De ultieme burger van de BBQ? Voeg wat pulled pork toe!

Pulled Pork Cheeseburgers

Wie mijn Burger Friday collectie kent, weet dat ik een groot liefhebber ben van een goede hamburger van de BBQ. Soms is het dan ook weer een uitdaging om een nieuwe burger te bedenken. Deze stond echter al een tijdje op het lijstje, want wat voeg je toe aan een burger om er een echte BBQ Classic van te maken? Juist, Pulled Pork! Niets lekkerder dan pulled pork bereiden op de BBQ en dan een restje gebruiken als topping op je burger. Afmaken met een beetje BBQ saus en je hebt een te gekke burger!

Op zoek naar een heerlijke BBQ Burger? Ga voor deze Pulled Pork Cheeseburgers!
Op zoek naar een heerlijke BBQ Burger? Ga voor deze Pulled Pork Cheeseburgers!

Hoofdgerecht/Lunch

4 personen

45 minuten

Ingrediënten

– 4 Hamburgerbroodjes
– 500 gram Rundergehakt
– 300 gram Pulled Pork
– 1 Rode Ui
– 4 grote Augurken
– 1 Tomaat
– 8 blaadjes Kropsla
– 100 gram Geraspte Cheddar
– 4 eetlepels Mayonaise
– 4 eetlepels BBQ Saus
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Skillet of BBQ bestendige Schaal
BBQ handschoen

Bereiding

Voor dit recept ga ik er van uit dat je de pulled pork al gereed hebt. Ik maak vaak pulled pork en vries dat vervolgens in porties in, zodat ik het kan gebruiken voor deze burgers of bijvoorbeeld voor pulled pork nacho’s. Heb je nog geen pulled pork klaar liggen? Dan kun je dit eerst bereiden volgens mijn pulled pork recept.

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Neem nu het gehakt en verdeel dit in 4 gelijke delen. Vorm van ieder deel gehakt een burger die qua diameter net iets groter is dan je hamburger broodjes. Op de BBQ slinken je burgers namelijk nog een beetje, waardoor ze dan even groot zijn als je broodjes. Bestrooi de burgers aan beide kanten met peper en zout en zet de burgers even aan de kant.

Snijd nu de rode ui in dunne ringen, de augurken in plakjes en de tomaat ook in dunne plakken. Pak ook de blaadjes sla, de cheddar, en de sauzen er vast bij. Snijd vooraf ook alvast de broodjes open.

Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de burgers op het rooster en zet ook de skillet op de BBQ, zodat deze even kan opwarmen. Sluit de BBQ met de deksel en gril de hamburgers 3 minuten.

Keer na 3 minuten de burgers om en verdeel de cheddar er over. Doe nu ook de pulled pork in de skillet, zodat deze kan opwarmen. Sluit de BBQ met de deksel en gril de burgers nog eens 3 minuten.

Haal nu de burgers van de BBQ en check of de pulled pork warm is. Als dat zo is, kun je de skillet met een BBQ handschoen van de BBQ halen. Neem nu de hamburger broodjes en rooster deze kort op de BBQ.

Nu is het tijd om de burgers te bouwen. Begin hiervoor met de onderkanten van de broodjes en bestrijk deze met de mayonaise. Hierop gaan vervolgens de blaadjes sla, gevolgd door 2 plakjes tomaat. Op de tomaat gaat vervolgens de burger met cheddar.

Leg op de burgers vervolgens wat uienringen en plakjes augurk en schep er vervolgens een flinke lepel pulled pork op. Bestrijk de bovenkanten van de broodjes met BBQ saus en maak je pulled pork cheeseburgers hiermee af. Zet de burgers eventueel vast met een prikker, zodat ze niet omvallen en serveer de burgers vervolgens direct. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *