marokkaanse burgers uitgelicht

Marokkaanse Hamburgers

Ik had al een tijdje geen hamburgers meer gemaakt, dus het moest maar weer eens gebeuren. Bladerend door alle kookmagazines van de verschillende supermarkten kwam ik tot deze Marokkaanse burgers met hummus en feta. Een erg lekkere combi met het gehakt en dus zeker één die je op de to-do list moet zetten!
Weer tijd voor hamburgers! Deze keer burgers met een Marokkaans tintje. Met hummus en feta.

Hoofdgerecht/Lunch

2 personen

20 minuten

Ingrediënten

- 2 Broodjes
- 250 gram Gehakt
- 1 ei
- Paneermeel
- 2 eetlepels Ras el Hanout
- 2 eetlepels Hummus (Kies jouw favoriet)
- 4 blaadjes Baby Romaine
- 1 Rode Ui
- 50 gram Feta
- 6 Cherry Tomaatjes

Bereiding

Doe het gehakt in een kom en doe er het ei en paneermeel bij. Kneed het gehakt door elkaar. Is het mengsel nog te nat? Voeg dan nog wat paneermeel toe. Vorm vervolgens twee gelijke burgers van het mengsel. Bestrooi nu 1 zijde van iedere burger met een lepel Ras el Hanout en smeer de hamburger hier mee in. Leg de burgers op een bord, dek af en zet even weg in de koelkast.

Steek nu de BBQ aan om de burgers te garen en de broodjes kort te grillen.

Als de BBQ heet is mogen de burgers uit de koelkast. Leg ze op het rooster en gril ze 5 minuutjes. Draai de burgers nu om en brokkel de feta er overheen. Gril de burgers nog 5 minuutjes. Snijd ondertussen de cherry tomaatjes in plakjes, de rode ui in flinterdunne ringen en kies een paar mooie blaadjes van de baby romaine. Snijd ook alvast de broodjes open.

Als de burgers gaar zijn mogen ze van de BBQ. Leg dan direct de opengesneden broodjes op het rooster en grill ze 1 minuut.

Neem nu de onderkant van de broodjes en beleg deze met een lepel hummus. Ik gebruikte de pittige variant en die was erg lekker, maar je kunt zelf kiezen welke hummus je gebruikt. Leg er vervolgens 2 blaadjes baby romaine op, gevolgd door wat ringen rode ui en de hamburger. Leg er daarna de plakjes tomaat op. Maak de burgers af met de bovenkant van het broodje en zet je burgers op tafel. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.