biefstuk kebabs uitgelicht

Biefstuk Kebabs

Biefstuk doet het altijd goed op de BBQ. Een lekkere grilsmaak en heerlijk mals vlees. Wat wil je nog meer? Met dit recept voor biefstuk kebabs krijg je naast overheerlijk biefstuk ook nog wat groentes binnen. Deze vrolijk gekleurde spiesjes met biefstuk, paprika, rode ui en tomaat zullen gegarandeerd in de smaak vallen. Daar komt bij dat je ze binnen no time voorbereid en dat ze ook maar kort op de BBQ hoeven. Gegarandeerd een succes dus!

chili cheddar burgers uitgelicht

Chili Cheddar Burgers

We zijn er weer met een mooi hamburger recept. Eentje waarbij je in eerste instantie nog niet zo goed ziet wat je voorgeschoteld krijgt, maar waarbij je niet meer kunt met stoppen met eten na de eerste hap. Eentje met kaas, met pit en met een frisse touch. Deze keer is het een gevulde burger met rode pepers en cheddar kaas, afgemaakt met een avocado saus. Een hamburger die misschien niet de schoonheidsprijs zal winnen, maar qua smaak niet onder doet voor de rest. Proberen dus!

broodje italiaanse gehaktbal uitgelicht

Broodje Italiaanse Gehaktballen

Ik zit op dit moment midden in een verbouwing en dan kom je met enige regelmaat bij de bouwmarkt. Zo regelmatig dat ze mijn naam al bijna weten.. In de bouwmarkt loop ik toch altijd even langs de afdeling met BBQ’s en accessoires. Noem het maar een tic. Laatst viel mijn oog op een rek met allerlei recepten van Weber, waarbij ook een recept zat voor broodjes bal met een gegrilde paprikasaus. Nou had ik niet alle ingrediënten in huis om het recept exact te volgen, dus ik heb er […]

focaccia burgers uitgelicht

Focaccia Burgers

Was het je al opgevallen dat ik een behoorlijke Hamburger addict ben? Waarschijnlijk wel! Deze keer een recept met focaccia brood, manchego kaas en gekarameliseerde rode ui. Een heerlijke hamburger voor als je een keer iets speciaals wilt maken! Bij mij is ie in ieder geval voor herhaling vatbaar. Al gebeurt dat waarschijnlijk nooit, omdat ik toch weer een nieuw recept wil proberen..

entrecote met chimichuri uitgelicht

Entrecote met Chimichurri

Na een hele reeks van alleen maar hamburger recepten was het weer eens tijd voor iets anders. En toevallig had ik nog 2 entrecotes in de vriezer liggen. En wat is er nou eigenlijk lekkerder bij een heerlijk stukje entrecote dan Chimichurri? Niks! Dus de keuze was gemaakt! Ik heb de entrecotes Reverse Sear bereid. Je leest hieronder wat dat inhoudt en waar om ik dat doe, maar je mag je steak natuurlijk bereiden zoals je zelf wil!  

indiase raita burgers uitgelicht

Indiase Burgers Met Raita

Vorige week kregen we onverwacht eters en moest ik mijn reputatie als burger bouwer waarmaken. De winkels waren echter al dicht, dus ik moest het doen met wat ik in huis had. En dat is gelukt! Waar je normaal van me gewend bent dat mijn burgers flinke stapels zijn, valt dat nu mee. Deze Indiase burger gaat namelijk in een pitabroodje en probeer daar maar eens in te stapelen.. Al met al erg tevreden met het resultaat en de smaak van deze Indiase burgers met Raita, dus ik zou zeggen: […]

Franse Hamburgers Uitgelicht

Franse Hamburgers

Ja hoor! Daar ben ik weer met een burger recept! Ik kan er maar niet mee ophouden om burgers te bouwen. Dit keer werden het burgers met een Frans tintje. Kaas uien bollen, brie, mosterd, alles om een lekkere Franse burger voor te schotelen. Het broodje was een gok, maar erg geslaag en de mosterd mayo maak het helemaal af. Probeer dit Franse hamburger recept dus!

italiaanse burgers uitgelicht

Italiaanse Burgers

Het was weer tijd voor Hamburgers afgelopen week en ik had nog mooie burgers liggen van vlees van het Chianina rund. Het Chianina rund is een Italiaans ras, dus om geheel in stijl te blijven werden het Italiaanse Burgers. Italiaanse bollen, rucola-pesto mayonaise, mozzarella. Alle ingrediënten samen vormen een heerlijke Italiaanse Hamburger die je zeker eens moet proberen!

Australische Burgers Uitgelicht

Australische Entrecôte Burgers

Vorige keer maakte ik met mijn eerste porties Cow Under entrecôte heerlijke gerookte entrecôtes met een pittige paprikasaus. Met de tweede porties wilde ik iets met een Australisch tintje maken. Het zijn Australische Burgers geworden, met onder andere rode biet, ananas en een gebakken ei. Het betere stapelwerk dus. En nee, het is niet zonde om hamburgers te maken van entrecôte!

Gerookte Entrecote Paprika Saus Uitgelicht

Gerookte Entrecôte met Paprika Saus

Afgelopen week kreeg ik BBQ post van Cow Under. Van hen ontving ik een prachtig stuk entrecôte uit Australië, rechtstreeks afkomstig van de boerderij van de familie Angus. De runderen van de familie Angus hebben flink de ruimte, want de boerderij in Australië is even groot als de provincie Utrecht. Aan mij de taak om iets moois, maar vooral lekkers met dit stuk entrecôte te maken. Mijn eerste recept met een deel van dit prachtige vlees is dit recept voor gerookte entrecôte met een pittige paprikasaus.

Thaise Frikadel Spiesjes Uitgelicht

Thaise Frikadel Spiesjes

Een kleine maand geleden kreeg ik het boek ‘Smart BBQ’ van Julius Jaspers cadeau voor mijn verjaardag. Een boek vol heerlijke gerechten, waarvan er nog veel op de to do list staan. Een paar weken geleden maakte ik het recept voor Thaise Frikadel Spiesjes. Het is uiteindelijk een eigen draai op het recept geworden, want ik had niet alle ingrediënten in huis en ben voor half om half gehakt gegaan in plaats van varkensgehakt. Het resultaat was heerlijk en zeker de moeite waard om te proberen als je gasten krijgt.

griekse bifteki uitgelicht

Grieks BBQ’en: Bifteki

Griekenland. Het is één van mijn favoriete vakantiebestemmingen en dat komt mede door de Griekse keuken. Zoals je waarschijnlijk weet staat een etentje bij de Griek garant voor een avond met veel vlees. En laat ik nu net een vlees liefhebber zijn! Eén van mijn favoriete gerechten uit de Griekse keuken is Bifteki. Gegrild gehakt, gevuld met heerlijke feta kaas. Na wat recepten op te hebben gezocht en van alle recepten iets te hebben meegenomen ben ik tot mijn eigen Bifteki recept gekomen en dat viel goed in de smaak […]