gevuld gehaktbrood bladerdeeg uitgelicht

Gevuld Gehaktbrood in Bladerdeeg

Een gehaktbrood van de BBQ is sowieso een goed idee. Vooral dit Indisch Gehaktbrood kan ik je aanraden! Dit keer ging ik meer voor de typische BBQ smaken, maar besloot ik het gehaktbrood wel weer te vullen. En wel met gekaramelliseerde uien en kaas. Om het af te maken besloot ik het gehaktbrood in bladerdeeg in te pakken. Een soort gevuld gehaktbrood meets beef wellington dus. En ik kan je aanraden om dit te proberen, want dit smaakte erg goed!  

skirt steak pinwheels uitgelicht

Skirt Steak Pinwheels

Eerder bereidde ik al eens fajitas met skirt steak, dus ik wist dat dit een smakelijk stukje vlees was. Deze keer ging ik voor een andere benadering en toverde ik een mooi stuk Outside Skirt Steak om tot 4 pinwheels met een Italiaanse vulling. Mocht je denke ‘wat zijn pinwheels nou weer?’; Ik sneed een paar smalle repen van de steak, die ik vervolgens belegde en oprolde. Zet de boel vast met een prikker en je hebt een mooi steak rolletje met een vulling naar wens. In dit geval een […]

caveman style tomahawk steak uitgelicht

Caveman Style Tomahawk

Dat een mooi stuk vlees geen grillrooster nodig heeft bewijst dit recept wel. In dit recept grill ik de tomahawk steak namelijk caveman style, rechtstreeks op een bedje van hete kolen. Deze methode om een steak te bereiden stond al een tijdje op mijn to-do lijst en toen ik een mooie tomahawk steak had liggen moest het er toch echt van komen. Sowieso leent deze bereidingsmethode zich naar mijn mening het best voor wat grotere steaks, die ook wel wat vet hebben. Een klein biefstukje in de kolen gooien wordt […]

limburgs zuurvlees uitgelicht

Limburgs Zuurvlees

Hoewel stoofpotjes het hele jaar door kunnen komt de Dutch Oven bij mij in het najaar beduidend vaker uit de kast. Dit keer voor een Limburgse klassieker, die ze daar Limburgs Zoervleisj noemen. Ook wel bekend onder de naam Limburgs Zuurvlees. Ik heb me laten vertellen dat dit gerecht oorspronkelijk met paardenvlees wordt bereid, maar tegenwoordig zie je dit vrijwel uitsluitend met rundvlees voorbij komen. Ik ging voor mooie Black Angus Riblappen, maar je kunt ook met sukade werken in dit recept.

gevulde pompoen uitgelicht

Gevulde Pompoen

In Nederland draait BBQ’en toch nog vaak om veel vlees. Ook ik maak me er wel eens schuldig aan. Tijd om dat dus weer een beetje te compenseren met een verrassend gerecht dat ook prima als doordeweekse maaltijd geserveerd kan worden. Deze gevulde pompoen bevat ook vlees, maar dit gerecht bestaat toch grotendeels uit groenten. De combinatie van half-om-half gehakt, spinazie en kastanjes werkt erg goed met de geitenkaas en de pompoen en ik kan je deze gevulde pompoen van de BBQ dan ook zeker aanraden!

brisket style tritip uitgelicht

Brisket Style Tri-Tip

Een tijdje geleden bereidde ik de point van een brisket en dat was erg leuk om te doen. Het resultaat was nog niet helemaal bevredigend, dus die gaat zeker nog eens opnieuw op de BBQ. In de tussentijd zag ik op verschillende plekken bereidingen voorbij komen waarbij een tri-tip, ook wel bekend als het liesstuk, wordt bereid als een brisket. Ik heb wel eerder met tri-tip gewerkt, maar deze bereiding stond direct hoog op mijn lijstje. Bij eerdere bereidingen heb ik het vlees namelijk verwerkt in stoofvlees en juist rosé […]

bavette spiesen kruidenboter uitgelicht

Bavette Spiesen met Kruidenboter

Dat je met bavette van alles kunt weet je waarschijnlijk al wel. Zo legde ik al eens uit hoe je een bavette perfect grilt in zijn geheel, bereidde ik een bavette rollade en ging ik ook al eens voor een mooie tagliata met bavette. Dit keer gaan we op een wat klassiekere toer, maar dan wel in spiesvorm, want ik maakte bavette spiesen met kruidenboter. Eenvoudig, maar zó lekker!

tagliata bavette uitgelicht

Tagliata met Bavette

Een zomerse maaltijd met bavette? Dat moest een Italiaanse klassieker worden! Tagliata wordt normaliter niet met bavette bereid, maar dit stukje vlees past er perfect bij kan ik vertellen. Heerlijk voor een zomerse doordeweekse avond. Bavette lekker grillen en ondertussen de tomaatjes poffen. En dan is je tagliata met bavette al bijna klaar! In dit recept maak je de balsamicosiroop trouwens heel makkelijk zelf, maar je kunt het jezelf ook makkelijk maken en een flesje aanschaffen!

taco style braaibroodjies uitgelicht

Taco Style Braaibroodjies

Dat de BBQ niet altijd alleen maar hoeft te worden gebruikt is je ongetwijfeld bekend. Een mooie burger bijvoorbeeld kan ook prima als lunch tenslotte. Braaibroodjies zijn daarnaast voor mij de ultieme BBQ lunch. Het zijn eigenlijk een soort tosti’s van de BBQ en daar kun je alle kanten mee op. Ik schreef al braaibroodjies recepten voor diverse varianten en daar is nu deze taco variant bijgekomen. Heerlijk met tortilla chips, kaas, en een lekker gekruid gehaktmengsel. Zet deze taco style braaibroodjies dus maar op de to-do list voor komend […]

bavette spiesen ketjap marinade uitgelicht

Bavette Spiesen in Ketjap Marinade

Met bavette kun je alle kanten op. Ik legde al eens uit hoe je een mooi stuk bavette perfect grilt en bereidde ook al eens een mooie bavette rollade. Dit keer ging ik echter voor spiesen van bavette, waarbij het vlees in kleinere blokjes wordt gesneden en eerst een paar uur in een ketjap marinade gaat. De smaken van deze marinade passen perfect bij dit mooie stuk vlees en ik kan je dit recept dan ook alleen maar aanraden!

pittige steak rub uitgelicht

Pittige Steak Rub

Hoewel er vaak geroepen wordt dat je een mooie steak alleen met peper en zout op smaak moet brengen kan ik een mooie rub op een steak ook wel waarderen. Natuurlijk moet je een peperdure Wagyu ribeye niet dik in de rub zetten, maar een mooie Black Angus steak voorzien van een smaakvolle rub kan wat mij betreft prima! Natuurlijk kun je voor één van de velen kant-en-klare dry rubs gaan, maar zelf samenstellen is ook erg leuk om te doen. Na diverse probeersels en wat finetunen deel ik nu […]

ribeye crostinis uitgelicht

Ribeye Crostini

Een mooie ribeye gaat vaak de BBQ op als hoofdgerecht, maar in dit recept is dat niet het geval. Althans, als je genoeg van deze crostini met gorgonzola, ribeye en gekaramelliseerde uien eet kunnen ze ook door als hoofdgerecht, maar ze zijn toch vooral bedoeld als voorafje of mooi hapje voor bij de borrel. Met een ribeye van 400 gram en een wit stokbrood kun je toch al gauw 15 tot 20 crostini bereiden en dat maakt het een mooi gerechtje om in grote getalen te maken. Is ook wel […]