ribeye roast uitgelicht

Ribeye Roast

Waar ik grotere steaks met regelmaat middels de reverse sear methode bereid, was ik ook wel eens benieuwd naar het resultaat van een ribeye roast die je niet in steaks snijdt, maar in zijn geheel langzaam gaart (en rookt) tot een mooie kerntemperatuur, maar vervolgens niet afgrilt. Dus ging ik met een mooie Black Angus Ribeye Roast van The Butchery aan de slag, voorzag de buitenkant van een mooie laag zout, peper en knoflook granulaat en gaarde de ribeye roast in ongeveer 2 uur tot een prachtig eindresultaat. Het vlees […]

indisch gehaktbrood uitgelicht

Indisch Gehaktbrood

Ik maakte al eens eerder een gehaktbrood op een rookplank en ging toen iets meer de Amerikaanse kant op met een rub en BBQ saus. Dit keer liet ik me beïnvloeden door de Indische keuken en ging ik logischerwijs dus voor een Indisch gehaktbrood, gevuld met gekookte eieren en gegaard en gerookt op een eikenhouten rookplankje. Uiteraard maakte ik ook zelf de pindasaus die er aan het eind van de bereiding overheen gaat.

indische gehaktsate uitgelicht

Indische Gehaktsaté

Hoewel in Nederland de welbekende kipsaté nog geregeld op het BBQ rooster belandt is er op het gebied van saté nog een hele wereld te ontdekken. Maakte ik eerder al saté van kipgehakt (Saté Lilit Ayam) en saté van kabeljauw, gaan we nu voor een Indische variant van rundergehakt. Deze Indische gehaktsaté is ook wel bekend onder de naam Saté Pentul en is wat mij betreft een aanrader om eens te proberen. Je kunt in dit recept eventueel ook voor half-om-half gehakt gaan. Beide is erg lekker!

ribeye steak tacos uitgelicht

Ribeye Steak Taco’s

Een mooie steak van de BBQ is altijd een goed idee. Zeker als het een mooie Black Angus Ribeye van The Butchery is! Zo’n ribeye kun je natuurlijk met wat peper en zout bereiden en zo serveren met een paar mooie bijgerechten. Helemaal niks mis mee ook! Maar je kunt ook voor een mooie maaltijd gaan en er deze heerlijke ribeye steak taco’s mee bereiden. Ribeye in een rub, wat mooie toppings voor je taco’s en je doet eens iets anders met je steak. Wat mij betreft een dikke aanrader […]

massaman uitgelicht

Massaman

Dat de Dutch Oven echt niet alleen geschikt is voor winterse stoofpotjes heb ik denk al wel bewezen. Was je toch nog niet helemaal overtuigd? Dan is dit recept voor Massaman uit de Dutch Oven nog een reden om de gietijzeren pan ook in de zomer eens te gebruiken, want deze curry van langzaam gestoofd rundvlees is erg lekker! De lijst met ingrediënten ziet er wellicht lang uit, maar zo’n massaman currypasta vraagt nu eenmaal om wat verschillende smaken. Heb je die currypasta klaar? Dan is de rest van dit […]

kalfs entrecote tonnato uitgelicht

Kalfsentrecote Tonnato

De Vitello Tonnato kennen we allemaal wel. Een klassiek recept van dungesneden kalfsvlees, geserveerd met een heerlijke tonijn mayonaise. Soms geserveerd als broodje. Uiteraard kun je een vitello tonnato op de BBQ bereiden door een mooi stuk kalfsvlees te garen en terug te koelen, om het vervolgens dun te snijden. Maar als je wat minder de tijd hebt zijn deze kalfsentrecotes tonnato een aanrader! Nog steeds de mooie combinatie van kalfsvlees en tonijn mayonaise, maar dan in een BBQ jasje.

stifado dutch oven uitgelicht

Stifado

Als we het over de Griekse keuken hebben denken we al snel aan gyros, souvlaki, moussaka en tzatziki. Een heerlijk stoofvlees komt waarschijnlijk minder snel naar voren. Toch is stifado een typisch Grieks gerecht, dat je zeker eens moet proberen. De combinatie van heerlijk zacht gestoofd rundvlees, rode wijn en een combinatie van gewone uien en zilveruitjes geven dit gerecht een kenmerkende smaak, die hier thuis goed wordt ontvangen. Deze stifado gaat hier dan ook vaker op het menu!

koudgerookte steak tartare uitgelicht

Koud Gerookte Steak Tartare

Als ik uit eten ga en er staat steak tartare op het menu, dan is de kans groot dat ik daar voor zal gaan. Het is namelijk zo’n gerecht wat ik niet zo snel thuis bereid (tot nu dus), maar wel superlekker vind. Bij een ‘gewone’ steak tartaar is een BBQ natuurlijk niet nodig. Het vlees in een steak tartare is tenslotte rauw. In mijn koud gerookte versie gaat de BBQ echter toch aan. Althans de cold smoke generator die we in de BBQ zetten. Met als resultaat een heerlijke […]

Korean Shortribs

Korean Short Ribs

Een tijdje terug ontving ik van The Butchery Korean Shortribs. Ik had natuurlijk al wel eens lekker low & slow short ribs bereid op de BBQ, maar wat Korean Short ribs waren wist ik niet precies. Mijn grote vriend Google leerde mij echter al snel dat Korean Shortribs ook bekend zijn onder de naam Kalbi of Galbi en dat het hierbij gaat om dunne stukken vlees, die over de lengte worden gesneden. In ieder stuk vlees vind je dus een aantal korte stukjes bot. Waar je normaliter bij de bereiding […]

Tikka Masala Burgers

Tikka Masala Burgers

Dat je met burgers alle kanten op kunt weet je wel als je me al een tijdje volgt. Meestal varieer ik voornamelijk in de toppings op mijn burgers, maar je kunt je burgers natuurlijk ook met de kruiden in het vlees een bepaalde kant op sturen. Zo ging ik met de Tikka Masala Burgers van The Butchery aan de slag en maakte deze Indiase Tikkas Masala Burgers. Naast de heerlijk gekruide burgers ging ik voor een simpele Raita, gekarameliseerde kerrie uien en een mango chutney als toppings. Het resultaat? Een […]

brisket uitgelicht

Brisket

De Brisket. Hij stond al heel lang op het lijstje om te proberen, maar steeds kwam het er niet van. Of stelde ik het steeds uit, door de verhalen over hoe moeilijk dit stuk vlees is om perfect te bereiden? Een beetje van beiden denk! Maar ik heb het inmiddels geprobeerd en kan het iedereen aanraden. Het resultaat was niet zo perfect als je soms op social media in video’s voorbij ziet komen, maar het vlees was zeker niet droog, de gebruikte rub paste erg goed bij het vlees en […]

gorgonzola burgers uitgelicht

Gorgonzola Burgers

Met gorgonzola is het hetzelfde als met koriander. Je houdt er van of je haat het. Ik behoor tot de eerste groep (ook met koriander trouwens). Onlangs bereidde ik pizza’s quattro formaggi en daarvan hadden we wat gorgonzola over. Tijd om heerlijke burgers met deze kaas te maken dus. Want wat kan er nou verkeerd gaan in de combinatie van burgers, spek, gorgonzola en gekaramelliseerde rode ui? Precies, helemaal niets! Tenzij je dus een gorgonzola hater bent, dan zou ik deze burgers overslaan.