spiesjes gehaktbal uitgelicht

Spiesjes Gehaktbal

Ik ben fan van spiesjes van de BBQ. Tenminste, als je ze zelf maakt. Saté en shaslicks van de supermarkt maak je me niet gelukkig van. Ik vind spiesjes vooral makkelijk wanneer er veel mensen komen eten, want als je je gerechten een beetje op smaak brengt hebben mensen geen saus nodig en dus ook geen bord. Scheelt dus ook weer een hoop afwas! Deze spiesjes gehaktbal zijn eenvoudig, maar super lekker. Prima vervanger voor een spiesje van de supermarkt!
Maak je spiesjes van de BBQ lekker zelf! Deze spiesjes gehaktbal zijn bijvoorbeeld erg lekker!

Hoofdgerecht

4 personen

20 minuten

Ingrediënten

- 300 gr Rundergehakt
- 1 Rode Paprika
- 1 Sjalot
- 1 teentje Knoflook
- 1 el Paprikapoeder
- 1 tl Chilipoeder
- 1 Ei
- 3 el Paneermeel
- Peper & Zout

Overige benodigdheden

- 4 Houten Spiesjes

Bereiding

Neem als eerst de spiesjes en leg deze in wat water, zodat ze wat vocht op kunnen nemen. Dit zorgt er voor dat de spiesjes niet zullen verbranden op de BBQ.

Steek vervolgens de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Directe hitte betekent dat we de spiesjes straks rechtstreeks boven de brandende kolen gaan grillen.

Doe het gehakt in een kom. Snipper de sjalot goed fijn en pers het teentje knoflook uit. Voeg dit toe aan het gehakt. Voeg vervolgens ook het paprikapoeder en chilipoeder toe, gevolgd door flink wat zwarte peper en een beetje zout. Voeg tot slot het ei toe en meng alles goed door elkaar. Is je mengsel nog wat vochtig? Voeg dan wat van het paneermeel toe, tot je een mengsel hebt waarvan je stevige balletjes kunt draaien.

Verdeel het gehakt in 12 gelijke delen en rol van ieder deel een balletje. Snijd nu de paprika in stukjes die ongeveer even groot zijn als de diameter van je gehaktballetjes.

Neem nu de spiesjes uit het water en rijg er om en om stukjes paprika en gehaktballetjes op. 3 stukjes paprika en 3 gehaktballetjes per spies.

Ondertussen is de BBQ waarschijnlijk wel op temperatuur. Leg de spiesjes op de BBQ en gril ze in een minuut of 8 rondom goudbruin en gaar. Draai de spiesjes regelmatig, zodat er niet één kant verbrandt.

Zijn de spiesjes klaar? Haal ze dan van de BBQ. Je kunt ze eventueel serveren met wat saus, maar ook zonder zijn deze spiesjes al heerlijk. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.