Gegrilde Watermeloen met Feta

Sommige ingrediënten zullen niet snel bij je op komen om op de BBQ te bereiden. Grote kans ook dat watermeloen er daar één van is. Fruit zou je misschien nog wel bedenken voor een dessert, maar gegrilde watermeloen.. Die zag je waarschijnlijk niet aankomen. En toch is het een enorme aanrader als bijgerecht. Watermeloen is warm namelijk erg lekker en al helemaal als je het combineert met feta en verse munt. Proberen dus!

Fruit van de BBQ? Ga voor dit bijgerecht met gegrilde watermeloen!
Fruit van de BBQ? Ga voor dit bijgerecht met gegrilde watermeloen!

Bijgerecht

4-6 personen

20 minuten

Ingrediënten

– 1 Kleine Watermeloen
– 100 gram Feta
– 4 takjes Munt

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga daarbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Snijd, terwijl de BBQ op temperatuur komt, de watermeloen in plakken van ongeveer 2,5 cm dik. Snijd iedere plak vervolgens in kwarten. Scheur nu ook de blaadjes van de takjes munt en hak deze klein.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de plakken watermeloen dan op het rooster en gril de water meloen ongeveer 4 minuten per kant, zodat deze een klein beetje een grilstreep krijgt en warm wordt. Pak er ondertussen een bord of serveerplank bij.

Is de watermeloen klaar? Leg de plakken dan op het bord of de plank. Brokkel er daarna de feta over en strooi tot slot de munt over de watermeloen met feta.

Serveer de watermeloen direct, zodat deze nog lekker warm is. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *