
Hoofdgerecht
2 personen
30 minuten
Ingrediënten
- 300 gram Rundergehakt
- 100 gram Manchego Kaas
- 2 stukken Focaccia Brood (± 15x15 cm)
- 1 Rode Ui
- 1 teentje Knoflook
- 1 theelepel Gedroogde Tijm
- 1 theelepel Gedroogde Peterselie
- 2 eetlepels Balsamico Azijn
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout
- 1 eetlepel Olijfolie
- 4 blaadjes Baby Romaine Sla
- 2 eetlepels Mayonaise
- 1 Vleestomaat
Bereiding
Doe het gehakt in een kom en breng op smaak met zout en peper. Kneed even door en vorm er 2 burgers van.
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte om de burgers te grillen.
Snijd voor de gekarameliseerde uien de rode ui in ringen. Zet een koekenpan op laag vuur en voeg de olie toe. Knijp het teentje knoflook uit in de pan en voeg de uienringen toe. Laat 10 minuten garen en schep af en toe om. Voeg vervolgens tijm, peterselie en balsamico azijn toe en breng op smaak met wat zout en flink wat peper. Laat nog 10 minuten doorgaren op laag vuur onder regelmatig doorroeren.
Rasp de Manchego, snijd de tomaat in plakken en maak de blaadjes sla schoon.
Leg de hamburgers op de hete BBQ en gril 4 minuten. Draai de hamburgers vervolgens om en verdeel de kaas over de burgers. Doe de deksel op de BBQ en gaar nog 3 minuten.
Snijd ondertussen de focaccia broden open. Haal de burgers van de BBQ en rooster het brood 30 seconden.
Smeer de bodem van ieder broodje in met een eetlepel mayonaise. Leg er vervolgens de blaadjes sla op, gevolgd door de hamburgers, een schijf tomaat en de gekarameliseerde uien.
Maak je burger af met de bovenkant van het broodje en je kunt aan tafel. Eet smakelijk!
Niet het recept dat je zocht?
Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.