valentines burgers uitgelicht

Valentijns Burgers

Je geliefde op Valentijnsdag verrassen met een romantisch diner voor twee van de BBQ? Het kan! Met deze hartvormige Valentijns Hamburgers scoor je zeker punten. Ze zien er niet alleen mooi uit, ze smaken ook heerlijk! Als je echt uit wil pakken doe je er ook nog een mooie bos bloemen bij, maar met deze burgers ben je al een heel eind! Zo zie je maar, de BBQ kan altijd aan!
Op Valentijnsdag de BBQ aan? Het kan met dit Valentijns Recept voor hartvormige Burgers!

Hoofdgerecht

2 personen

20 minuten

Ingrediënten

- 300 gram Rundergehakt
- 4 dikke sneeën van je favoriet Brood
- 4 plakken Bacon
- 4 blaadjes Kropsla
- 1 Tomaat
- 10 Cherry Tomaatjes
- 1 blikje Tomatenpuree
- 1 eetlepel Suiker
- 1 eetlepel Versgemalen Zwarte Peper
- 1 eetlepel Balsamico Azijn
- 40 gram Geraspte Cheddar
- 2 eetlepels Mayonaise
- 1 eetlepel Groen Pesto
- 1 eetlepel Olijfolie

Bereiding

Steek de BBQ aan om de hamburgers te grillen en de kaas er over te smelten. Ga voor een temperatuur van ongeveer 200 graden en directe hitte.

Snijd de cherry tomaatjes klein. Zet een kleine pan op het vuur en doe hier een beetje olijfolie in. Voeg de cherry tomaatjes en de tomatenpuree toe en breng dit op smaak met de suiker, peper en balsamico azijn. Meng alles goed door elkaar en laat op een zacht vuurtje 5 minuutjes pruttelen. Laat het daarna een beetje afkoelen.

Meng ondertussen de groene pesto met de mayonaise en snijd je sneetjes brood in een hartvorm, want het is tenslotte Valentijnsdag. Snijd ook de tomaat in schijven.

Vorm van het gehakt 2 mooie burgers. Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de bacon op de BBQ en grill deze 2 minuutjes per kant tot een mooie knapperige plakken. Haal ze van de BBQ en laat op wat keukenpapier uitlekken.

Leg vervolgens de hamburgers op de BBQ en gril deze 3 minuutjes. Draai ze vervolgens om en verdeel dan gelijk de cheddar over je burgers. Sluit de BBQ met de deksel en gril de burgers nog 4 minuten. De hamburger is dan gaar en de kaas gesmolten. Haal ze van de BBQ en leg gelijk je sneetjes brood op het rooster, om deze in een minuutje knapperig te grillen.

Besmeer nu de onderste snee brood met je pesto mayonaise en leg er vervolgens 2 blaadjes kropsla op, gevolgd door 2 schijven tomaat. Leg hier de hamburgers met cheddar op met daarbovenop de bacon. Schep tot slot een flinke lepel van je zojuist gemaakte tomatensaus over de burger en maak je hamburgers af met de bovenste snee brood.

Ik serveerde de burgers met tortilla chips en guacamole, maar daar ben je natuurlijk vrij in. Het is ten slotte maar net waar jouw geliefde van houdt! Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *