Biefstuk Kebabs van de BBQ

Biefstuk Kebabs met Avocado Salsa

Een heerlijke steak van de BBQ doet het altijd goed en ook biefstuk spiesen mag ik hier altijd serveren. Maar hoe lekker het vlees ook is, alleen een spies met vlees serveren vind ik een beetje saai. Maakte ik eerder al biefstukspiesen met chimichurri, serveer ik de spiesen nu met een lekkere avocado salsa. Deze heeft een heerlijk frisse smaak en past erg goed bij biefstuk. Deze spiesen met biefstuk en avocado salsa zijn dan ook zeker het proberen waard!

Biefstukspiesen doen het altijd goed op de BBQ!
Biefstukspiesen doen het altijd goed op de BBQ!

Hoofdgerecht

2-4 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 400 gram Diamanthaas
– 1 Rode Ui
– 2 Avocado’s
– 1 Limoen
– 1 klein bosje Koriander
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden:

– BBQ met Deksel
– 4 (houten) Spiesen

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Gebruik je houten spiesen? Leg deze dan van te voren even in wat water. Zo kunnen ze wat vocht opnemen en verbranden ze minder snel op de hete BBQ.

Haal ondertussen de diamanthaas uit de koeling en snijd het in blokjes van ongeveer 2 cm groot. Snijd de rode ui in kwarten en pel de verschillende lagen los van elkaar. Bewaar de grootste stukken, om tussen de blokjes diamanthaas op de spiesen te rijgen.

Pak er vervolgens een kom bij en ontdoe de avocado’s van hun schil en pit. Prak de avocado’s in de kom en voeg er daarna het sap van de limoen aan toe. Roer het mengsel tot een gladde salsa en breng deze op smaak met wat peper en een klein beetje zout. Pak nu ook de koriander er bij en hak dit grof door. De koriander serveer je los.

Is de BBQ op temperatuur? Rijg dan het vlees en de partjes rode ui om en om op de spiesen. Bestrooi de spiesen vervolgens met grof zeezout en versgemalen zwarte peper een leg ze daarna op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gril de spiesen 4 minuten, keer de spiesen vervolgens om en sluit de BBQ weer met de deksel. Gril de spiesen nog eens 4 minuten en haal ze daarna van de BBQ. Laat de spiesen 5 minuutjes rusten, waarna je ze serveert met de avocado salsa en koriander. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *