gruyere burgers met zuurkool uitgelicht

Gruyère Burgers met Zuurkool

Hoewel mijn Burger Friday collectie aantoont dat ik een echte burger verslaafde ben, heb ik de laatste tijd toch weinig nieuwe hamburger recepten met je gedeeld. De laatste dateert alweer van begin dit jaar en dat is natuurlijk veel te lang geleden! Vandaag een burger die ik een tijdje geleden al maakte, maar waarvan ik het recept steeds vergat uit te werken. De burgers, afgetopt met Gruyère en zuurkool is verrassend en smaakt heerlijk. Het is wellicht geen recept voor de warme zomeravonden, maar ‘gelukkig’ hebben we in Nederland ook genoeg zomeravonden met druilerig weer.

Op zoek naar een lekker hamburger recept? Probeer deze met Gruyère en zuurkool eens!
Op zoek naar een lekker hamburger recept? Probeer deze met Gruyère en zuurkool eens!

Hoofdgerecht

2 personen

40 minuten

Ingrediënten

– 2 Hamburger Broodjes
– 300 gram Rundergehakt
– 2 handjes Rucola
– 60 gram Geraspte Gruyèrekaas
– 4 eetlepels Zuurkool
– 1 Granny Smith Appel
– 2 eetlepels Gebakken Uitjes
– 1 eetlepel Mayonaise
– 1 eetlepel Mosterd
– 1 eetlepel Honing
– Grof Zeezout
– Versgemalen Zwarte Peper

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel

Bereiding

Neem het gehakt en deel dit in 2 gelijke delen. Vorm van beide delen een burger die net iets groter is dan de hamburger broodjes die je gebruikt. Leg de burgers op een bord en zet dit nog even in de koeling.

Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Doe de zuurkool in een kommetje. Was de appel en snijd hier dunne reepjes (julienne) van. Meng de appel door de zuurkool.

Meng in een ander kommetje de mayonaise met de mosterd en de honing. Snijd daarnaast alvast de hamburger broodjes open.

Is de BBQ op temperatuur? Bestrooi de burgers dan met grof zeezout en versgemalen zwarte peper. Leg de burgers daarna op de BBQ en sluit deze met de deksel. Gril de burgers 3 minuten. Draai ze vervolgens om en verdeel de geraspte Gruyère over de burgers. Sluit de BBQ weer met de deksel en gril de burgers nu nog 4 minuten.

Haal de burgers nu van de BBQ en rooster in 30 seconden de snijkanten van de broodjes krokant.

Bestrijk nu de onderste helften van de broodjes met een beetje honing mosterd mayonaise en verdeel hier de rucola over. Op de rucola gaat vervolgens de burger met de gesmolten Gruyère en een goede schep zuurkool met appel. Lepel hier tot slot nog wat gebakken uitjes overheen en maak je burgers af met de bovenkanten van de broodjes. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *