Pittige Steak Rub

Hoewel er vaak geroepen wordt dat je een mooie steak alleen met peper en zout op smaak moet brengen kan ik een mooie rub op een steak ook wel waarderen. Natuurlijk moet je een peperdure Wagyu ribeye niet dik in de rub zetten, maar een mooie Black Angus steak voorzien van een smaakvolle rub kan wat mij betreft prima! Natuurlijk kun je voor één van de velen kant-en-klare dry rubs gaan, maar zelf samenstellen is ook erg leuk om te doen. Na diverse probeersels en wat finetunen deel ik nu mijn favoriete steak rub met je. Een dry rub voor steak met een beetje pit, die hier regelmatig op een lekkere ribeye gaat. Ga jij hem proberen?

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten:

Instructies

  • Neem een mengkom en meng daarin alle ingrediënten tot een dry rub. Check de rub op klontjes en druk deze uit elkaar met een lepel, zodat de kruiden en specerijen nog beter met elkaar vermengen.
  • De ingrediënten zoals hierboven genoemd zijn genoeg voor 2 mooie steaks, maar je kunt gemakkelijk een grotere hoeveelheid maken en bewaren in een goed afgesloten pot. Ik gebruik deze rub regelmatig op een lekkere ribeye.

Notities

Tip: zoals gezegd zijn er allerlei kant-en-klare rubs op de markt, waaronder ook speciale dry rubs voor rundvlees. Het is natuurlijk prima om je favoriete rub te gebruiken, maar let dan wel op het volgende: Veel dry rubs zijn vaak gericht op low & slow bereidingen en bevatten suikers die tijdens de bereiding mooi karamelliseren. Die suikers verbranden echter nogal snel wanneer je een dergelijke rub op een steak gebruikt en dat wil je eigenlijk niet. Gebruik voor steaks daarom altijd dry rubs waarin geen suikers zitten.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *