kalfs entrecote tonnato uitgelicht

Kalfsentrecote Tonnato

De Vitello Tonnato kennen we allemaal wel. Een klassiek recept van dungesneden kalfsvlees, geserveerd met een heerlijke tonijn mayonaise. Soms geserveerd als broodje. Uiteraard kun je een vitello tonnato op de BBQ bereiden door een mooi stuk kalfsvlees te garen en terug te koelen, om het vervolgens dun te snijden. Maar als je wat minder de tijd hebt zijn deze kalfsentrecotes tonnato een aanrader! Nog steeds de mooie combinatie van kalfsvlees en tonijn mayonaise, maar dan in een BBQ jasje.

dakkochi uitgelicht

Dakkochi

Toen ik een tijdje terug Korean Shortribs ging bereiden besloten we er gelijk maar een hele Korean style BBQ van te maken. Daarom maakte ik naast de shortribs ook nog Dakkochi. Pittige Koreaanse kipspiesen. Een makkelijk recept, want waar je kip in veel recepten ruim van te voren kruidt met de lekkerste kruidenmixen, is dat hier niet het geval De heerlijke smaak van deze spiesen komt namelijk grotendeels op het conto van de Dakkochi saus, waarmee je de spiesen tijdens de bereiding een paar keer mee bestrijkt.

Korean Shortribs

Korean Short Ribs

Een tijdje terug ontving ik van The Butchery Korean Shortribs. Ik had natuurlijk al wel eens lekker low & slow short ribs bereid op de BBQ, maar wat Korean Short ribs waren wist ik niet precies. Mijn grote vriend Google leerde mij echter al snel dat Korean Shortribs ook bekend zijn onder de naam Kalbi of Galbi en dat het hierbij gaat om dunne stukken vlees, die over de lengte worden gesneden. In ieder stuk vlees vind je dus een aantal korte stukjes bot. Waar je normaliter bij de bereiding […]

Lamsköfte van de BBQ

Lamsköfte met Yoghurt Harissa Dip

Waar we in Nederland veel met rundergehakt werken wordt in bijvoorbeeld Turkije veel meer met lamsgehakt gedaan. En met dat lamsgehakt maken ze de lekkerste gerechten op de grill. Ik houd zelf enorm van de smaak van lamsvlees en ook tegen lamsgehakt eg ik geen nee. Zeker niet als het gehakt wordt omgetoverd in deze lekker lamsköfte met yoghurt harissa dip! Het vlees is heerlijk kruidig en de dip is fris en pittig tegelijk. Heerlijk!

Iberico Pluma

Pluma Iberico met Mojo Rojo

Als je mijn recepten wel eens leest weet je dat ik van ben van Iberico vlees. Het varkensvlees van het Iberico varken is zó smaakvol dat je me er wakker voor kunt maken! Wat ik daarnaast fijn vindt aan het Iberico vlees is dat er veel andere snits zijn, omdat ze de Iberico varkens in Spanje anders uitbenen. Dat is ook het geval bij de Pluma Iberico. Deze wordt gesneden uit het deel net achter de nek en wordt gekenmerkt door de mooie marmering en malsheid. Klinkt goed toch? Aan […]

spaanse ree dogs uitgelicht

Spaanse Ree Hotdogs

Onlangs ontving ik een mooi pakket van Wild van Wild, met daarin onder andere Merguez van Ree. En met al dat thuiswerken de laatste tijd vond ik het wel een goed idee om met hotdogs te lunchen. Het werden Spaanse hotdogs met dus de merguez van ree. Maar ook met aioli, geroosterde puntpaprika en manchego. En dat dus als lunch. Niks mis mee!

flat iron steak uitgelicht

Flat Iron Steak

De Flat Iron Steak behoort de laatste tijd tot mijn favorieten van de BBQ dus het werd tijd voor een recept. Althans, een recept is eigenlijk niet nodig, want de bereiding is doodeenvoudig. Meer een klein beetje meer uitleg over deze steak en hoe ik hem bereid. De Flat Iron Steak wordt namelijk gesneden uit de sukade en dat doet bij veel mensen de wenkbrauwen fronsen. Want sukade is toch het ingrediënt voor draadjesvlees en moet je uren laten stoven om er wat van te maken? Hoe kan het dan […]

broodje rookworst uitgelicht

Broodje Rookworst

Een goede lunch van de BBQ is zo nu en dan wel lekker. Eerder maakte ik al eens de perfecte steak sandwich en in het kader van Burger Friday staan er natuurlijk flink wat hamburger recepten online waar je mee kunt lunchen. Dit keer ging ik echter met een Livar rookworst aan de slag en maakte er een heerlijk broodje rookworst, met ui en mosterdmayonaise van. Perfect als lunch dacht ik zo!

japanse burgers uitgelicht

Japanse Burgers

Zoals je wellicht weet werk ik regelmatig samen met The Butchery. Een tijdje terug startten ze een Burger Battle, waar ik natuurlijk aan mee moest doen! Ik ging voor mooie Japanse burgers, met knoflook-gember-mayonaise, een panko korst, ingelegde komkommer en wasabi ketchup. Zelfs de hamburger broodjes maakte ik zelf, volgens dit recept. Het resultaat? Heerlijke burgers, bomvol smaak. Aanrader dus!

geblakerde prei uitgelicht

Geblakerde Prei

Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou delen, want makkelijker dan deze geblakerde prei wordt het niet. Slechts 1 ingrediënt heb je nodig en het is ook nog eens zo klaar. Maar ondanks dat het zo’n eenvoudig gerecht is, kan ik deze geblakerde prei écht aanraden! De prei wordt namelijk heerlijk zacht en zoet en de bereiding doet de wenkbrauwen bij je gasten wel even fronsen. Tot ze deze geblakerde prei proeven als bijgerecht bij een mooi stukje vlees, dan zijn ze om!

oosterse varkenshaas spiesen uitgelicht

Oosterse Varkenshaas Spiesen

BBQ is soms zo makkelijk. Een mooi stuk vlees, een paar heerlijke ingrediënten voor een marinade en een paar spiesen kan al genoeg zijn. Deze Oosterse spiesen met varkenshaas is heerlijk in zijn eenvoud en perfect als gerecht voor bij een doordeweekse maaltijd met noedels of rijst. Door de marinade tevens te gebruiken om af te lakken geef je deze spiesen met varkenshaas nog meer smaak mee. Echt een aanrader dus!

lomo al trapo uitgelicht

Lomo al Trapo

Lomo al trapo is zo’n gerecht dat heel lang op mijn to-do list heeft gestaan, maar dat er steeds niet van kwam. To nu! Want ik heb er eindelijk een theedoek bij gepakt en ben voor dit mooie gerecht gegaan. Lomo al trapo betekent letterlijk vertaald lende in doek en dat is dus ook wat dit gerecht is. De lomo al trapo is een ossenhaas in een zoutlaag, ingewikkeld in een theedoek. Die knoop je dicht met slagerstouw en gaat rechtstreeks op de hete kolen. Je hebt dan ook geen […]