Bij het maken van saté gaan we al snel voor kippendijen of kipfilet (niet doen), maar je kunt ook allerlei andere vlees- en vissoorten gebruiken om saté te bereiden. Zo maakte ik bijvoorbeeld al eens saté van kabeljauw en van kipgehakt. Dit keer ging ik echter voor een saté van rundvlees en wel in de vorm van longhaas. Een saté die dus niet heel lang hoeft te garen en prima rosé geserveerd kan worden, maar die ook heerlijk mals en smaakvol is. Zeker een aanrader om deze saté van longhaas […]
Archieven
Short Rib Sandwich
Zoals wel vaker het geval is bij het bereiden van wat grotere stukken vlees bleef er onlangs nog een mooi stuk short rib over van een mooie low & slow BBQ sessie. En nu niet gelijk denken ‘oh, hier blijft er nooit iets over’, want dat betekent alleen maar dat je nog nooit écht genoeg hebt gemaakt 😉 Anyway, dat restje short rib gebruikte ik de volgende middag voor een heerlijke short rib sandwich. Hoeft overigens natuurlijk niet per se met een restje te zijn. Je mag ook prima short […]
Caveman Style Longhaas
Het werd wel weer eens tijd om het rooster van de BBQ aan de kant te zetten en een mooi stukje vlees Caveman Style te grillen. Eerder deelde ik al eens het recept voor Caveman Style Tomahawk Steak, maar een andere mooie steak die zich erg goed leent voor de caveman style bereiding is de longhaas. Een mooi stuk werkvlees met een wat grovere textuur. Sowieso al lekker van de BBQ, maar gecombineerd met de korst van de bereiding in de kolen een top combinatie. Zeker eens proberen dus!
Teriyaki Burgers
Jawel ik heb weer een nieuw hamburger recept voor je! En mocht je nou geen voorstander zijn van warme ananas, klik dan snel weg! Een belangrijk onderdeel van deze Teriyak Burger is namelijk een schijf gegrilde ananas. En teriyaki saus natuurlijk! Houd je wel van warme ananas? Dan is deze burger van de BBQ er eentje die je zeker moet proberen, want de combinatie met teriyaki saus is fantastisch!
Pulled Pork Pie
En ‘echte’ Engelse Pie op de BBQ bakken stond al een tijdje op de to-do lijst en een tijdje terug ging ik er voor. Ik had nog een goed restje pulled pork over en dat leek me een prima vulling voor een BBQ Pie. Dus pakte ik de skillet er bij, maakte zelf een mooi deeg en stak de BBQ aan. Nog wat uien voor wat extra smaak en een beetje BBQ saus kan ook nooit kwaad. En het resultaat mocht er zijn. Niet alleen was deze Pulled Pork Pie […]
Côte de Boeuf met Blauwe Kaas Boter
Je hebt zo van die gelegenheden waarbij je echt wil uitpakken met een pronkstuk, dat je vervolgens ook tot in perfectie wil bereiden en serveren. Kerst is misschien wel het ultieme voorbeeld waarvoor dat geldt. En als je dan wil uitpakken is een Côte de Boeuf natuurlijk altijd een goed idee. Combineer je zo’n prachtig stuk vlees dan ook nog eens met een verrassende boter met blauwe kaas? Dan weet ik zeker dat ze het een jaar later nog steeds over dit prachtige stuk vlees zullen hebben. Ik bereidde deze […]
T-bone Steak met Board Sauce
Weer een mooi steak recept voor je en wel voor de T-bone steak. Qua looks is de T-bone steak (eigenlijk gebruikte ik een Porterhouse Steak. Het verschil kun je in dit Porterhouse Steak recept teruglezen) in mijn ogen één van de mooiste steaks om te serveren. Alleen zout en peper kan voor de T-bone al genoeg zijn, maar als je iets meer wil uitpakken is dit T-bone recept met een zogeheten board sauce een aanrader. Board sauce is een beetje een hippe naam trouwens voor het feit dat je de […]
Burgers met Blauwe Kaas & Kersen Port Saus
Blauwe Kaas. Je moet er van houden. Maar als je er van houdt is het wel echt een topper voor op burgers. De kaas geeft zoveel smaak mee en is ook goed te combineren met wat zoetere smaken. Gekarameliseerde rode uien bijvoorbeeld. Dit keer ging ik echter voor een saus op basis van kersen en port, die bovenop de burgers met blauwe kaas gaat. Voeg daar nog dat kleine beetje scherpte van de mosterd mayonaise aan toe en je hebt een top burger. Tenminste, als je dus van blauwe kaas […]
Gegrild Stokbrood met Gehakt
BBQ’en voor de avondmaaltijd is top, maar van snacks voor bij de borrel steek ik ook erg graag de BBQ aan! Dit keer liet ik me inspireren door een video van Sam The Cooking Guy. Uiteraard wel met mijn eigen draai er aan. Allereerst omdat ik het moest doen met de ingrediënten in de (koel)kast en daarnaast omdat ik bij ieder recept altijd wel een eigen idee heb om het net iets anders te doen. En dat betekent uiteraard ook dat jij dit recept weer een eigen draai kan geven. […]
Tex Mex Meatloaf
Haal de rookplank maar uit de kast, want het is tijd voor een Tex Mex Meatloaf! Ik bereidde al eens eerder een Indisch gehaktbrood op een rookplank en zo’n plankje is daar dus perfect voor! Dit keer ging ik voor een Tex Mex variant, die je na bereiding nog af maakt met een mooie tomatensalsa en wat verkruimelde tortillachips. Het resultaat was erg lekker en kan ik je dus van harte aanraden! Laat me weten wat je er van vond in een reactie onder dit recept!
Chimichurri Stuffed Picanha
De Picanha, ook wel bekend als staartstuk, is één van de populairdere stukken vlees voor op de BBQ in Nederland. Menig BBQ liefhebber heeft zich er al aan gewaagd en bij velen staat dit mooie stuk vlees geregeld op het menu. Nu is het tijd om er iets anders mee te doen, al houden we de klassieke combinatie met Chimichurri in dit recept wel in stand. In dit recept gebruik je de Chimichurri echter niet pas bij het serveren, maar om de Picanha mee te vullen. Een leuke combinatie, die […]
Pimento Cheese Burgers
In veel van mijn hamburger recepten gaat er kaas op de burger, waarna je deze op de BBQ laat smelten. Dit keer echter niet, want op deze Pimento Cheese Burgers gaat, je raadt het al, Pimento Cheese. Dit is een pittig kaasmengsel van onder andere Philadelphia, cheddar en Peppadew pepers. Dit mengsel gaat na het grillen van de burgers pas op de burgers en smelt je dus niet mee. En om het af te maken gaat er ook nog een goede hoeveelheid bacon jam op de burger. Wat wil je […]