Tagliata met Bavette

Een zomerse maaltijd met bavette? Dat moest een Italiaanse klassieker worden! Tagliata wordt normaliter niet met bavette bereid, maar dit stukje vlees past er perfect bij kan ik vertellen. Heerlijk voor een zomerse doordeweekse avond. Bavette lekker grillen en ondertussen de tomaatjes poffen. En dan is je tagliata met bavette al bijna klaar! In dit recept maak je de balsamicosiroop trouwens heel makkelijk zelf, maar je kunt het jezelf ook makkelijk maken en een flesje aanschaffen!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Haal om te beginnen de bavette uit de koeling en eventueel uit het vacuüm, zodat het vlees een beetje kan ademen en op kamertemperatuur kan komen.
  • Zet nu een steelpan op laag vuur en doe hier de balsamico azijn en suiker in. Breng langzaam aan de kook en laat 10 tot 15 minuten inkoken. Haal de pan vervolgens van het vuur en laat de balsamicosiroop afkoelen.
  • Zet ondertussen de koekenpan op middelhoog vuur en rooster hier de pijnboompitten een paar minuten in, tot ze eem beetje beginnen te kleuren. Schep de pijnboompitten vervolgens uit de pan en laat afkoelen.
  • Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Neem ondertussen een ruime mengkom en doe hier de rucola in. Knijp er het sap van een halve citroen in uit en meng dit door de sla.
  • Is de BBQ op temperatuur? Neem dan de bavette en bestrooi ze rondom met peper en zout. Pak ook de trosjes cherrytomaten er bij.
  • Leg de stukken bavette nu op het directe deel van de BBQ en de cherrytomaatjes op het indirecte gedeelte. Sluit de BBQ met de deksel en grill de bavette 3 minuten. Draai de stukken bavette nu om en grill met gesloten deksel nog eens 3 minuten.
  • Meet nu de kerntemperatuur van de bavette. Is de kern 52 graden? Dan mag het vlees van de BBQ. Is die temperatuur nog niet bereikt? Verplaats het vlees dan naar het indirecte deel van de BBQ en gaar de bavette nog iets verder.
  • Is het vlees goed? Haal het dan van de BBQ en laat het op een snijplank 5 minuutjes rusten. Haal ondertussen de trosjes cherrytomaten van de BBQ.
  • Neem nu 2 borden en verdeel hier de rucola over. Leg op ieder bord een trosje cherrytomaatjes.
  • Snijd nu de bavette in dunne plakken en verdeel het vlees mooi over de borden. Verdeel daarna de vlokken Parmezaan en de geroosterde pijnboompitten over de salade en strooi een klein beetje zout over de tomaatjes.
  • Drizzle tot slot wat van de balsamico siroop over de salade en serveer de tagliata met bavette daarna direct. Eet smakelijk!
Italiaanse Tagliata met Bavette van de BBQ
Italiaanse Tagliata met Bavette van de BBQ

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *