Gegrilde Perzik

Ook een nagerechtje bereid ik graag op de BBQ, maar na een hele avond eten van de BBQ wil ik niet altijd ook nog een heftig toetje van de BBQ. Fruit grillen is dan de oplossing! Dat is allereerst erg lekker en kan daarnaast ook nog eens gezond zijn. Deze gegrilde perziken met Griekse yoghurt en pistachenoten zijn toch best een verantwoord dessert van de BBQ. Zeker in vergelijking met al het vlees en de bijgerechten die je al bereid hebt!

Toetje van de BBQ? Denk eens aan gegrilde perzik!
Toetje van de BBQ? Denk eens aan gegrilde perzik!

Dessert

4-6 personen

25 minuten

Ingrediënten

– 6 Rijpe Perziken
– 8 eetlepels Griekse Yoghurt
– 1 theelepel Vanille Extract
– 1 handje Pistache Noten

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Snijd nu iedere perzik door de helft en ontdoe ze van de pit. Meng in een kom de Griekse yoghurt met het vanille extract. Open alle pistache nootjes en hak de nootjes grof door.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de perziken dan met het vruchtvlees naar beneden en sluit de BBQ met de deksel. Gril de perzik nu 5 tot 10 minuutjes, tot ze een mooie grilstreep hebben en een beetje zacht zijn geworden.

Haal de gehalveerde perziken nu van de BBQ en leg ze, met het vruchtvlees naar boven, op een grote serveerplank of direct op kleine bordjes. Lepel in iedere holte van een perzik wat Griekse yoghurt en strooi er wat van de gehakte pistache noten overheen. Serveer de perziken terwijl ze nog warm zijn. Eet smakelijk!

Tip: Wil je de perziken iets meer laten karamelliseren? Strooi dan wat suiker op een bord en druk iedere gehalveerde perzik met het vruchtvlees in de suiker. Let er hierbij tijdens het grillen wel op dat suikers snel verbranden. Houd de perziken dus in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *