Banh Mi Burgers: Burgers met een Vietnamees tintje

Vietnamese Banh Mi Burgers

Ik probeer iedere weekend de BBQ aan te steken om een nieuw recept te proberen, maar soms is dat lastig. Afgelopen weekend was goed volgepland, dus als de BBQ aan ging moest het voor iets makkelijks zijn. Het werden deze Vietnamese Banh Mi burgers, die zo op tafel stonden en ook nog eens goed te eten waren! Ik heb ze geserveerd met een simpele salade en wat aardappeltjes die ik op de BBQ heb gebakken in een pannetje.
Met hamburgers kun je eindeloos variëren en ik laat me graag inspireren door landen, zoals bij deze Vietnamese burgers!
Met hamburgers kun je eindeloos variëren en ik laat me graag inspireren door landen, zoals bij deze Vietnamese burgers!

Hoofdgerecht/Lunch

2 personen

40 minuten

Ingrediënten

- 2 Hamburger Broodjes
- 300 gram Rundergehakt
- 1 eetlepel 5 spice poeder
- 1 theelepel Paprikapoeder
- 1 theelepel Knoflookpoeder
- 1 theelepel Suiker
- 1 eetlepel Vissaus
- 2 eetlepels Mayonaise
- 1 theelepel Sriracha
- 5 eetlepels Azijn
- 3 eetlepels Suiker
- 1 eetlepel Zout
- 0.25 Komkommer
- 1 Wortel
- 1 Jalapeño
- Verse Koriander

Bereiding

Neem de komkommer en snijd deze in de lengte doormidden. Snijd de komkommer nu in de lengte in dunne halve ringen. Schil vervolgens de wortel met een dunschiller en rasp dunne linten van de wortel. Snijd ook de jalapeño in dunne ringen en de rode ui in dunne halve ringen.

Doe de komkommer, wortel, rode ui en jalapeño in een kom en bestrooi deze met het zout en de suiker. Doe er vervolgens de azijn bij en roer even goed door elkaar. Dek de kom af en zet deze aan de kant, voor minimaal een half uur.

Steek ondertussen de BBQ aan om de burgers straks te grillen en de broodjes kort te roosteren. Ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Doe nu het gehakt in een kom en voeg het 5 spice poeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, de suiker en de vissaus er aan toe. Kneed alles goed door elkaar, vorm er twee gelijke burgers en leg deze op een bord.

Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de burgers op het rooster. Gril de burgers direct boven de kolen en draai deze na 4 minuten om. Gril de burgers nog eens 4 minuten en haal ze dan van de BBQ. Snijd nu de broodjes open en leg deze met de snijkanten op het rooster. Rooster de broodjes een seconde of 30 en haal ze van het grillrooster.

Meng nu de mayonaise met de sriracha en smeer de bodem van het broodje hiermee in. Leg hier vervolgens de burger op. Giet het azijn uit de kom met komkommer, wortel, ui en jalapeños en verdeel vervolgens wat van de toppings over de burgers. Neem nu wat koriander en scheur de blaadjes grof. Strooi de koriander over je burgers en maak deze af met de bovenkant van de broodjes. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *