kip kerrie burgers uitgelicht

Kip Kerrie Burgers

Deed ik vorig jaar een lange tijd aan Burger Friday, heb ik dit jaar nog niet enorm veel nieuwe hamburger recepten geschreven. Daar moest met het online komen van deze Kip Kerrie Burgers maar weer eens verandering in komen, want ik blijf toch wel fan van een goede burger! Deze burgers bedacht ik toen ik één van de nieuwe smaken Dollie Sauce proefde: Pepper Curry. Die zit logischerwijs dan ook verwerkt in dit recept. En nee, ik krijg geen geld omdat ik deze saus heb gebruikt 😉

Nog op zoek naar hamburger inspiratie? Deze Kip Kerrie Burgers zijn erg lekker!
Nog op zoek naar hamburger inspiratie? Deze Kip Kerrie Burgers zijn erg lekker!

Hoofdgerecht

2 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 2 Hamburgerbroodjes
– 300 gram Kipgehakt
– 1 Mango
– 1 Rode Ui
– 1 Tomaat
– 4 blaadjes Baby Romaine
– 1 Rode Peper
– 2 takjes Munt
– 3 eetlepels Dollie Sauce Pepper Curry
– 1 handje Paneermeel
– 1 theelepel Curry Madras Kruiden
– 1 eetlepel Gedroogde Peterselie

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel

Bereiding

Neem een ruime mengkom en doe hierin het kipgehakt, paneermeel, de curry madras kruiden en de peterselie. Meng alles door elkaar en vorm er vervolgens 2 gelijke burgers van. Leg deze op een bord en zet deze in de koeling, zodat de burgers een beetje op kunnen stijven.

Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van 180 graden.

Neem nu een iets kleinere mengkom. Schil de mango en ontdoe hem van zijn pit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de rode peper, zonder zaadjes, en de blaadjes munt klein en meng deze door de blokjes mango.

Snijd ook alvast de rode ui in dunne ringen, de tomaat in plakken en de broodjes open.

Is de BBQ op temperatuur? Pak dan de burgers er weer bij en leg ze op het rooster. Gril de burgers, met de deksel op de BBQ, ongeveer 10 minuten. Keer ze halverwege een keer.

Haal de burgers wanneer ze gaar zijn van de BBQ en rooster nu kort de opengesneden broodjes op de BBQ. Haal ze vervolgens weer van de BBQ.

Neem nu de onderste helften van de broodjes en bestrijk ze met de Dollie Sauce. Leg hierop vervolgens de blaadjes sla, gevolgd door een paar plakken tomaat. Daar bovenop gaan vervolgens de burgers, gevolgd door een paar ringen rode ui en een flinke lepel van de mango salsa. Maak de burgers af met de bovenkanten van de broodjes en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *