Classic Burgers van Entrecote

Een tijdje geleden zag ik een recept in de Allerhande voor burgers van Ribeye. 'Dat moet ook met de Entrecote kunnen die ik nog in de koelkast heb liggen', dacht ik toen. Een keer iets anders dan gewoonweg burgers van gehakt. En het lijkt misschien zonde om een mooi stukje vlees als Ribeye of Entrecote tot burgers te verwerken, maar het geeft een heerlijk resultaat!
BBQ Burgers van Entrecote

Hoofdgerecht

2 personen

30 minuten

Ingrediënten

- 300 gram entrcote
- 1 Ui
- 2 broodjes
- 1 vleestomaat
- Bacon
- Cheddar kaas
- Ketchup
- Peper & Zout

Bereiding

Laat de entrecote op kamertemperatuur komen en snijd deze vervolgens eerst in repen van ongeveer een halve centimeter breed. Snijd de repen daarna in blokje en daarna steeds kleiner, tot het op gehakt begint te lijken. Snijd het randje vet dat het vlees heeft ook met het vlees mee tot gehakt. Het vet zorgt namelijk voor de binding in deze hamburger.

Steek nu de BBQ alvast aan en maak deze gereed voor direct grillen. Terwijl de BBQ heet wordt kun je de ui alvast in ringen snijden.

Wanneer de BBQ op temperatuur is, mogen eerst de uienringen en de bacon op het rooster.

Snijd ondertussen de broodjes open. Wanneer de bacon goed gebakken is en de uienringen een mooie grilstreep hebben aan beide kanten, mogen ze er af. Leg nu de opengesneden broodjes op het rooster, voor ongeveer 30 seconden.

Wanneer ook de broodjes geroosterd zijn is het tijd voor de hamburgers. Vorm 2 gelijke burgers van het Entrecote gehakt en voorzie beide zijden van peper en zout. Smeer 1 kant in met wat olijfolie en leg de burgers met deze kant op de grill. Smeer de bovenkant van de burger na ongeveer 3 minuten in met een beetje olijfolie en keer deze vervolgens om. Voorzie beide burgers van cheddarkaas en doe de deksel op de BBQ, zodat de kaas goed kan smelten. Gril de burger nog eens 3 minuten.

Snijd ondertussen de tomaat in plakken en voorzie de bodem van het broodje van wat ketchup en een plak tomaat. Wanneer de burger gaar is, mag deze op het broodje, gevolgd door de gebakken bacon, de uienringen en de bovenkant van het broodje.

Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *