Juicy Lucy BBQ Recept

Juicy Lucy

De Juicy Lucy, of Jucy Lucy zoals ie ook wel genoemd wordt, is een heerlijke burger, die gevuld wordt met kaas. Op het oog ziet deze burger er dan ook niet heel bijzonder uit, maar bij iedere hap die je neemt, heb je ook die heerlijke gesmolten cheddar. De Juicy Lucy komt oorspronkelijk uit Minneapolis, maar wie hem bedacht heeft daar is wat onenigheid over. Maakt ook verder niet uit. Feit is dat deze heerlijke burger bij jou op je to-do lijstje moet komen te staan. En snel ook!

De Juicy Lucy is een heerlijke gevuld met cheddar. Dit juicy lucy recept is dan ook zeker het proberen waard!
De Juicy Lucy is een heerlijke gevuld met cheddar. Dit juicy lucy recept is dan ook zeker het proberen waard!

Hoofdgerecht

2 personen

45 minuten

Ingrediënten

– 2 Hamburger Broodjes
– 400 gram Rundergehakt
– 4 plakken Cheddar
– 60 gram Kleingesneden IJsbergsla
– 4 Augurken
– 3 eetlepels Mayonaise
– 1 eetlepel Ketchup
– 1 eetlepel Worcestershiresaus
– 2 eetlepels Amerikaanse Mosterd
– Versgemalen Zwarte Peper
– Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Hamburgerpers (optioneel)

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Doe het gehakt in een kom en kneed het even door, zodat het iets compacter wordt. Waar je normaal juist voor een wat luchtigere burger wil gaan, moet het gehakt hier juist iets compacter zijn zodat de kaas er niet uit loopt.

Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen en druk deze, eventueel met de hamburger pers, tot dunne burgers die iets groter zijn dan je hamburger broodjes.

Beleg nu 2 van de dunne burgers met de cheddar en leg daar vervolgens de andere burgers overheen, zodat je de kaas opsluit in het gehakt. Nu is het zaak om de randen van de burgers goed met elkaar te vermengen, zodat het geheel goed afsluit en de burger op de BBQ niet leeg loopt. Zet de burgers even weg in de koeling, zodat ze een beetje op kunnen stijven.

Meng nu in een kommetje de mayonaise met de ketchup en zet, samen met de ijsbergsla, apart. Snijd de augurken in plakjes en zet ook deze even apart.

Is de BBQ op temperatuur? Pak dan je burgers er weer bij en bestrijk ze aan beide zijden met de worchestershiresaus. Bestrooi ze vervolgens met wat peper en zout en leg de burgers vervolgens op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gril de burgers 3 minuten. Snijd ondertussen de broodjes vast open. Keer de burgers na 3 minuten en sluit de BBQ weer met de deksel. Gril ook de andere kant van de burgers 3 minuten. Haal de burgers vervolgens van de BBQ en rooster daarna de broodjes, met gesneden kant op het rooster, 30 seconden op de BBQ.

Nu is het tijd om de Juicy Lucys’ op te gaan bouwen. Begin hiervoor met de onderkanten van de broodjes. Neem nu de saus van mayonaise en ketchup en meng hier driekwart van de ijsbergsla doorheen. Verdeel de saus vervolgens over de broodjes, gevolgd door het restant van de ijsbergsla. Bovenop de sla gaan de met cheddar gevulde burgers, gevolgd door de plakjes augurk. Bestrijk tot slot de bovenste helften van de burgers met de mosterd en maak de burgers hiermee af. Serveer de Juicy Lucys’ direct aan je gasten. Eet smakelijk!

De Juicy Lucy is een heerlijke gevuld met cheddar. Dit juicy lucy recept is dan ook zeker het proberen waard!
De Juicy Lucy is een heerlijke gevuld met cheddar. Dit juicy lucy recept is dan ook zeker het proberen waard!
De Juicy Lucy is een heerlijke gevuld met cheddar. Dit juicy lucy recept is dan ook zeker het proberen waard!
De Juicy Lucy is een heerlijke gevuld met cheddar. Dit juicy lucy recept is dan ook zeker het proberen waard!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

6 reacties

  1. Wat een top burger ik ga hem voor de zoveelste keer maken. De laatste keer had ik er 12 gemaakt voor mijn personeel. Ik heb er zelf opgebakken uien ringen en een ei aan toegevoegd. Verder een beetje smokey beefalicious rub.
    Smakelijke groet Jeroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *