Indiase Gehaktspiesen

Niets is makkelijker dan spiesjes van de BBQ. Alleen zijn we in Nederland vaak van de saté en andere spiesjes uit de supermarkt. En dat is dan weer jammer. Want zelf spiesjes maken met heerlijke ingrediënten is helemaal niet moeilijk! Laat staan dat het veel tijd hoeft te kosten. Deze Indiase gehaktspiesen zijn zo klaar, zitten bomvol smaak en zullen je eters echt verrassen. En wil je een keer variëren, dan maak je ze met lamsgehakt. Veel lekkerder dan dat supermarkt sateetje toch?
Niets is makkelijker dan spiesjes van de BBQ. Deze Indiase gehaktspiesen bijvoorbeeld!

Hoofdgerecht

6 personen

25 minuten

Ingrediënten

- 500 gram Rundergehakt
- 1 Rode Ui
- 1 teentje Knoflook
- 2 cm Verse Gember
- 2 eetlepel Suiker
- 1 theelepel Chilivlokken
- 1 eetlepel Paprikapoeder
- 1 theelepel Gemalen Korianderzaad
- 1 theelepel Komijn
- 1 theelepel Mosterdpoeder
- 2 theelepels Kurkuma
- Versgemalen Zwarte Peper

Overige Benodigdheden

- 6 (houten) Spiesjes

Bereiding

Gebruik je houten spiesjes? Leg de spiesjes dan in een schaal met water, zodat deze wat vocht op kunnen nemen. Zo zullen de spiesen minder snel verbranden op de BBQ.

Steek hierna de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 230 graden. We gaan de spiesen direct boven de hete kolen of briketten grillen.

Doe het gehakt in een mengkom. Snipper de rode ui goed fijn en doe deze ook in een mengkom. Knijp de teen knoflook hier ook in uit. Schil de gember en snijd, hak of rasp deze goed fijn. Voeg dit samen met alle andere ingrediënten toe aan de mengkom en meng goed door elkaar.

Verdeel je gehaktmengsel nu in 6 gelijke delen en pak je spiesjes erbij. Vorm van ieder deel gehakt een staaf en steek er een spies doorheen. Vorm de gehaktspies verder, totdat deze het grootste deel van je spiesen overlapt.

Is de BBQ op temperatuur? Dan is het tijd om de Indiase gehaktspiesen te grillen. Leg ze op het rooster, direct boven de hete kolen en gril ze een minuut of drie. Draai ze om en gril nog 3 minuten. Gril nu beide zijkanten ook een minuut en je spiesen zijn klaar. Serveer ze direct, eventueel met een lekkere saus op basis van yoghurt en verse kruiden. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *