Wafels met pulled pork

Pulled Pork Wafels

Een tijdje terug ging ik voor het eerst met mijn wafelijzer aan de slag. Het is erg leuk om als dessert wafels te bakken en die te serveren met bijvoorbeeld aardbeien en slagroom, maar al snel kwamen de mogelijkheden tot echte BBQ wafels om de hoek. Hartige wafels met gesmolten cheddar en pulled pork zijn de eerste en ik verwacht dat er nog wel wat varianten gaan volgen!

Wafels van de BBQ, maar dan niet als dessert? Ga voor deze pulled pork wafels!
Wafels van de BBQ, maar dan niet als dessert? Ga voor deze pulled pork wafels!

Hoofdgerecht

4-6 personen

40 minuten

Ingrediënten

– 1 kilogram (warme) Pulled Pork
– 190 gram Bloem
– 190 milliliter Melk
– 100 gram Geraspte Cheddar
– 3 eetlepels Zonnebloemolie
– 1,5 theelepel Bakpoeder
– 1 mespunt Zout
– 1 theelepel Versgemalen Zwarte Peper
– BBQ Saus
– Olie of Boter (om wafelijzer in te vetten)

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Wafelijzer
– Garde

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 190 graden. Voor mij betekent dat, dat ik de brandende kolen rechtstreeks onder het wafelijzer plaats dat in het GBS rooster. Je kunt natuurlijk ook een ouderwets wafelijzer gebruiken.

Is de BBQ op temperatuur? Leg dan het wafelijzer op de BBQ en verwarm deze goed voor. Doe je dit niet, dan wordt het bakken van je eerste wafel een ramp en ben je de rest van de avond bezig met het schoonmaken van je wafelijzer. Neem hier dus de tijd voor.

Neem nu een ruime mengkom en doe hier de bloem, het zout, de peper en het bakpoeder in en meng dit met de garde even door elkaar. Voeg vervolgens het ei, de melk en de zonnebloemolie toe en roer het geheel met de garde tot een glad beslag. Roer tot slot ook de geraspte cheddar door het beslag.

Nu het beslag klaar is en je het wafelijzer goed hebt voorverwarmd is het tijd om de wafels te gaan bakken. Vet hiervoor het wafelijzer goed in met boter of olie. Laat de olie even warm worden en lepel er dan een zesde van het beslag in. Sluit vervolgens het wafelijzer en doe de deksel op de BBQ.

Bak de wafel ongeveer 4 minuten en draai het ijzer vervolgens om. Bak ook deze kant 4 minuutjes en open dan voorzichtig het wafelijzer om te zien of je wafel goed is. Haal de wafel uit het ijzer en bak de rest van de wafels op de zelfde manier. Houd je gebakken wafels warm op een bord met een theedoek erover.

Heb je alle wafels gebakken? Leg iedere wafel dan op een bord. Verdeel vervolgens de pulled pork over de wafels en maak ze af met wat BBQ saus. Eet smakelijk!

p.s.: Wil je een deluxe pulled pork wafel? Voeg dan nog wat coleslaw en wat schijfjes jalapeño toe.

Wafels van de BBQ, maar dan niet als dessert? Ga voor deze pulled pork wafels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *