Massaman

Dat de Dutch Oven echt niet alleen geschikt is voor winterse stoofpotjes heb ik denk al wel bewezen. Was je toch nog niet helemaal overtuigd? Dan is dit recept voor Massaman uit de Dutch Oven nog een reden om de gietijzeren pan ook in de zomer eens te gebruiken, want deze curry van langzaam gestoofd rundvlees is erg lekker! De lijst met ingrediënten ziet er wellicht lang uit, maar zo’n massaman currypasta vraagt nu eenmaal om wat verschillende smaken. Heb je die currypasta klaar? Dan is de rest van dit […]

Kalfsentrecote Tonnato

De Vitello Tonnato kennen we allemaal wel. Een klassiek recept van dungesneden kalfsvlees, geserveerd met een heerlijke tonijn mayonaise. Soms geserveerd als broodje. Uiteraard kun je een vitello tonnato op de BBQ bereiden door een mooi stuk kalfsvlees te garen en terug te koelen, om het vervolgens dun te snijden. Maar als je wat minder de tijd hebt zijn deze kalfsentrecotes tonnato een aanrader! Nog steeds de mooie combinatie van kalfsvlees en tonijn mayonaise, maar dan in een BBQ jasje.

Stifado

Als we het over de Griekse keuken hebben denken we al snel aan gyros, souvlaki, moussaka en tzatziki. Een heerlijk stoofvlees komt waarschijnlijk minder snel naar voren. Toch is stifado een typisch Grieks gerecht, dat je zeker eens moet proberen. De combinatie van heerlijk zacht gestoofd rundvlees, rode wijn en een combinatie van gewone uien en zilveruitjes geven dit gerecht een kenmerkende smaak, die hier thuis goed wordt ontvangen. Deze stifado gaat hier dan ook vaker op het menu!

Koud Gerookte Steak Tartare

Als ik uit eten ga en er staat steak tartare op het menu, dan is de kans groot dat ik daar voor zal gaan. Het is namelijk zo’n gerecht wat ik niet zo snel thuis bereid (tot nu dus), maar wel superlekker vind. Bij een ‘gewone’ steak tartaar is een BBQ natuurlijk niet nodig. Het vlees in een steak tartare is tenslotte rauw. In mijn koud gerookte versie gaat de BBQ echter toch aan. Althans de cold smoke generator die we in de BBQ zetten. Met als resultaat een heerlijke […]

Korean Shortribs

Korean Short Ribs

Een tijdje terug ontving ik van The Butchery Korean Shortribs. Ik had natuurlijk al wel eens lekker low & slow short ribs bereid op de BBQ, maar wat Korean Short ribs waren wist ik niet precies. Mijn grote vriend Google leerde mij echter al snel dat Korean Shortribs ook bekend zijn onder de naam Kalbi of Galbi en dat het hierbij gaat om dunne stukken vlees, die over de lengte worden gesneden. In ieder stuk vlees vind je dus een aantal korte stukjes bot. Waar je normaliter bij de bereiding […]

Tikka Masala Burgers

Tikka Masala Burgers

Dat je met burgers alle kanten op kunt weet je wel als je me al een tijdje volgt. Meestal varieer ik voornamelijk in de toppings op mijn burgers, maar je kunt je burgers natuurlijk ook met de kruiden in het vlees een bepaalde kant op sturen. Zo ging ik met de Tikka Masala Burgers van The Butchery aan de slag en maakte deze Indiase Tikkas Masala Burgers. Naast de heerlijk gekruide burgers ging ik voor een simpele Raita, gekarameliseerde kerrie uien en een mango chutney als toppings. Het resultaat? Een […]

Brisket

De Brisket. Hij stond al heel lang op het lijstje om te proberen, maar steeds kwam het er niet van. Of stelde ik het steeds uit, door de verhalen over hoe moeilijk dit stuk vlees is om perfect te bereiden? Een beetje van beiden denk! Maar ik heb het inmiddels geprobeerd en kan het iedereen aanraden. Het resultaat was niet zo perfect als je soms op social media in video’s voorbij ziet komen, maar het vlees was zeker niet droog, de gebruikte rub paste erg goed bij het vlees en […]

Gorgonzola Burgers

Met gorgonzola is het hetzelfde als met koriander. Je houdt er van of je haat het. Ik behoor tot de eerste groep (ook met koriander trouwens). Onlangs bereidde ik pizza’s quattro formaggi en daarvan hadden we wat gorgonzola over. Tijd om heerlijke burgers met deze kaas te maken dus. Want wat kan er nou verkeerd gaan in de combinatie van burgers, spek, gorgonzola en gekaramelliseerde rode ui? Precies, helemaal niets! Tenzij je dus een gorgonzola hater bent, dan zou ik deze burgers overslaan.

Flat Iron Steak

De Flat Iron Steak behoort de laatste tijd tot mijn favorieten van de BBQ dus het werd tijd voor een recept. Althans, een recept is eigenlijk niet nodig, want de bereiding is doodeenvoudig. Meer een klein beetje meer uitleg over deze steak en hoe ik hem bereid. De Flat Iron Steak wordt namelijk gesneden uit de sukade en dat doet bij veel mensen de wenkbrauwen fronsen. Want sukade is toch het ingrediënt voor draadjesvlees en moet je uren laten stoven om er wat van te maken? Hoe kan het dan […]

Japanse Burgers

Zoals je wellicht weet werk ik regelmatig samen met The Butchery. Een tijdje terug startten ze een Burger Battle, waar ik natuurlijk aan mee moest doen! Ik ging voor mooie Japanse burgers, met knoflook-gember-mayonaise, een panko korst, ingelegde komkommer en wasabi ketchup. Zelfs de hamburger broodjes maakte ik zelf, volgens dit recept. Het resultaat? Heerlijke burgers, bomvol smaak. Aanrader dus!

Porterhouse Steak

Als je vooral liefhebber van een goede steak op de BBQ bent is er nog altijd genoeg te variëren. Het aanbod in steaks is enorm en iedere steak heeft weer zijn eigen kenmerkende smaak en textuur. Ik ging dit keer voor een mooie Porterhouse Steak, die ik eerst langzaam gaarde en tot slot nog even goed heet af grilde. Waarom deze steak een Porterhouse heet en geen T-bone leg ik je hieronder trouwens uit. Wat is het verschil tussen een Porterhouse Steak en een T-bone Steak? Zo op het eerste […]

Bavette Rollade

Bavette van de BBQ is altijd een goed idee. In een eerder recept legde ik al uit hoe je een bavette op de BBQ bereidt. In dit recept gaan we ook met een lekkere bavette aan de gang, maar maken we er een bavette rollade van. Die vullen we met heerlijke ingrediënten, waarna we hem eerst rustig garen en vervolgens nog even afgrillen. Dan nog een paar minuutjes geduld om de rollade van bavette te laten rusten, om hem vervolgens in mooi plakken te snijden en te serveren. En wat […]