
Hoofdgerecht
4 personen
20 minuten
Ingrediënten
- 300 gr Rundergehakt
- 1 Rode Paprika
- 1 Sjalot
- 1 teentje Knoflook
- 1 el Paprikapoeder
- 1 tl Chilipoeder
- 1 Ei
- 3 el Paneermeel
- Peper & Zout
Overige benodigdheden
- 4 Houten Spiesjes
Bereiding
Neem als eerst de spiesjes en leg deze in wat water, zodat ze wat vocht op kunnen nemen. Dit zorgt er voor dat de spiesjes niet zullen verbranden op de BBQ.
Steek vervolgens de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Directe hitte betekent dat we de spiesjes straks rechtstreeks boven de brandende kolen gaan grillen.
Doe het gehakt in een kom. Snipper de sjalot goed fijn en pers het teentje knoflook uit. Voeg dit toe aan het gehakt. Voeg vervolgens ook het paprikapoeder en chilipoeder toe, gevolgd door flink wat zwarte peper en een beetje zout. Voeg tot slot het ei toe en meng alles goed door elkaar. Is je mengsel nog wat vochtig? Voeg dan wat van het paneermeel toe, tot je een mengsel hebt waarvan je stevige balletjes kunt draaien.
Verdeel het gehakt in 12 gelijke delen en rol van ieder deel een balletje. Snijd nu de paprika in stukjes die ongeveer even groot zijn als de diameter van je gehaktballetjes.
Neem nu de spiesjes uit het water en rijg er om en om stukjes paprika en gehaktballetjes op. 3 stukjes paprika en 3 gehaktballetjes per spies.
Ondertussen is de BBQ waarschijnlijk wel op temperatuur. Leg de spiesjes op de BBQ en gril ze in een minuut of 8 rondom goudbruin en gaar. Draai de spiesjes regelmatig, zodat er niet één kant verbrandt.
Zijn de spiesjes klaar? Haal ze dan van de BBQ. Je kunt ze eventueel serveren met wat saus, maar ook zonder zijn deze spiesjes al heerlijk. Eet smakelijk!