Een tijdje terug ontving ik van The Butchery Korean Shortribs. Ik had natuurlijk al wel eens lekker low & slow short ribs bereid op de BBQ, maar wat Korean Short ribs waren wist ik niet precies. Mijn grote vriend Google leerde mij echter al snel dat Korean Shortribs ook bekend zijn onder de naam Kalbi of Galbi en dat het hierbij gaat om dunne stukken vlees, die over de lengte worden gesneden. In ieder stuk vlees vind je dus een aantal korte stukjes bot. Waar je normaliter bij de bereiding […]
Archieven
Tikka Masala Burgers
Dat je met burgers alle kanten op kunt weet je wel als je me al een tijdje volgt. Meestal varieer ik voornamelijk in de toppings op mijn burgers, maar je kunt je burgers natuurlijk ook met de kruiden in het vlees een bepaalde kant op sturen. Zo ging ik met de Tikka Masala Burgers van The Butchery aan de slag en maakte deze Indiase Tikkas Masala Burgers. Naast de heerlijk gekruide burgers ging ik voor een simpele Raita, gekarameliseerde kerrie uien en een mango chutney als toppings. Het resultaat? Een […]
Brisket
De Brisket. Hij stond al heel lang op het lijstje om te proberen, maar steeds kwam het er niet van. Of stelde ik het steeds uit, door de verhalen over hoe moeilijk dit stuk vlees is om perfect te bereiden? Een beetje van beiden denk! Maar ik heb het inmiddels geprobeerd en kan het iedereen aanraden. Het resultaat was niet zo perfect als je soms op social media in video’s voorbij ziet komen, maar het vlees was zeker niet droog, de gebruikte rub paste erg goed bij het vlees en […]
Gorgonzola Burgers
Met gorgonzola is het hetzelfde als met koriander. Je houdt er van of je haat het. Ik behoor tot de eerste groep (ook met koriander trouwens). Onlangs bereidde ik pizza’s quattro formaggi en daarvan hadden we wat gorgonzola over. Tijd om heerlijke burgers met deze kaas te maken dus. Want wat kan er nou verkeerd gaan in de combinatie van burgers, spek, gorgonzola en gekaramelliseerde rode ui? Precies, helemaal niets! Tenzij je dus een gorgonzola hater bent, dan zou ik deze burgers overslaan.
Flat Iron Steak
De Flat Iron Steak behoort de laatste tijd tot mijn favorieten van de BBQ dus het werd tijd voor een recept. Althans, een recept is eigenlijk niet nodig, want de bereiding is doodeenvoudig. Meer een klein beetje meer uitleg over deze steak en hoe ik hem bereid. De Flat Iron Steak wordt namelijk gesneden uit de sukade en dat doet bij veel mensen de wenkbrauwen fronsen. Want sukade is toch het ingrediënt voor draadjesvlees en moet je uren laten stoven om er wat van te maken? Hoe kan het dan […]
Japanse Burgers
Zoals je wellicht weet werk ik regelmatig samen met The Butchery. Een tijdje terug startten ze een Burger Battle, waar ik natuurlijk aan mee moest doen! Ik ging voor mooie Japanse burgers, met knoflook-gember-mayonaise, een panko korst, ingelegde komkommer en wasabi ketchup. Zelfs de hamburger broodjes maakte ik zelf, volgens dit recept. Het resultaat? Heerlijke burgers, bomvol smaak. Aanrader dus!
Porterhouse Steak
Als je vooral liefhebber van een goede steak op de BBQ bent is er nog altijd genoeg te variëren. Het aanbod in steaks is enorm en iedere steak heeft weer zijn eigen kenmerkende smaak en textuur. Ik ging dit keer voor een mooie Porterhouse Steak, die ik eerst langzaam gaarde en tot slot nog even goed heet af grilde. Waarom deze steak een Porterhouse heet en geen T-bone leg ik je hieronder trouwens uit. Wat is het verschil tussen een Porterhouse Steak en een T-bone Steak? Zo op het eerste […]
Bavette Rollade
Bavette van de BBQ is altijd een goed idee. In een eerder recept legde ik al uit hoe je een bavette op de BBQ bereidt. In dit recept gaan we ook met een lekkere bavette aan de gang, maar maken we er een bavette rollade van. Die vullen we met heerlijke ingrediënten, waarna we hem eerst rustig garen en vervolgens nog even afgrillen. Dan nog een paar minuutjes geduld om de rollade van bavette te laten rusten, om hem vervolgens in mooi plakken te snijden en te serveren. En wat […]
Rosbief Rollade met Mosterdsaus
Eerder schreef ik al eens een aantal rosbief recepten voor op de BBQ. Dit keer ging ik met een Black Angus rosbief rollade aan de slag, die ik langzaam gaarde en vervolgens serveerde met een heerlijke mosterdsaus. Een combinatie die verrassend goed samenging en die ik je dus zeker kan aanraden. Die Black Angus rosbief rollade trouwens ook. Ik heb de rollade uiteraard ook zonder de saus geproefd en dit vlees was erg lekker kan ik je vertellen!
Chuck Eye Rollade
Als je met een wat groter gezelschap gaat eten en daarvoor één mooi stuk vlees wilt bereiden, dan is een rollade altijd een goed idee. Eerst langzaam garen en daarna nog even rondom afgrillen voor een krokant jasje. In dit recept gaan ik voor een Chuck Eye rollade, geschikt voor 6 tot 8 personen. Die rollade heb ik geserveerd met Salsa Mexicana, een heerlijke salsa waar een deel van de Ingredienten eerst wordt geroosterd op de BBQ. Zó lekker! De combinatie van de Chuck Eye rollade en de Salsa Mexicana […]
Lomo al Trapo
Lomo al trapo is zo’n gerecht dat heel lang op mijn to-do list heeft gestaan, maar dat er steeds niet van kwam. To nu! Want ik heb er eindelijk een theedoek bij gepakt en ben voor dit mooie gerecht gegaan. Lomo al trapo betekent letterlijk vertaald lende in doek en dat is dus ook wat dit gerecht is. De lomo al trapo is een ossenhaas in een zoutlaag, ingewikkeld in een theedoek. Die knoop je dicht met slagerstouw en gaat rechtstreeks op de hete kolen. Je hebt dan ook geen […]
French Onion Burgers
Een goede hamburger gaat er hier altijd in! Goed vlees, een lekker broodjes en dan de juiste toppings uitkiezen om het af te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Franse burgers, met mosterd mayonaise, gekaramelliseerde uien en emmentaler kaas? Ik kan je vertellen dat ze hier goed hebben gesmaakt en dat ze snel weer eens op het menu verschijnen. Een goed idee dus om de ingrediënten hieronder op de boodschappenlijst te zetten en deze burgers op het menu binnenkort!