Bavette Spiesen met Kruidenboter

Dat je met bavette van alles kunt weet je waarschijnlijk al wel. Zo legde ik al eens uit hoe je een bavette perfect grilt in zijn geheel, bereidde ik een bavette rollade en ging ik ook al eens voor een mooie tagliata met bavette. Dit keer gaan we op een wat klassiekere toer, maar dan wel in spiesvorm, want ik maakte bavette spiesen met kruidenboter. Eenvoudig, maar zó lekker!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
No ratings yet
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • (Houten) Spiesen

Instructies

  • Ga je gebruik maken van houten spiesen? Leg deze dan een paar uurtjes van te voren in het water, zodat ze wat vocht op kunnen nemen. Ze verbranden dan minder snel op de BBQ.
  • Daarnaast ga ik er in dit recept vanuit dat je de kruidenboter al hebt voorbereid.
  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Neem nu de bavette en snijd hier loshangende stukjes vlees en/of vet weg. Snijd de bavette daarna in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm groot.
  • Rijg nu alle blokjes bavette op de spiesen en bestrooi ze vervolgens rondom met peper en zout.
  • Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de spiesen het rooster op. Gril de spiesen 3 minuten en keer ze vervolgens om. Gril de bavette spiesen vervolgens nog eens 3 minuten en haal ze daarna van de BBQ. Leg de spiesen op een bord of serveerplank.
  • Neem nu de kruidenboter en snijd hier een paar plakken af. Leg deze op de spiesen van bavette en serveer de spiesen daarna direct. Eet smakelijk!
Bavette Spiesen met Kruidenboter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *