italiaanse burgers uitgelicht

Italiaanse Burgers

Het was weer tijd voor Hamburgers afgelopen week en ik had nog mooie burgers liggen van vlees van het Chianina rund. Het Chianina rund is een Italiaans ras, dus om geheel in stijl te blijven werden het Italiaanse Burgers. Italiaanse bollen, rucola-pesto mayonaise, mozzarella. Alle ingrediënten samen vormen een heerlijke Italiaanse Hamburger die je zeker eens moet proberen!
Met dit Hamburger recept voor Italiaanse Burgers scoor je gegarandeerd punten!

Hoofdgerecht

2 personen

20 minuten

Ingrediënten

- 2 Italiaanse Bollen
- 2 Hamburgers
- 4 plakken Pancetta
- 2 eetlepels Mayonaise
- 1 eetlepel Groene Pesto
- 3 handjes Rucola
- Een halve bol Mozzarella
- 1 Tomaat
- Een halve Rode Ui
- 1 eetlepel Italiaanse Kruiden
- 1 eetlepel Olijfolie Extra Vergine
- 1 teentje knoflook

Bereiding

Begin met het aansteken van de BBQ, waarbij je een deel van het rooster wilt gebruiken voor indirect BBQ'en. Het directe deel gebruiken we voor het grillen van de burgers, het indirecte voor de broodjes en de pancetta.

Snipper terwijl de BBQ warm wordt de halve rode ui fijn en snijd de tomaat in kleine blokjes. Doe beide in een kom en perst de teen knoflook uit boven de kom. Voeg een eetlepel olijfolie extra vergine en de Italiaanse kruiden toe en meng even goed door elkaar.

Neem vervolgens een klein handje rucola en hak deze goed fijn. Doe in een kommetje met de mayonaise en de pesto en roer goed door.

Als de BBQ heet is is het eerst tijd voor de burgers en de pancetta. Leg de plakjes pancetta op het indirecte deel van het rooster, dus niet boven de kolen, De burgers mogen op het directe deel.

Gril de burgers 3 minuten aan één kant en draai ze daarna om. Verdeel nu de mozzarella over de burgers en sluit de BBQ met de deksel, zodat de mozzarella goed kan smelten. Gril ook de andere kant van de burgers 3 minuten.

Haal vervolgens de pancetta en de burgers van de BBQ, snijd de Italiaanse bollen open en gril ze 30 seconden op het indirecte deel van het rooster.

Het burger bouwen:

Besmeer de onderkant van de broodjes met de rucola-pesto mayonaise en leg er vervolgens een handje rucola op. Leg daarna de plakjes pancetta op de rucola, gevolg door de burger met mozzarella. Schep er tenslotte een flinke lepel van het tomaat rode ui mengsel over heen en maak de burgers af met de bovenkant van de broodjes. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *