Hoewel er vaak geroepen wordt dat je een mooie steak alleen met peper en zout op smaak moet brengen kan ik een mooie rub op een steak ook wel waarderen. Natuurlijk moet je een peperdure Wagyu ribeye niet dik in de rub zetten, maar een mooie Black Angus steak voorzien van een smaakvolle rub kan wat mij betreft prima! Natuurlijk kun je voor één van de velen kant-en-klare dry rubs gaan, maar zelf samenstellen is ook erg leuk om te doen. Na diverse probeersels en wat finetunen deel ik nu […]
Archieven
Ribeye Crostini
Een mooie ribeye gaat vaak de BBQ op als hoofdgerecht, maar in dit recept is dat niet het geval. Althans, als je genoeg van deze crostini met gorgonzola, ribeye en gekaramelliseerde uien eet kunnen ze ook door als hoofdgerecht, maar ze zijn toch vooral bedoeld als voorafje of mooi hapje voor bij de borrel. Met een ribeye van 400 gram en een wit stokbrood kun je toch al gauw 15 tot 20 crostini bereiden en dat maakt het een mooi gerechtje om in grote getalen te maken. Is ook wel […]
Vlaams Stoofvlees
Bij veel BBQ’ers komt de Dutch Oven pas in het najaar weer uit de kast, omdat dat traditiegetrouw wat meer het seizoen voor stoofpotten is. Hier niet. De Dutch Oven wordt hier geregeld gebruikt voor allerlei gerechten, waarvan dit Vlaams Stoofvlees de meest recente creatie is. Mooie sukadelappen gestoofd in bruin bier en geserveerd met frietjes, daar kun je me het hele jaar door wel wakker voor maken hoor! Recept Video Vlaams Stoofvlees van de BBQ De bereiding van dit Vlaam Stoofvlees recept heb ik gefilmd en tot een recept […]
Compleet Tapas Menu
Hoewel er inmiddels steeds meer landen zijn om op vakantie te gaan, kies jij er wellicht nog voor om het vakantiegevoel naar je eigen tuin te halen en gewoon lekker vaak de BBQ aan te steken. Helemaal geen gek idee ook! Om dat vakantiegevoel naar je eigen tuin te halen ben ik deze zomer gastlid van de PLUS kookclub. Hierin dagen Francesca, Leonie, Linda, Saskia en ik elkaar uit om in een landenthema te gaan BBQ’en. Uiteraard met enkel ingrediënten van PLUS. Ik had al de eer om de challenge […]
Ribeye Roast
Waar ik grotere steaks met regelmaat middels de reverse sear methode bereid, was ik ook wel eens benieuwd naar het resultaat van een ribeye roast die je niet in steaks snijdt, maar in zijn geheel langzaam gaart (en rookt) tot een mooie kerntemperatuur, maar vervolgens niet afgrilt. Dus ging ik met een mooie Black Angus Ribeye Roast van The Butchery aan de slag, voorzag de buitenkant van een mooie laag zout, peper en knoflook granulaat en gaarde de ribeye roast in ongeveer 2 uur tot een prachtig eindresultaat. Het vlees […]
Indisch Gehaktbrood
Ik maakte al eens eerder een gehaktbrood op een rookplank en ging toen iets meer de Amerikaanse kant op met een rub en BBQ saus. Dit keer liet ik me beïnvloeden door de Indische keuken en ging ik logischerwijs dus voor een Indisch gehaktbrood, gevuld met gekookte eieren en gegaard en gerookt op een eikenhouten rookplankje. Uiteraard maakte ik ook zelf de pindasaus die er aan het eind van de bereiding overheen gaat.
Indische Gehaktsaté
Hoewel in Nederland de welbekende kipsaté nog geregeld op het BBQ rooster belandt is er op het gebied van saté nog een hele wereld te ontdekken. Maakte ik eerder al saté van kipgehakt (Saté Lilit Ayam) en saté van kabeljauw, gaan we nu voor een Indische variant van rundergehakt. Deze Indische gehaktsaté is ook wel bekend onder de naam Saté Pentul en is wat mij betreft een aanrader om eens te proberen. Je kunt in dit recept eventueel ook voor half-om-half gehakt gaan. Beide is erg lekker!
Ribeye Steak Taco’s
Een mooie steak van de BBQ is altijd een goed idee. Zeker als het een mooie Black Angus Ribeye van The Butchery is! Zo’n ribeye kun je natuurlijk met wat peper en zout bereiden en zo serveren met een paar mooie bijgerechten. Helemaal niks mis mee ook! Maar je kunt ook voor een mooie maaltijd gaan en er deze heerlijke ribeye steak taco’s mee bereiden. Ribeye in een rub, wat mooie toppings voor je taco’s en je doet eens iets anders met je steak. Wat mij betreft een dikke aanrader […]
Massaman
Dat de Dutch Oven echt niet alleen geschikt is voor winterse stoofpotjes heb ik denk al wel bewezen. Was je toch nog niet helemaal overtuigd? Dan is dit recept voor Massaman uit de Dutch Oven nog een reden om de gietijzeren pan ook in de zomer eens te gebruiken, want deze curry van langzaam gestoofd rundvlees is erg lekker! De lijst met ingrediënten ziet er wellicht lang uit, maar zo’n massaman currypasta vraagt nu eenmaal om wat verschillende smaken. Heb je die currypasta klaar? Dan is de rest van dit […]
Kalfsentrecote Tonnato
De Vitello Tonnato kennen we allemaal wel. Een klassiek recept van dungesneden kalfsvlees, geserveerd met een heerlijke tonijn mayonaise. Soms geserveerd als broodje. Uiteraard kun je een vitello tonnato op de BBQ bereiden door een mooi stuk kalfsvlees te garen en terug te koelen, om het vervolgens dun te snijden. Maar als je wat minder de tijd hebt zijn deze kalfsentrecotes tonnato een aanrader! Nog steeds de mooie combinatie van kalfsvlees en tonijn mayonaise, maar dan in een BBQ jasje.
Stifado
Als we het over de Griekse keuken hebben denken we al snel aan gyros, souvlaki, moussaka en tzatziki. Een heerlijk stoofvlees komt waarschijnlijk minder snel naar voren. Toch is stifado een typisch Grieks gerecht, dat je zeker eens moet proberen. De combinatie van heerlijk zacht gestoofd rundvlees, rode wijn en een combinatie van gewone uien en zilveruitjes geven dit gerecht een kenmerkende smaak, die hier thuis goed wordt ontvangen. Deze stifado gaat hier dan ook vaker op het menu!
Koud Gerookte Steak Tartare
Als ik uit eten ga en er staat steak tartare op het menu, dan is de kans groot dat ik daar voor zal gaan. Het is namelijk zo’n gerecht wat ik niet zo snel thuis bereid (tot nu dus), maar wel superlekker vind. Bij een ‘gewone’ steak tartaar is een BBQ natuurlijk niet nodig. Het vlees in een steak tartare is tenslotte rauw. In mijn koud gerookte versie gaat de BBQ echter toch aan. Althans de cold smoke generator die we in de BBQ zetten. Met als resultaat een heerlijke […]