
Hoofdgerecht
3 personen
20 minuten + 2 uur marineren
Ingrediënten
- 500 gram biefstuk
- 3 tenen knoflook
- Een halve rode peper
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 snufje nootmuskaat
- 1 snufje kurkuma
- 1 snufje kaneelpoeder
- 1 theelepel gedroogde bladpeterselie
- Het sap van een halve citroen
- 1 theelepels olijfolie
Overige benodigdheden
- 6 (houten) spiesenBereiding
Pers in een kom de 3 tenen knoflook uit. Snijd de halve rode peper goed fijn en voeg deze toe aan de knoflook. Doe vervolgens ook het paprikapoeder, de komijn, nootmuskaat, kurkuma, kaneel en peterselie in de kom. Knijp nu de halve citroen uit boven de kom (vang de pitjes op) en voeg een eetlepel olijfolie toe aan het mengsel. Roer alles goed door elkaar.
Snijd nu de biefstuk in blokjes. Let er hierbij op dat je de blokjes niet te klein snijdt, want dan is de biefstuk straks te snel doorbakken.
Laat de biefstuk nu een aantal uren marineren in de koelkast. Hierbij geldt dat langer beter is, maar geef de smaken in ieder geval 2 uur de tijd om in het vlees te trekken.
Maak je gebruik van houten spiesen? Zet deze dan nu in een hoog glas en vul dit glas met lauw water. De spiesen zullen dan wat vocht opnemen, waardoor ze op de hete BBQ niet zo snel zullen verbranden.
Nu we minimaal 2 uur verder zijn is het tijd om het vlees aan de spiesen te rijgen. Let er bij het rijgen op dat je het vlees niet te veel op elkaar drukt. Geef het vlees wat ruimte, zodat de warmte bij het grillen goed bij het vlees kan komen.
Gril de biefstuk spiesen nu rondom goudbruin in 4 á 5 minuten. De spiesen zijn dan nog mooi rosé van binnen.