flat iron steak uitgelicht

Flat Iron Steak

De Flat Iron Steak behoort de laatste tijd tot mijn favorieten van de BBQ dus het werd tijd voor een recept. Althans, een recept is eigenlijk niet nodig, want de bereiding is doodeenvoudig. Meer een klein beetje meer uitleg over deze steak en hoe ik hem bereid. De Flat Iron Steak wordt namelijk gesneden uit de sukade en dat doet bij veel mensen de wenkbrauwen fronsen. Want sukade is toch het ingrediënt voor draadjesvlees en moet je uren laten stoven om er wat van te maken? Hoe kan het dan […]

japanse burgers uitgelicht

Japanse Burgers

Zoals je wellicht weet werk ik regelmatig samen met The Butchery. Een tijdje terug startten ze een Burger Battle, waar ik natuurlijk aan mee moest doen! Ik ging voor mooie Japanse burgers, met knoflook-gember-mayonaise, een panko korst, ingelegde komkommer en wasabi ketchup. Zelfs de hamburger broodjes maakte ik zelf, volgens dit recept. Het resultaat? Heerlijke burgers, bomvol smaak. Aanrader dus!

porterhouse steak uitgelicht

Porterhouse Steak

Als je vooral liefhebber van een goede steak op de BBQ bent is er nog altijd genoeg te variëren. Het aanbod in steaks is enorm en iedere steak heeft weer zijn eigen kenmerkende smaak en textuur. Ik ging dit keer voor een mooie Porterhouse Steak, die ik eerst langzaam gaarde en tot slot nog even goed heet af grilde. Waarom deze steak een Porterhouse heet en geen T-bone leg ik je hieronder trouwens uit. Wat is het verschil tussen een Porterhouse Steak en een T-bone Steak? Zo op het eerste […]

bavette rollade uitgelicht

Bavette Rollade

Bavette van de BBQ is altijd een goed idee. In een eerder recept legde ik al uit hoe je een bavette op de BBQ bereidt. In dit recept gaan we ook met een lekkere bavette aan de gang, maar maken we er een bavette rollade van. Die vullen we met heerlijke ingrediënten, waarna we hem eerst rustig garen en vervolgens nog even afgrillen. Dan nog een paar minuutjes geduld om de rollade van bavette te laten rusten, om hem vervolgens in mooi plakken te snijden en te serveren. En wat […]

rosbief rollade mosterdsaus uitgelicht

Rosbief Rollade met Mosterdsaus

Eerder schreef ik al eens een aantal rosbief recepten voor op de BBQ. Dit keer ging ik met een Black Angus rosbief rollade aan de slag, die ik langzaam gaarde en vervolgens serveerde met een heerlijke mosterdsaus. Een combinatie die verrassend goed samenging en die ik je dus zeker kan aanraden. Die Black Angus rosbief rollade trouwens ook. Ik heb de rollade uiteraard ook zonder de saus geproefd en dit vlees was erg lekker kan ik je vertellen!

chuck eye rollade salsa mexicana uitgelicht

Chuck Eye Rollade

Als je met een wat groter gezelschap gaat eten en daarvoor één mooi stuk vlees wilt bereiden, dan is een rollade altijd een goed idee. Eerst langzaam garen en daarna nog even rondom afgrillen voor een krokant jasje. In dit recept gaan ik voor een Chuck Eye rollade, geschikt voor 6 tot 8 personen. Die rollade heb ik geserveerd met Salsa Mexicana, een heerlijke salsa waar een deel van de Ingredienten eerst wordt geroosterd op de BBQ. Zó lekker! De combinatie van de Chuck Eye rollade en de Salsa Mexicana […]

lomo al trapo uitgelicht

Lomo al Trapo

Lomo al trapo is zo’n gerecht dat heel lang op mijn to-do list heeft gestaan, maar dat er steeds niet van kwam. To nu! Want ik heb er eindelijk een theedoek bij gepakt en ben voor dit mooie gerecht gegaan. Lomo al trapo betekent letterlijk vertaald lende in doek en dat is dus ook wat dit gerecht is. De lomo al trapo is een ossenhaas in een zoutlaag, ingewikkeld in een theedoek. Die knoop je dicht met slagerstouw en gaat rechtstreeks op de hete kolen. Je hebt dan ook geen […]

french onion burgers uitgelicht

French Onion Burgers

Een goede hamburger gaat er hier altijd in! Goed vlees, een lekker broodjes en dan de juiste toppings uitkiezen om het af te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Franse burgers, met mosterd mayonaise, gekaramelliseerde uien en emmentaler kaas? Ik kan je vertellen dat ze hier goed hebben gesmaakt en dat ze snel weer eens op het menu verschijnen. Een goed idee dus om de ingrediënten hieronder op de boodschappenlijst te zetten en deze burgers op het menu binnenkort!

smash burgers uitgelicht

Smash Burgers

Als je me al wat langer volgt weet je dat ik fan ben van burgers en dat ik een hele Burger Friday categorie heb vol met hamburger gerelateerde recepten. De laatste tijd ben ik van de smash burgers. Dit zijn burgers die je niet zomaar op de BBQ kunt maken, maar waar je een bakplaat of plancha voor nodig hebt. Een smashburger maak je door een bal gehakt op de hete bakplaat te leggen en deze vervolgens plat te drukken tot een burger. Zo ontstaat er een heerlijk knapperige korst, […]

steak sandwich uitgelicht

Steak Sandwich

Lunch van de BBQ? Waarom ook niet! Maar ga dan wel voor een goed lunchgerecht, zoals deze steak sandwich van de BBQ! Want veel beter dan een broodje ribeye, met truffelmayonaise, rucola, cheddar en gekaramelliseerde rode uien wordt het niet toch? De ribeye bereiden we middels de reverse sear methode en garen we minder ver dan je normaal zou doen. Dit is omdat de steak na het snijden nog even terug op de BBQ gaat. Het resultaat? Simpelweg de perfecte lunch van de BBQ! Snel de boodschappen in huis halen […]

tri tip mojo marinade uitgelicht

Tri-tip in Mojo Marinade

Tri-tip, of Maminha, kennen we in Nederland als het liesstuk of als het ezeltje. Het is een stuk uit het rund, gesneden uit de lies. Dit stuk vlees is gemakkelijk te bereiden en om die reden heet het ook wel ezel, want zelfs een ezel kan dit stuk vlees niet verpesten. Dat komt omdat dit vlees zowel gebakken als biefstuk als doorbakken goed te eten is. Ik maakte er overigens als eens stoofvlees mee in de dutch oven, maar dit keer gaan we dit stuk vlees in zijn geheel bereiden […]

gegrilde bavette uitgelicht

Gegrilde Bavette

Bavette op de BBQ is tegenwoordig erg populair en in dit recept vertel ik je precies hoe ik Bavette BBQ, door twee methodes met je te delen. De populariteit van bavette is overigens niet onterecht, want het is een heerlijk stuk vlees! Bavette is ook wel bekend als vinkelap of flank steak en is wat grover van structuur dan de wat verfijndere steaks. Dat maakt het vlees uniek qua smaak en textuur en niet te vergelijken met een ossenhaas , kogelbiefstuk of ribeye van de BBQ. Bavette wordt uit de […]