Afgelopen week kreeg ik BBQ post van Cow Under. Van hen ontving ik een prachtig stuk entrecôte uit Australië, rechtstreeks afkomstig van de boerderij van de familie Angus. De runderen van de familie Angus hebben flink de ruimte, want de boerderij in Australië is even groot als de provincie Utrecht. Aan mij de taak om iets moois, maar vooral lekkers met dit stuk entrecôte te maken. Mijn eerste recept met een deel van dit prachtige vlees is dit recept voor gerookte entrecôte met een pittige paprikasaus.
Archieven
Thaise Frikadel Spiesjes
Een kleine maand geleden kreeg ik het boek ‘Smart BBQ’ van Julius Jaspers cadeau voor mijn verjaardag. Een boek vol heerlijke gerechten, waarvan er nog veel op de to do list staan. Een paar weken geleden maakte ik het recept voor Thaise Frikadel Spiesjes. Het is uiteindelijk een eigen draai op het recept geworden, want ik had niet alle ingrediënten in huis en ben voor half om half gehakt gegaan in plaats van varkensgehakt. Het resultaat was heerlijk en zeker de moeite waard om te proberen als je gasten krijgt.
Grieks BBQ’en: Bifteki
Griekenland. Het is één van mijn favoriete vakantiebestemmingen en dat komt mede door de Griekse keuken. Zoals je waarschijnlijk weet staat een etentje bij de Griek garant voor een avond met veel vlees. En laat ik nu net een vlees liefhebber zijn! Eén van mijn favoriete gerechten uit de Griekse keuken is Bifteki. Gegrild gehakt, gevuld met heerlijke feta kaas. Na wat recepten op te hebben gezocht en van alle recepten iets te hebben meegenomen ben ik tot mijn eigen Bifteki recept gekomen en dat viel goed in de smaak […]
Burgers Deluxe; van Picanha
Een paar weken geleden hadden we te maken met een kapotte koelkast, wat betekende dat dat mooie stuk Picanha in de vriezer langzaam lag te ontdooien. Een geluk bij een ongeluk zou je kunnen zeggen. Want diezelfde avond maakte ik deze overheerlijke hamburgers van Picanha! Een heerlijk malse burger, waar de Mc Donalds of Burger King niet tegen op kan!
Classic Burgers van Entrecote
Een tijdje geleden zag ik een recept in de Allerhande voor burgers van Ribeye. ‘Dat moet ook met de Entrecote kunnen die ik nog in de koelkast heb liggen’, dacht ik toen. Een keer iets anders dan gewoonweg burgers van gehakt. En het lijkt misschien zonde om een mooi stukje vlees als Ribeye of Entrecote tot burgers te verwerken, maar het geeft een heerlijk resultaat!
Pittig gekruide rundvlees spiesen
Over het algemeen ben ik van mening dat je aan een mooi stuk biefstuk niet te veel smaak moet toevoegen. Een beetje peper en zout en dan mooi rosé bakken is genoeg. Wat heviger kruiden kan echter ook erg lekker zijn. In dit recept heb ik de biefstuk een beetje een Arabische smaak meegegeven door met kaneel te werken. Veel mensen kennen kaneel voornamelijk van het bakken van koekjes, taarten en cakes, maar in de hartige keuken kun je dus ook kaneel gebruiken.
Picanha met Chimmichurri
Een BBQ wordt nog vaak gezien voor het snel bereiden van hamburgers, worsten en saté. Een BBQ met deksel is echter voor veel meer geschikt dan dat. Je kunt er ook grotere stukken vlees op bereiden op lage temperaturen. Een mooie picanha, ook wel bekend als staartstuk, bijvoorbeeld. Picanha op de BBQ valt inmiddels wel onder de klassiekers, maar blijft iedere keer weer lekker! In dit recept leg ik je uit hoe ik een picanha BBQ, waarna ik hem serveer met een heerlijke chimichurri Picanha op de BBQ klinkt misschien […]