mexicaanse quesadillas uitgelicht

Mexicaanse Quesadillas

De Mexicaanse keuken is één van mijn favorieten en ik probeer zo nu en dan daarom wat Mexicaanse gerechten van de BBQ te toveren. Ditmaal werd het een lekkere snack of een top voorgerecht, namelijk quesadillas van de BBQ. Gevuld met rode ui, paprika, kip en kaas. Geserveerd met guacamole en crème fraîche. Als dat je niet lekker lijkt, dan weet ik het ook niet meer!

halloumi burgers uitgelicht

Halloumi Burgers

Een tijdje terug schafte ik Fire Food aan, het nieuwe BBQ boek van DJ BBQ. DJ BBQ ken je wellicht van de dingen die hij met Jamie Oliver heeft gedaan en nog steeds doet zo nu en dan. Ik volg hem al een hele tijd op social media en was dan ook erg benieuwd naar zijn boek. Tijdens het doorbladeren van het boek viel mijn oog gelijk op deze halloumi burgers. Deze vegetarische burgers moest ik dan ook proberen! En ze vielen in de smaak! Zet deze dus maar op […]

sate lilit ayam uitgelicht

Saté Lilit Ayam

Bij saté van de BBQ denken we al snel aan stukje gemarineerde kip of varkenshaas op een stokje, geserveerd met satésaus. Maar saté betekent ‘op een stokje’ en kan dus met allerlei ingrediënten worden gemaakt. Deze saté lilit ayam is gemaakt met kigehakt, dat op smaak is gebracht en vervolgens om stengels sereh wordt gekneed. De saté wordt vervolgens op de BBQ gegrild en op de stengels sereh geserveerd. De saté lilit ayam heeft al genoeg smaak van zichzelf en heeft geen satésaus nodig. Ga jij hem proberen?

zalmspiesen met citroen uitgelicht

Zalmspiesen met Citroen

Zalm kun je op diverse manieren bereiden op de BBQ. Je kunt zalm koud roken, je kunt zalm grillen en je kunt zalm ook warm roken op een plankje. Ik ging echter voor eenvoudige zalmspiesen, met dille en citroen. Een heerlijke klassieke combinatie, die het altijd goed doet. Bovendien proef je in dit gerecht nog écht de zalm en dat vind ik wel zo lekker!

beef teriyaki spiesen uitgelicht

Beef Teriyaki Spiesen

Een goede biefstuk van de BBQ is genieten. Ik wilde deze keer echter iets anders doen met biefstuk en kwam uit bij het maken van spiesen. Het werden biefstuk spiesen met een Aziatisch tintje, door teriyaki saus en lente uitjes te gebruiken. En die teriyaki saus, die maken we natuurlijk ook zelf! De combinatie was heerlijk en de bereiding van deze spiesen is eigenlijk heel eenvoudig. Aanrader dus!

gegrilde okra uitgelicht

Gegrilde Okra

Okra ken je misschien wel uit de Indiase keuken of als groente die je bij de toko ziet liggen, maar die je nog nooit gebruikt hebt. Daar mag dan verandering in komen, want okra’s grillen op de BBQ is makkelijk en lekker! Ik leerde trouwens dat okra’s eigenlijk helemaal geen groente zijn, maar een onrijpe vrucht. Maakt ook niet uit, ze zijn heerlijk als je ze grilt en zijn ook nog gezond!

courgette knoflook citroen uitgelicht

Courgette met Knoflook & Citroen

Soms is een bijgerecht dan zo simpel, dat een recept eigenlijk niet nodig is. Maar omdat deze courgette met knoflook en citroen zó lekker was, mag het recept toch niet ontbreken! Plakken courgette grillen op de BBQ is misschien wel de meest eenvoudige manier om wat groenten op de BBQ te bereiden. Met wat olijfolie, peper en zout is courgette al erg lekker van de BBQ, maar voeg je nog wat extra smaken toe wordt het helemaal lekker! Deze plakken courgette, met knoflook en citroen zijn dan ook echt een […]

gegrilde mexicaanse groenten uitgelicht

Gegrilde Mexicaanse Groenten

Als ik de BBQ aansteek en een mooi stukje vlees bereid wil ik ook altijd groenten van de BBQ. Alleen heb ik niet altijd zin om het mezelf moeilijk te maken. Wat je dan doet? Een groentenpan voor op de BBQ er bij pakken en Mexicaanse groenten maken! Een groentenpan is supermakkelijk om op de BBQ klein gesneden groenten snel te bakken. Zo hoef je niet de halve BBQ vol te leggen om wat plakken courgette, paprika en maïs te grillen, maar doe je het gewoon in de pan. Heb […]

gruyere burgers met zuurkool uitgelicht

Gruyère Burgers met Zuurkool

Hoewel mijn Burger Friday collectie aantoont dat ik een echte burger verslaafde ben, heb ik de laatste tijd toch weinig nieuwe hamburger recepten met je gedeeld. De laatste dateert alweer van begin dit jaar en dat is natuurlijk veel te lang geleden! Vandaag een burger die ik een tijdje geleden al maakte, maar waarvan ik het recept steeds vergat uit te werken. De burgers, afgetopt met Gruyère en zuurkool is verrassend en smaakt heerlijk. Het is wellicht geen recept voor de warme zomeravonden, maar ‘gelukkig’ hebben we in Nederland ook […]

rooterkoekies uitgelicht

Roosterkoekies

Toen ik laatst Smokey Goodness 3 ontving ging ik gelijk op zoek of het recept voor roosterkoekies er in stond. Roosterkoek is een Zuid-Afrikaanse klassieker, die ik leerde kennen toen ik een reis door Afrika maakte en onze begeleiding uit 2 Zuid-Afrikanen bestond. Roosterkoekies zijn kleine broodjes die op de BBQ (of Braai) worden gegrild, direct boven de kolen. Ze worden daardoor lekker krokant aan de buitenkant, maar zijn nog wel zacht van binnen. Het recept dat ik van mijn Zuid-Afrikaanse gidsen had mee gekregen was voor een zoetere variant […]

haloumi fries uitgelicht

Halloumi Fries

Ik houd er van om verrassende gerechten van de BBQ te toveren en om met ingrediënten te werken die je misschien niet zo snel zult gebruiken. Halloumi is zo’n ingrediënt dat lang niet iedereen kent, maar het is één van mijn favoriete kazen. Deze geiten/schapenkaas smelt namelijk niet en dus kun je hem grillen op de BBQ. Dat deed ik al wel eens voor een burger, maar deze keer werden het lekker kruidige frietjes. Aanrader!

gegrilde rijst uitgelicht

Gegrilde Rijst

Rijst bij de BBQ? Daar zal je niet snel aan denken. Ik kwam het echter tegen in Yakitori & Korean BBQ en was wel benieuwd hoe het zou smaken! Gegrilde bolletjes rijst, ook wel Yaki Onigiri, zijn in Japan ongeveer overal te vinden en iedereen eet ze. Het is ook een klassiek Yakitori gerecht. De bolletjes rijst hebben een krokante, beetje zoute buitenkant en zijn lekker zacht van binnen. Heerlijk om te serveren bij de Yakitori en geroosterde Chinese kool die ik eerder deelde!