Recept: gevulde avocado's

Gevulde Avocado’s

Het idee voor dit recept deed ik een tijdje terug op toen ik een boekje van Big Green Egg zat te lezen. Daarin stond een recept voor gevulde avocado’s met een crunch van paprika chips. Het precieze recept wist ik niet meer, dus heb ik een eigen draai gegeven aan de vulling en heb ik tortilla chips gebruikt als crunch. Dit vond ik wel goed bij de avocado’s passen. Het resultaat? Een verrassend bijgerecht van de BBQ, dat ook nog eens lekker smaakt!

Een lekker bijgerecht of vegetarisch gerecht van de BBQ? Dat zijn deze gevulde avocado's
Een lekker bijgerecht of vegetarisch gerecht van de BBQ? Dat zijn deze gevulde avocado's

Bijgerecht

4 personen

35 minuten

Ingrediënten

– 2 Avocado’s
– 2 handjes Tortilla Chips
– 4 eetlepels Geraspte Kaas
– 2 Tomaten
– 1 Rode Puntpaprika
– 1 kleine Ui
– 1 teentje Knoflook
– Versgemalen Zwarte Peper
– Zout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden. Is die temperatuur bereikt? Gril de puntpaprika dan totdat deze rondom zwart is gekleurd. Haal de puntpaprika nu van de BBQ en laat hem afkoelen.

Maak de BBQ vervolgens gereed voor indirecte bereiding. De temperatuur blijft op 180 graden.

Snijd de tomaten in parten en ontdoe ze van de zaadlijsten. Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe in een mengkom. Snipper nu de ui fijn en voeg deze toe aan de tomaten. Knijp ook de teen knoflook uit boven de kom.

Pak nu de afgekoelde puntpaprika erbij en verwijder het zwart geworden velletje. Ontdoe de paprika hierna van de zaadjes en steel en snijd de paprika vervolgens in kleine blokjes. Voeg de paprika bij de tomaat, ui en knoflook en breng het geheel op smaak met peper en zout. Voeg ook de geraspte kaas toe en meng alles goed door elkaar.

Halveer nu de avocado’s en gooi de pitten weg. Waren de pitten van de avocado’s klein, vergroot het gat in de halve avocado’s dan een beetje, zodat je wat meer vulling kwijt kunt. Vul de holtes nu met het zojuist gemaakt mengsel en druk dit stevig aan.

Pak er dan een bord bij en verkruimel de tortilla chips er op. Druk iedere halve avocado nu in de verkruimelde chips.

Leg de gevulde avocado’s nu op het BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de avocado’s 15 minuten op de BBQ, zodat alles warm is en de kaas in de vulling is gesmolten. Serveer de gevulde avocado’s daarna direct. Eet smakelijk!

3 reacties

  1. Vanavond bij de bbq gegeten en wij werden er heel blij van, echt heel lekker. Wel een paar kleine aanpassingen gedaan: de paprika heb ik er rauw in gedaan (omdat ik lui ben), de tortillachips heb ik vervangen voor bugles nacho cheese (die andere had ik niet) en ik heb verse tijm toegevoegd (omdat… het kan). Hoe dan ook, prima receptje en het leek nog op de foto ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *