BBQ Recept voor Cheeseburger Braaibroodjies

Cheeseburger braaibroodjies

Laatst was het Nationale Tostidag en wat kun je dan beter eten dan braaibroodjies? Braaibroodjies, of braaibroodjes, zijn de Afrikaanse versie van de tosti en worden, zoals de naam al doet vermoeden, geroosterd op de braai. Dat betekent niet dat je deze heerlijke cheeseburger braaibroodjies alleen kunt maken als je een braai in de tuin hebt staan, want ook op de BBQ kun je ze bereiden. Hoe? Dat lees je hieronder in mijn recept!

Tosti's van de BBQ? Deze cheeseburger braaibroodjies zijn te gek!
Tosti's van de BBQ? Deze cheeseburger braaibroodjies zijn te gek!

Lunch/Snack

4 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 8 sneetjes Wit Brood
– 300 gram Rundergehakt
– 200 gram Geraspte Cheddar
– 0,5 Rode Ui
– 2 Grote Augurken
– 2 eetlepels Amerikaanse Mosterd
– 2 eetlepels Ketchup
– 6 eetlepels Azijn
– 4 eetlepels Zachte Boter
– Versgemalen Zwarte Peper
– Zout

Overige Benodigdheden

Klemrooster

Bereiding

Neem een ruime kom. Snipper de augurken klein en snijd de halve rode ui in dunne ringen. Bewaar hiervan de grootste ringen (van de buitenste 2 á 3 lagen) en doe deze samen met de gesnipperde augurk in de kom. Giet hier de azijn bij tot het geheel net onder staat.

Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden. Zorg er hierbij voor dat de hitte goed wordt verdeeld over de gehele BBQ.

Neem nu de sneetjes wit brood. Je kunt hier voor casinobrood gaan, maar een wat luxer wit brood in iets dikkere sneetjes is ook erg lekker. Bestrijk van iedere snee brood één kant in met de zachte boter.

Neem nu het klemrooster er bij en vouw dit open. Leg nu de helft van de sneetjes brood met de beboterde kant naar beneden op het klemrooster. Bestrijk de 4 sneetjes brood met de ketchup en verdeel er vervolgens de helft van de cheddar over.

Neem nu een mengkom en doe hier het gehakt in. Breng het gehakt op smaak met peper en zout en vorm er 4 dunne burgers van die dezelfde vorm hebben als je sneetjes brood, maar net wat kleiner zijn. Leg deze burgers op de sneetjes brood met cheddar.

Giet nu de azijn uit het kommetje met rode ui en augurk en verdeel de augurk en rode uien ringen over de burgers. Strooi hier vervolgens de rest van de geraspte cheddar over.

Bestrijk tot slot de niet beboterde kant van de overige sneetjes brood met mosterd en leg ze met de mosterd kant naar beneden op de rest van je bouwwerk.

Daarna is het tijd om het klemrooster dicht te vouwen. Doe dit voorzichtig en let op dat de sneetjes brood niet te veel verschuiven ten opzichte van elkaar.

Ondertussen zal ook de BBQ op temperatuur zijn, dus is het tijd om de braaibroodjies te gaan roosteren. Leg hiervoor het klemrooster op je BBQ rooster en grill de broodjes in 10 tot 12 minuten goudbruin. Keer het rooster geregeld om, zodat het brood niet verbrandt. Let er hierbij ook op of alle braaibroodjies gelijkmatig geroosterd worden. Het kan zijn dat een bepaalde zone wat heter is dan de ander, waardoor je het klemrooster af en toe ook een kwartslag moet draaien om er voor te zorgen dat alle cheeseburger braaibroodjies tegelijk klaar zijn.

Zijn alle braaibroodjies mooi goudbruin geroosterd? Haal het klemrooster dan van de BBQ en leg het op een serveerplank. Gebruik een BBQ handschoen om het klemrooster te openen en haal de cheeseburger braaibroodjies er vervolgens uit.

Snijd alle braaibroodjies schuin doormidden en serveer ze daarna direct. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *