patty melts uitgelicht

Patty Melts

Is het een burger? Is het een tosti? Nee, het is de Patty Melt! Eigenlijk het beste van twee werelden en ontzettend lekker om eens te bereiden op de BBQ. Als lunch, dan noemen we het gewoon een tosti, of als avondeten met wat friet en een salade. Het kan allemaal! Wat je in ieder geval nodig hebt om deze patty melts te bereiden is een bakplaat. Ik gebruikte de keramische bakplaat van Weber op mijn Weber Summit Kamado E6, waarbij ik, dankzij het ruime formaat van de BBQ, ook […]

pulled cupim beef uitgelicht

Pulled Cupim Beef

‘Pulled wat?’ zul je misschien denken bij het lezen van de titel van dit recept. Niet gek hoor, want de Cupim is nou niet het meest bekende stuk vlees en kan ook niet van zomaar ieder rund gesneden worden. De Cupim komt namelijk van het Zebu rund. Een ras dat is ontstaan vanuit kruisingen van verschillende Indiase runderrassen en enorm populair is in Zuid-Amerikaanse landen. Het Zebu rund staat namelijk bekend om de dikke huid en is daardoor goed bestand tegen de warmte. Oké, leuk. Maar wat is dan de […]

longhaas chipotle boter uitgelicht

Longhaas met Chipotle Boter

Een steak geserveerd met kruidenboter is een klassieke combinatie, maar ook wel een beetje saai. De smaken zijn prima natuurlijk, maar het mag wel wat avontuurlijker wat mij betreft. Maar dat betekent niet dat je gelijk helemaal van de boter af hoeft te stappen! Eerd er deelde ik al eens het recept voor cowboy boter voor bij je steak en dit keer gaan we voor een heerlijke chipotle boter. Heerlijk romig door de boter, maar dan met wat meer pit van de chipotle. Ik ging voor een heerlijke longhaas om […]

rabo de toro uitgelicht

Rabo de Toro

In de voorbereiding op een mooie camperreis die we gaan maken richting Portugal en Spanje was ik al een beetje op zoek naar de lokale specialiteiten. Eén daarvan in Spanje heet Rabo de Toro, dat zich letterlijk vertaalt naar staart van de stier, maar tegenwoordig een heerlijk Spaans stoofgerecht met ossenstaart is. En toevalligerwijs had ik nog ossenstaart in de vriezer liggen, dus wachtte ik niet tot ik dit in Spanje kon proeven, maar bereidde ik dit Spaanse stoofvlees op de BBQ. Neemt overigens niet weg dat ik de Rabo […]

cote a los cowboy boter uitgelicht

Côte a l’Os met Cowboy Boter

Hoewel een steak soms niet meer nodig heeft dan alleen wat peper en grof zout nodig heeft kan een saus het vlees naar een hoger niveau tillen. De picanha geserveerd met chimichurri is immens populair en ook hier wordt chimichurri regelmatig gegeten bij een mooie steak. Nu heb ik echter een nieuwe favoriet, die waarschijnlijk vaker op tafel zal gaan komen; Cowboy Boter. Een eenvoudig saus op basis van gesmolten roomboter, die op smaak is gebracht met een aantal kruiden en specerijen. Echt een aanrader om te proberen!

bacon brie burgers uitgelicht

Bacon & Brie Burgers

Met al een hele lading aan hamburger recepten op de website zou je misschien denken dat het wel eens ophoudt met de burger inspiratie. Maar niets is minder waar! Ik blijf groot fan van de hamburger en ik kom dan ook geregeld inspiratie tegen om weer wat nieuws te proberen. Ditmaal werd het een combinatie van brie en bacon, aangevuld met gekarameliseerde uien en een eenvoudige, maar heerlijke mosterd mayonaise. Klein blaadje sla er bij en je hebt een heerlijke hamburger van de BBQ. Eet smakelijk!

aziatische longhaas uitgelicht

Aziatische Longhaas

Hoewel je zou kunnen stellen dat een goede steak niet meer nodig heeft dan wat zout en peper is het natuurlijk ook gewoon lekker om wel met wat meer smaken te spelen. De laatste tijd stond er hier regelmatig longhaas op het menu en dus wilde ik wel eens variëren. Ik ging dit keer daarom voor een Aziatisch gemarineerde variant, want de Aziatische keuken is gewoon erg lekker én de smaken lenen zich ook erg goed voor steaks. Het resultaat van deze Aziatische Longhaas mocht er dan ook zijn en […]

kaassoufle smashburgers uitgelicht

Kaassoufflé Smashburgers

Een tijd terug kwam ik op het Instagram kanaal van Snackspert een dubbele burger tegen met daartussen een kaassoufflé. Snackspert had deze burger ergens in Amsterdam getest en was enthousiast. En dat werden we hier thuis ook wel van de combinatie hamburger en kaassoufflé. En wat is er dan beter dan die kaassoufflé tussen twee smashburgers te stoppen en je handen vies te maken? Precies, helemaal niks! Het resultaat waren we dan ook erg over te spreken en wat mij betreft mogen deze Kaassoufflé Smashburgers hoog op je to-do lijst!

longhaas sate social uitgelicht

Longhaas Saté

Bij het maken van saté gaan we al snel voor kippendijen of kipfilet (niet doen), maar je kunt ook allerlei andere vlees- en vissoorten gebruiken om saté te bereiden. Zo maakte ik bijvoorbeeld al eens saté van kabeljauw en van kipgehakt. Dit keer ging ik echter voor een saté van rundvlees en wel in de vorm van longhaas. Een saté die dus niet heel lang hoeft te garen en prima rosé geserveerd kan worden, maar die ook heerlijk mals en smaakvol is. Zeker een aanrader om deze saté van longhaas […]

short rib sandwich uitgelicht

Short Rib Sandwich

Zoals wel vaker het geval is bij het bereiden van wat grotere stukken vlees bleef er onlangs nog een mooi stuk short rib over van een mooie low & slow BBQ sessie. En nu niet gelijk denken ‘oh, hier blijft er nooit iets over’, want dat betekent alleen maar dat je nog nooit écht genoeg hebt gemaakt 😉 Anyway, dat restje short rib gebruikte ik de volgende middag voor een heerlijke short rib sandwich. Hoeft overigens natuurlijk niet per se met een restje te zijn. Je mag ook prima short […]

caveman style longhaas uitgelicht

Caveman Style Longhaas

Het werd wel weer eens tijd om het rooster van de BBQ aan de kant te zetten en een mooi stukje vlees Caveman Style te grillen. Eerder deelde ik al eens het recept voor Caveman Style Tomahawk Steak, maar een andere mooie steak die zich erg goed leent voor de caveman style bereiding is de longhaas. Een mooi stuk werkvlees met een wat grovere textuur. Sowieso al lekker van de BBQ, maar gecombineerd met de korst van de bereiding in de kolen een top combinatie. Zeker eens proberen dus!

teriyaki burgers uitgelicht

Teriyaki Burgers

Jawel ik heb weer een nieuw hamburger recept voor je! En mocht je nou geen voorstander zijn van warme ananas, klik dan snel weg! Een belangrijk onderdeel van deze Teriyak Burger is namelijk een schijf gegrilde ananas. En teriyaki saus natuurlijk! Houd je wel van warme ananas? Dan is deze burger van de BBQ er eentje die je zeker moet proberen, want de combinatie met teriyaki saus is fantastisch!