BBQ Recept voor Cheeseburger Braaibroodjies

Cheeseburger braaibroodjies

Laatst was het Nationale Tostidag en wat kun je dan beter eten dan braaibroodjies? Braaibroodjies, of braaibroodjes, zijn de Afrikaanse versie van de tosti en worden, zoals de naam al doet vermoeden, geroosterd op de braai. Dat betekent niet dat je deze heerlijke cheeseburger braaibroodjies alleen kunt maken als je een braai in de tuin hebt staan, want ook op de BBQ kun je ze bereiden. Hoe? Dat lees je hieronder in mijn recept!

BBQ Recept voor Picanha aan het spit

Picanha van het Spit

Picanha, ook wel bekend als staartstuk, is momenteel één van de populairste grote stukken rundvlees om te bereiden op de BBQ. In zijn geheel op de BBQ, eerst indirect gegaard en vervolgens nog even kort grillen, is het erg lekker en bij velen favoriet. Maar een picanha in steaks snijden en aan het spit bereiden is misschien nog wel lekkerder. Deze variant is inmiddels mijn favoriet als het gaat om staartstuk van de BBQ, dus als je een rotisserie hebt, zou ik je aanraden deze picanha van het spit zeker […]

Recept voor Tonijnsteak van de BBQ

Tonijn Steak in Sesamkorst

Tonijn is, naast zalm, waarschijnlijk één van de populairste vissoorten om te eten. Daarbij is het gelijk ook één van de duurste. Je kunt tonijn rauw eten, bijvoorbeeld in sushi, maar ook gegrild is een tonijn steak erg lekker. Zeker als je hem grilt op de BBQ! Bij tonijn is het overigens zo dat de smaak valt of staat met de kwaliteit van de vis. Ga dus voor een goed stukje tonijn, want anders zal het tegen vallen. Mijn favoriete tonijn steak is deze, in een jasje van wit en […]

Wafels met pulled pork

Pulled Pork Wafels

Een tijdje terug ging ik voor het eerst met mijn wafelijzer aan de slag. Het is erg leuk om als dessert wafels te bakken en die te serveren met bijvoorbeeld aardbeien en slagroom, maar al snel kwamen de mogelijkheden tot echte BBQ wafels om de hoek. Hartige wafels met gesmolten cheddar en pulled pork zijn de eerste en ik verwacht dat er nog wel wat varianten gaan volgen!

Gerookte Brie van de BBQ

Gerookte Brie met Walnoten

Hoewel ik niet per se voorstander ben van het serveren van brood bij de BBQ, heb ik vandaag toch een gerecht met stokbrood. Maar het is geen standaard broodje met kruidenboter waar iedereen zich tussen het vlees door aan vol zit te eten. Dit stokbroodje wordt namelijk geserveerd als voorgerecht met een warm gerookte brie, met een topping van walnoten en basterdsuiker. Klinkt dat je al als muziek in oren? Wacht dan maar tot je het kaasje van de BBQ haalt en aansnijdt. Dan wordt het namelijk echt genieten!

Juicy Lucy BBQ Recept

Juicy Lucy

De Juicy Lucy, of Jucy Lucy zoals ie ook wel genoemd wordt, is een heerlijke burger, die gevuld wordt met kaas. Op het oog ziet deze burger er dan ook niet heel bijzonder uit, maar bij iedere hap die je neemt, heb je ook die heerlijke gesmolten cheddar. De Juicy Lucy komt oorspronkelijk uit Minneapolis, maar wie hem bedacht heeft daar is wat onenigheid over. Maakt ook verder niet uit. Feit is dat deze heerlijke burger bij jou op je to-do lijstje moet komen te staan. En snel ook!

Recept: gevulde avocado's

Gevulde Avocado’s

Het idee voor dit recept deed ik een tijdje terug op toen ik een boekje van Big Green Egg zat te lezen. Daarin stond een recept voor gevulde avocado’s met een crunch van paprika chips. Het precieze recept wist ik niet meer, dus heb ik een eigen draai gegeven aan de vulling en heb ik tortilla chips gebruikt als crunch. Dit vond ik wel goed bij de avocado’s passen. Het resultaat? Een verrassend bijgerecht van de BBQ, dat ook nog eens lekker smaakt!

cevapcici burgers uitgelicht

Ćevapčići Burgers

Afgelopen juni was ik op vakantie in Kroatië en daar stond op iedere menukaart in ieder geval Ćevapčići; gekruide gehaktworstjes, die vaak worden geserveerd met ajvar. Ajvar is dan weer een soort dikke saus op basis van geroosterde paprika en aubergine. Het is een echt balkanrecept, want ieder land heeft zo zijn eigen versie en overal heten deze worstjes net weer wat anders. Mij leek het ook wel leuk om met dit gerecht aan de slag te gaan en turnde ze om in burgers. En die smaakten meer dan prima!

gegrilde perzik uitgelicht

Gegrilde Perzik

Ook een nagerechtje bereid ik graag op de BBQ, maar na een hele avond eten van de BBQ wil ik niet altijd ook nog een heftig toetje van de BBQ. Fruit grillen is dan de oplossing! Dat is allereerst erg lekker en kan daarnaast ook nog eens gezond zijn. Deze gegrilde perziken met Griekse yoghurt en pistachenoten zijn toch best een verantwoord dessert van de BBQ. Zeker in vergelijking met al het vlees en de bijgerechten die je al bereid hebt!

kip kerrie burgers uitgelicht

Kip Kerrie Burgers

Deed ik vorig jaar een lange tijd aan Burger Friday, heb ik dit jaar nog niet enorm veel nieuwe hamburger recepten geschreven. Daar moest met het online komen van deze Kip Kerrie Burgers maar weer eens verandering in komen, want ik blijf toch wel fan van een goede burger! Deze burgers bedacht ik toen ik één van de nieuwe smaken Dollie Sauce proefde: Pepper Curry. Die zit logischerwijs dan ook verwerkt in dit recept. En nee, ik krijg geen geld omdat ik deze saus heb gebruikt 😉

gegrilde watermeloen feta uitgelicht

Gegrilde Watermeloen met Feta

Sommige ingrediënten zullen niet snel bij je op komen om op de BBQ te bereiden. Grote kans ook dat watermeloen er daar één van is. Fruit zou je misschien nog wel bedenken voor een dessert, maar gegrilde watermeloen.. Die zag je waarschijnlijk niet aankomen. En toch is het een enorme aanrader als bijgerecht. Watermeloen is warm namelijk erg lekker en al helemaal als je het combineert met feta en verse munt. Proberen dus!

indiase maiskolven uitgelicht

Indiase Maïskolven

Als het om groente van de BBQ gaat, is de gegrilde maïskolf voor velen een favoriet. Vaak wordt er echter weinig mee gedaan wat betreft smaak. Soms wordt de maïskolf nog wel ingesmeerd met kruidenboter, maar daar houdt het wel een beetje op. Zonde, want door smaken toe te voegen kun je van een maïskolf echt een lekker gerecht maken. Eerder maakte ik al eens Mexicaanse maïskolven en deze keer ga ik op de Indiase toer met onder andere curry madras kruiden. Durf jij het aan?