classic burgers entrecote uitgelicht nieuw

Classic Burgers van Entrecote

Een tijdje geleden zag ik een recept in de Allerhande voor burgers van Ribeye. 'Dat moet ook met de Entrecote kunnen die ik nog in de koelkast heb liggen', dacht ik toen. Een keer iets anders dan gewoonweg burgers van gehakt. En het lijkt misschien zonde om een mooi stukje vlees als Ribeye of Entrecote tot burgers te verwerken, maar het geeft een heerlijk resultaat!
BBQ Burgers van Entrecote
BBQ Burgers van Entrecote

Hoofdgerecht

2 personen

30 minuten

Ingrediënten

- 300 gram Entrecote
- 1 Ui
- 2 Hamburger Broodjes
- 1 Vleestomaat
- 4 plakken Bacon
- 50 gram Cheddar (plakken of geraspt)
- 2 eetlepels Ketchup
- 1 eetlepel Amerikaanse Mosters
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

- BBQ met Deksel
- Burger Spatel

Bereiding

Laat de entrecote op kamertemperatuur komen en snijd deze vervolgens eerst in repen van ongeveer een halve centimeter breed. Snijd de repen daarna in blokje en daarna steeds kleiner, tot het op gehakt begint te lijken. Snijd het randje vet dat het vlees heeft ook met het vlees mee tot gehakt. Het vet zorgt namelijk voor de binding in deze hamburger. Vorm 2 gelijke burgers van het Entrecote gehakt, die qua diameter net iets groter zijn dan je hamburger broodjes.

Steek nu de BBQ aan en maak deze gereed voor een combinatie van direct en indirect grillen. Ga hierbij voor een temperatuur van ongeveer 200 graden. Terwijl de BBQ heet wordt kun je de ui alvast in ringen van ongeveer 0,5 cm dik snijden.

Wanneer de BBQ op temperatuur is, mogen eerst de uienringen en de bacon op het rooster. Gril de uienringen eerst direct boven de hete kolen, zodat ze een mooi grillstreepje krijgen. Verplaats ze daarna naar het indirecte deel en leg de plakken bacon daar ook neer. Sluit de BBQ met de deksel en laat de ui rustig zacht worden en de bacon knapperig.

Beginnen de uien een beetje zachter te worden en de bacon al wat krokanter? Bestrooi de entrecote burgers dan rondom met versgemalen zwarte peper en grof zeezout en leg ze op het directe deel van het BBQ rooster. Grill de burgers nu 3 minuten en keer ze dan om. Verdeel de cheddar over de burgers en leg de plakken bacon er gelijk bovenop. Sluit de BBQ nu weer met de deksel en gril de burgers nog eens 3 minuten.

Snijd ondertussen de tomaat in plakken en snijd de broodjes vast open. Zijn de burgers gaar? Haal ze dan van de BBQ. Haal nu ook de uienringen van de BBQ, Pak er vervolgens je broodjes bij en leg ze met de gesneden kant naar beneden op het rooster, direct boven de hete kolen. Rooster de broodjes daar 30 tot 45 seconden tot ze lekker knapperig zijn.

Haal de broodjes nu weer van de BBQ en neem de onderste helften. Verdeel de helft van de ketchup en alle mosterd over de broodjes en strijk dit uit over het broodje. Leg hier vervolgens een paar plakken tomaat op. Op de plakken tomaat gaan de burgers met cheddar en bacon. Bovenop de bacon gaan vervolgens een paar gegrilde uienringen. Verdeel vervolgens de rest van de ketchup over de bovenste helften van de broodjes en maak de burgers hier mee af. Serveer de burgers vervolgens direct. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.