pastrami burgers uitgelicht

Pastrami Burgers

Deze Burger Friday een recept dat ik afgelopen maand maakte toen we op reis door de Verenigde Staten waren. Daar deden we verschillende National Parks aan en verbleven we vaak op campsites. Onze campingplek had altijd een vuurring met een rooster, dus ik heb ‘de BBQ’ vaak aan gehad om burgers te maken! Toen we in de buurt van Zion National Park waren bevonden we ons in de staat Utah. En in Utah is de Pastrami Burger een specialiteit. Dus die moest ik ook maken natuurlijk! Hieronder mijn versie, die zeker de moeite waard is om te maken!

Het weekend goed inluiden? Dat doe je met dit recept voor Pastrami Burgers!

Hoofdgerecht

2 personen

25 minuten

Ingrediënten

– 2 Hamburger Broodjes
– 300 gram Rundergehakt
– 150 gram Pastrami
– 60 gram Provolone
– 1 Tomaat
– 50 gram Gesneden IJsbergsla
– 2 eetlepels Mayonaise
– 1 eetlepel Ketchup
– Peper & Zout

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 230 graden.

Doe het gehakt in een kom en breng het op smaak met peper en zout. Vorm er vervolgens 2 gelijke burgers van. Leg deze even in de koeling.

Snijd de tomaat in dunne plakken. Meng de mayonaise met de ketchup en meng deze in een kom door de ijsbergsla. Snijd ook alvast je hamburger broodjes open.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de burgers dan op het rooster en gril ze 3 minuten. Draai ze vervolgens om en verdeel de helft van de provolone over de burgers. Laat een minuutje grillen en verdeel vervolgens de plakken pastrami over de burgers, gevolgd door de rest van de kaas.

Gril de hamburgers nog 4 minuutjes en rooster de laatste minuut de hamburgerbroodjes, met de gesneden kant naar beneden, mee.

Haal de broodjes en de burgers van de BBQ. Beleg de onderste helften van de broodjes met de gemengde ijsbergsla. Leg hier vervolgens een paar plakken tomaat op, gevolgd door de burgers met kaas en pastrami. Maak de burgers tot slot af met de bovenkanten van de broodjes en zet deze eventueel vast met een prikker. Eet smakelijk!

 

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *