Gegrilde Rijst

Rijst bij de BBQ? Daar zal je niet snel aan denken. Ik kwam het echter tegen in Yakitori & Korean BBQ en was wel benieuwd hoe het zou smaken! Gegrilde bolletjes rijst, ook wel Yaki Onigiri, zijn in Japan ongeveer overal te vinden en iedereen eet ze. Het is ook een klassiek Yakitori gerecht. De bolletjes rijst hebben een krokante, beetje zoute buitenkant en zijn lekker zacht van binnen. Heerlijk om te serveren bij de Yakitori en geroosterde Chinese kool die ik eerder deelde!

Op zoek naar een verrassend bijgerecht? Ga voor rijst met deze Yaki Onigiru!
Op zoek naar een verrassend bijgerecht? Ga voor rijst met deze Yaki Onigiru!

Bijgerecht

4 personen

1 uur

Ingrediënten

– 400 gram Sushi Rijst
– 8 eetlepels Sojasaus
– 4 eetlepels Sesamolie

Overige Benodigdheden

Bastingkwast

Bereiding

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en laat hem vervolgens afkoelen. Is de rijst afgekoeld? Verdeel het dan in 4 gelijke delen en vorm er cilinders van die ongeveer 4 á 5 cm dik zijn. Druk de rijst stevig aan.

Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de bolletjes rijst dan op het rooster en gril de rijst 2 minuutjes. Draai ze vervolgens om en gril ook deze kant 2 minuutjes. Bestrijk ondertussen de gegrilde kant met sesamolie en sojasaus.

Draai de bolletjes na 2 minuten weer om en bestrijk nu ook de bovenkant met sesamolie en sojasaus. Gril de rijst weer 2 minuten en herhaal bovenstaande nog een keer. Iedere kant wordt dus 2 keer 2 minuten gegrild en wordt 2 keer bestreken met sesamolie en sojasaus.

Haal de bolletjes rijst hierna van de BBQ en leg ze op een serveerplank. Bestrijk ze hier nog 1 keer met sojasaus. Daarna is de gegrilde rijst klaar om te serveren. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *