Chili Cheddar Burgers

We zijn er weer met een mooi hamburger recept. Eentje waarbij je in eerste instantie nog niet zo goed ziet wat je voorgeschoteld krijgt, maar waarbij je niet meer kunt met stoppen met eten na de eerste hap. Eentje met kaas, met pit en met een frisse touch. Deze keer is het een gevulde burger met rode pepers en cheddar kaas, afgemaakt met een avocado saus. Een hamburger die misschien niet de schoonheidsprijs zal winnen, maar qua smaak niet onder doet voor de rest. Proberen dus!
Beter dan Hamburgers gevuld met Chili's en Cheddar wordt het niet! Probeer dit hamburger recept!

Hoofdgerecht

4 personen

30 minuten

Ingrediënten

- 4 Zachte (Hamburger) Broodjes
- 600 gram Rundergehakt
- 150 gram Cheddar
- 2 Rode Pepers
- 2 Eieren
- Paneermeel
- 4 eetlepels Griekse Yoghurt
- Een halve Avocado
- 2 eetlepels Limoensap
- 1 teentje Knoflook
- Peper & Zout

Bereiding

Neem een kom en doe er het gehakt en de eieren in. Voeg flink wat zwarte peper toe en wat zout. Voeg wat paneermeel toe en meng alles goed door elkaar, zodat er een stevig gehaktmengsel ontstaat. Is je mengsel wat nat? Voeg dan nog wat paneermeel toe. Zet het gehaktmengsel in de koelkast en pak de rode pepers en de cheddar erbij.

Rasp de cheddar verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak deze goed fijn. Meng de fijngehakte rode peper met de geraspte cheddar en pak het gehaktmengsel er weer bij.

Deel het gehakt mengsel nu in 4 gelijke delen. Hiervan gaan we de burgers vormen. Verdeel ieder deel nu in 2 delen, waarbij het ene deel iets groter is dan het andere. Vorm van ieder deel een platte schijf. 4 schijven zijn hierbij iets kleiner.

Verdeel de cheddar met rode peper over de 4 grote schijven en druk het een beetje aan. Leg er vervolgens de overige gehaktschijven op en maak de burgers dicht met het overlappende deel van de onderste schijven. Zorgt dat je de naden van de 2 schijven goed met elkaar vermengt, zodat de kaas er niet uit gaat lopen wanneer het smelt.

Leg de burgers weer in de koelkast en steek de BBQ aan om de burgers te grillen.

Neem ondertussen de halve avocado en snijd deze in blokjes. Doe deze in een kommetje en prak goed fijn. Voeg er de Griekse yoghurt aan toe en de eetlepels limoensap. Knijp er vervolgens het teentje knoflook in uit en meng alles goed door elkaar.

Als de BBQ heet is mogen de hamburgers weer uit de koelkast. Leg ze op het grilrooster en gril 4 minuten. Draai de burgers om en gril nog eens 4 minuten. Snijd ondertussen de broodjes open en rooster deze de laatste minuut mee op het rooster.

Haal nu de burgers en de broodjes van de BBQ. Leg op ieder broodje een burger, gevolgd door een lepel van de yoghurt avocado saus. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *