Met dit recept voor goed gekruide biefstuk spiesen scoor je gegarandeerd punten!

Pittig gekruide rundvlees spiesen

Over het algemeen ben ik van mening dat je aan een mooi stuk biefstuk niet te veel smaak moet toevoegen. Een beetje peper en zout en dan mooi rosé bakken is genoeg. Wat heviger kruiden kan echter ook erg lekker zijn. In dit recept heb ik de biefstuk een beetje een Arabische smaak meegegeven door met kaneel te werken. Veel mensen kennen kaneel voornamelijk van het bakken van koekjes, taarten en cakes, maar in de hartige keuken kun je dus ook kaneel gebruiken.
Een heerlijk recept voor goed gekruide biefstuk spiesen

Hoofdgerecht

3 personen

20 minuten + 2 uur marineren

Ingrediënten

- 500 gram biefstuk
- 3 tenen knoflook
- Een halve rode peper
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 snufje nootmuskaat
- 1 snufje kurkuma
- 1 snufje kaneelpoeder
- 1 theelepel gedroogde bladpeterselie
- Het sap van een halve citroen
- 1 theelepels olijfolie

Overige benodigdheden

- 6 (houten) spiesen

Bereiding

Pers in een kom de 3 tenen knoflook uit. Snijd de halve rode peper goed fijn en voeg deze toe aan de knoflook. Doe vervolgens ook het paprikapoeder, de komijn, nootmuskaat, kurkuma, kaneel en peterselie in de kom. Knijp nu de halve citroen uit boven de kom (vang de pitjes op) en voeg een eetlepel olijfolie toe aan het mengsel. Roer alles goed door elkaar.

Snijd nu de biefstuk in blokjes. Let er hierbij op dat je de blokjes niet te klein snijdt, want dan is de biefstuk straks te snel doorbakken.

Laat de biefstuk nu een aantal uren marineren in de koelkast. Hierbij geldt dat langer beter is, maar geef de smaken in ieder geval 2 uur de tijd om in het vlees te trekken.

Maak je gebruik van houten spiesen? Zet deze dan nu in een hoog glas en vul dit glas met lauw water. De spiesen zullen dan wat vocht opnemen, waardoor ze op de hete BBQ niet zo snel zullen verbranden.

Nu we minimaal 2 uur verder zijn is het tijd om het vlees aan de spiesen te rijgen. Let er bij het rijgen op dat je het vlees niet te veel op elkaar drukt. Geef het vlees wat ruimte, zodat de warmte bij het grillen goed bij het vlees kan komen.

Gril de biefstuk spiesen nu rondom goudbruin in 4 á 5 minuten. De spiesen zijn dan nog mooi rosé van binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *