french onion burgers uitgelicht

French Onion Burgers

Een goede hamburger gaat er hier altijd in! Goed vlees, een lekker broodjes en dan de juiste toppings uitkiezen om het af te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Franse burgers, met mosterd mayonaise, gekaramelliseerde uien en emmentaler kaas? Ik kan je vertellen dat ze hier goed hebben gesmaakt en dat ze snel weer eens op het menu verschijnen. Een goed idee dus om de ingrediënten hieronder op de boodschappenlijst te zetten en deze burgers op het menu binnenkort!

kip jambalaya uitgelicht

Kip Jambalaya

Ik gebruik de BBQ de laatste tijd steeds vaker om gerechten te bereiden in de paella pan. Eerder al verscheen er een recept voor paella op mijn blog en nu komt daar ook een recept voor Kip Jambalaya bij. Kip Jambalaya heeft wel iets weg van paella, maar komt qua bereiding dichter in de buurt van risotto. Want waar je bij paella niet meer mag roeren zodra er bouillon de pan in gaat, is dat bij Kip Jambalaya wel toegestaan. Mijn Kip Jambalaya van de BBQ is er een met […]

smash burgers uitgelicht

Smash Burgers

Als je me al wat langer volgt weet je dat ik fan ben van burgers en dat ik een hele Burger Friday categorie heb vol met hamburger gerelateerde recepten. De laatste tijd ben ik van de smash burgers. Dit zijn burgers die je niet zomaar op de BBQ kunt maken, maar waar je een bakplaat of plancha voor nodig hebt. Een smashburger maak je door een bal gehakt op de hete bakplaat te leggen en deze vervolgens plat te drukken tot een burger. Zo ontstaat er een heerlijk knapperige korst, […]

chimichurri maiskolven uitgelicht

Chimichurri Maiskolven

Soms heb je van die gerechten die ineens in je opkomen en als je ze dan probeert, dan klopt het precies! Dit was er zo eentje. Het is misschien het kortste recept op mijn site en de bereiding is zo eenvoudig dat het eigenlijk geen uitleg nodig heeft, maar deze chimichurri maiskolven zijn zó lekker dat ik het toch gewoon doe! Je hebt chimichurri ongetwijfeld al eens geprobeerd met picanha, dat is inmiddels een echte BBQ klassieker. Maar de combinatie met mais is dus ook top. Zet deze dus maar […]

vietnamese varkens spiesjes uitgelicht

Vietnamese Varkens Spiesjes

Alweer wat jaren terug ben ik op reis geweest in Vietnam en daar ben ik enorm fan geworden van de Vietnamese keuken. Je kunt er enorm gevarieerd eten en tijdens de bijna 4 weken dat we door het land reisden is het eten eigenlijk nooit gaan vervelen. Tijd dus om die Vietnamese smaken naar de eigen achtertuin te halen met deze varkens spiesjes die gebaseerd zijn op die heerlijke Vietnamese keuken. Uiteraard met een lekkere dipsaus om de spiesjes in te dippen. Heerlijk!

gerookte asperges uitgelicht

Gerookte Witte Asperges

Maakte ik eerder al een aspergepakketje op de BBQ, is het in dit recept tijd om het witte goud te roken op een rookplankje. Witte asperges zijn heerlijk en je kunt ze prima bereiden op de BBQ. En een lichte rooksmaak gaat dus perfect samen met witte asperges. Ik bereidde de asperges op een rookplankje van elzenhout. Dit is een milde houtsoort, die een niet te heftige rooksmaak aan de asperges geeft. Na het roken worden de asperges nog kort gegrild, waarna je ze serveert met je favoriete saus voor […]

japanse wagyu ribeye uitgelicht

Japanse Wagyu Ribeye

Als BBQ liefhebber ben ik natuurlijk ook fan van een goede steak. Toen ik van The Butchery de mogelijkheid kreeg om een echte Japanse Wagyu ribeye te proberen was ik dan ook een blij man! Echt Japans Wagyu vlees is namelijk toch wel de heilige graal als het gaat om steaks en het eten er van stond op mijn bucket list. Wagyu is echter wel kostbaar. Voor een normaal formaat ribeye betaal je tientallen Euro’s. Het is dan ook geen stukje vlees dat je iedere week eet en in mijn […]

aardappel courgette koekjes uitgelicht

Aardappel Courgette Koekjes

Wellicht heb je op mijn social media al eens voorbij zien komen dat ik een Quoco in mijn tuin heb staan. Een heel andere type BBQ en meer een plancha. De Quoco is namelijk een vuurschaal met een bakring. Op de bakring kun je je gerechten bereiden die je niet op een BBQ rooster kunt bereiden en ik vind het dan ook een leuke uitbreiding op mijn BBQ collectie. Dit recept voor aardappel courgette koekjes is uitermate geschikt voor op de Quoco, maar als je een plancha bakplaat of grote […]

Biefstuk Bali

Biefstuk Bali

Dit recept ken je ongetwijfeld van Restaurant Loetje, dat bekend staat om de heerlijke biefstukken. Biefstuk Bali is mijn favoriet en die wilde ik dus thuis ook wel eens proberen! Er gaan diverse recepten over internet rond en ik heb er weer mijn eigen draai aan gegeven. In dit recept bereid je de biefstukken in een skillet op de BBQ. En ja, ik weet dat je het dan net zo goed op het fornuis kunt doen, maar ik houd nu eenmaal van BBQ’en en buiten koken. Ben je ook zo […]

Duitse Biefstuk

Duitse Biefstuk uit de Skillet

Een lekkere steak van de BBQ lusten we allemaal wel, al zal een ieder zijn favoriete steak hebben. Ik ben bijvoorbeeld enorm fan van een lekkere ribeye, terwijl een ander liever voor een entrecote gaat. De Duitse biefstuk echter heb je waarschijnlijk nog niet op de BBQ gehad. Dat gaat ook niet zo makkelijk op een rooster zal je denken. In een skillet daarentegen is Duitse biefstuk van de BBQ echt lekker! Zeker als je tijdens de bereiding een klein beetje rookhout toevoegt. Welke houtsoort je hiervoor kunt gebruiken vind […]

Kabeljauw Saté

Kabeljauw Saté

Saté van de BBQ is er in allerlei vormen. De bekendste is saté van kip, waarbij ik kippendijen het lekkerst vind, maar je kunt saté ook van varkensvlees, geitenvlees, rundvlees en kipgehakt maken. Maar wist je dat je ook saté kunt maken van vis? In dit recept maak ik heerlijke saté van kabeljauw, die je in de keukenmachine tot een soort gehakt draait en samen met allerlei lekker kruiden en specerijen om stengels citroengras kneed. Even grillen, eventueel serveren met wat pittige satésaus en je hebt eens een heerlijke variatie […]

Mexicaanse Taco's met Carne Asada

Taco’s met Carne Asada

Heb je een flinke groep die komt eten en wil je de BBQ aansteken? Dan zijn taco’s wat mij betreft altijd een goed idee! Je kunt de toppings meestal gemakkelijk voorbereiden, hoeft dan alleen het vlees nog maar te garen en de taco’s op te warmen en daarna kan iedereen zelf zijn taco’s samenstellen. Neem bijvoorbeeld deze Taco’s met Carne Asada. Heerlijke gegrilde reepjes bavette, avocado en pico de gallo op een kort geroosterde gordita. Kneepje limoensap er overheen. Wat wil je nog meer?