse twist, door met olijven, feta en Griekse kruiden te werken. Het resultaat is een heerlijk gehaktbrood, dat je in mooie dikke plakken kunt snijden. En heb je een keer geen zin in de […]