runder kebabs yoghurt saus uitgelicht

Runder Kebabs met Yoghurt Saus

Zelf lekkere BBQ gerechten maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je kunt het vlees uit de supermarkt sowieso al beter laten liggen, maar ook naar de slager gaan voor kant-en-klaar BBQ vlees is niet nodig. Zelf voorbereiden hoeft namelijk helemaal niet zo lang te duren. En daarbij weet je zeker dat jouw gasten eens iets nieuws krijgen voorgeschoteld. Spiesen zijn tijdens het BBQ altijd wel makkelijk. Ik ging deze keer voor kebabs van rundergehakt, die ik serveerde met een saus van Griekse yoghurt en komkommer. Erg lekker!

asian pork burgers uitgelicht

Asian Pork Burgers

Ook deze Burger Friday natuurlijk weer een heerlijke burger! Waar we met hamburgers vaak aan rundergehakt denken en soms aan kipgehakt, denken we eigenlijk te weinig aan het varken. En dat terwijl je er heerlijke hamburgers mee kunt maken. Ik maakte varkensburgers van het Livar Kloostervarken en gaf ze een Aziatisch tintje. Het resultaat? Een heerlijke burger, met zowel pit als een frisse smaak. En door de glaze die de burger krijgt, sowieso een plaatje. Dit wil je toch proberen?

oriental burgers uitgelicht

Oriental Burgers

Je hebt het wellicht al gezien, maar ik ben dus dol op hamburgers met niet alledaagse ingrediënten. Niet dat ik de ‘standaard’ hamburgers niet lekker vind. In tegendeel. Maar ik vind het wel heel leuk om te experimenteren. Deze Burger Friday zijn het daarom Oriental Burgers geworden! Met zelfgemaakte satésaus, gebakken uitjes en pinda’s. En natuurlijk een rood pepertje, want een beetje pit mag niet ontbreken.

iberico burgers camembert uitgelicht

Iberico Burgers met Camembert

Uiteraard doen we ook deze vrijdag weer aan Burger Friday! Deze keer een speciale. Want waar ik over het algemeen rundvlees of kip gebruik voor mijn burgers ga ik vandaag voor een hamburger van het Iberico varken. En om het nog specialer te maken, maken we deze burger af met camembert en gegrilde appel. Klinkt dat goed of klinkt dat goed?

aubegine caprese uitgelicht

Aubergine Capreses

Wist jij dat slechts 1 op de 10 Nederlanders wel eens aubergine eet? Ik dus niet en het verbaasde mij enorm dat slechts zo weinig mensen zo’n mooie groente weten te waarderen. De aubergine is niet alleen heel gezond, de groente is in Nederland enorm goed verkrijgbaar en snel te bereiden in allerlei gerechten. Ik maakte deze keer Aubergine Capreses, met 2 soorten aubergines. De gewone en de graffiti aubergine. De laatste is een mooie, paars met witte aubergine die je gerecht echt kleur geeft. Deze aubergine caprese is een […]

fajita burgers uitgelicht

Fajita Burgers

Vandaag gaan we op de Mexicaanse toer op Burger Friday! Ik ben enorm fan van Mexicaans eten en van fajitas in het bijzonder. Die wil ik binnenkort ook eens op de BBQ maken, maar voor nu had ik een hamburger recept nodig! Het werden dus Fajita Burgers, met kipgehakt, crème fraîche, guacamole en natuurlijk gebakken paprika’s en uien. Het resultaat? Een heerlijke kipburger met een Mexicaans tintje!

bagel burgers uitgelicht

Bagel Burgers

Vandaag voor Burger Friday weer een burger recept dat ik maakte in Amerika, op de camping! Tijdens een rondreis met de auto hebben we een aantal keren gekampeerd en als ik dan zo’n vuurring zie bij onze campingplaats, dan moet er op vuur gekookt worden. In Bryca Canyon werden het deze bagel burgers! Bagels kom je in Amerika overal tegen. Ze zijn sowieso al lekker, maar als je er een hamburger van maakt is het helemaal top natuurlijk! 

tsjechische trdelnik uitgelicht

Tsjechische Trdelník

Vorig jaar was ik een lang weekend in Praag en er was één lekkernij die we letterlijk overal tegenkwamen: Trdelník. Een Tsjechische deegsnack, die gegrild wordt boven hete kolen. In Praag hadden ze hele, automatisch draaiende, rollen met deeg en was het bijna lopende band werk. De Trdelník zelf was, hoe toeristisch ook, echter super lekker en ik kreeg dan ook de opdracht dit thuis ook te proberen. Ik heb gebruik gemaakt van een oude deegroller om het deeg te kunnen garen en dat ging best aardig.

pastrami burgers uitgelicht

Pastrami Burgers

Deze Burger Friday een recept dat ik afgelopen maand maakte toen we op reis door de Verenigde Staten waren. Daar deden we verschillende National Parks aan en verbleven we vaak op campsites. Onze campingplek had altijd een vuurring met een rooster, dus ik heb ‘de BBQ’ vaak aan gehad om burgers te maken! Toen we in de buurt van Zion National Park waren bevonden we ons in de staat Utah. En in Utah is de Pastrami Burger een specialiteit. Dus die moest ik ook maken natuurlijk! Hieronder mijn versie, die zeker de moeite […]

jalapeno cheddar kip gehaktballetjes uitgelicht

Jalapeño Cheddar Kipgehaktballetjes

Deze keer weer eens een recept voor een makkelijk, maar heerlijk spiesje. Deze spiesjes met gehaktballetjes van kipgehakt, cheddar en jalapeños zijn makkelijk voor te bereiden en snel klaar. En toch zet je met dit BBQ recept een spiesje op tafel waarmee je je gasten verrast! Aanrader dus!

lamsburgers met haloumi uitgelicht

Lamsburgers met Haloumi

Jawel, weer een burger recept, want het is Burger Friday! Vandaag een mooie burger van lamsgehakt, want ook daarmee kun je heerlijke hamburgers bouwen. En, op zich wel leuk, deze keer een kaas op de burger die niet smelt! Haloumi is een stevige kaas, gemaakt van schapen- en geitenmelk, die je kunt grillen. Heerlijk op deze lamsburgers!

mexicaanse maiskolven uitgelicht

Mexicaanse Maïskolven

Al jaren gaan er hier maïskolven op de BBQ. Er gaat vrijwel geen avondje BBQ voorbij zonder. Meestal gewoon met wat kruidenboter ingesmeerd. Heerlijk! Je kunt echter veel meer met maïs en dat bewijst dit BBQ recept voor Mexicaanse maïskolven wel! Pittig door de chili, fris door de citroen en kazig door de feta. Dit wil je!