iberico burgers camembert uitgelicht

Iberico Burgers met Camembert

Uiteraard doen we ook deze vrijdag weer aan Burger Friday! Deze keer een speciale. Want waar ik over het algemeen rundvlees of kip gebruik voor mijn burgers ga ik vandaag voor een hamburger van het Iberico varken. En om het nog specialer te maken, maken we deze burger af met camembert en gegrilde appel. Klinkt dat goed of klinkt dat goed?

Een speciale hamburger maken? Dan is dit hamburger recept met iberico vlees, camembert en gegrilde appel precies wat je zoekt!

Hoofdgerecht

2 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 2 Hamburger Broodjes
– 2 Iberico Burgers van 125 gram
– 100 gram Camembert
– 1 Appel
– 2 handjes Veldsla
– 2 eetlepels Mayonaise
– Versgemalen Zwarte Peper

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Was de appel en snijd er een aantal dunne plakken (ongeveer 3 mm dik) van. Snijd ook de camembert in plakken.

Haal de burgers uit de koelkast en bestrooi ze met versgemalen zwarte peper.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de burgers dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gril de burgers voor ongeveer 5 minuutjes. Draai ze vervolgens om, leg de plakken camembert op de burgers en sluit de BBQ weer met de deksel. Gril de burgers nu nog ongeveer 7 minuten, totdat ze mooi goudbruin en gaar zijn en de kaas gesmolten is.

Haal de burgers nu van de BBQ en leg de plakjes appel op het rooster. Gril deze 2 minuutjes aan beide kanten. Snijd ondertussen de hamburger broodjes open en rooster deze, met de gesneden kant op het rooster, 2 minuutjes. Haal de broodjes en appel daarna van de BBQ.

Neem nu de onderkanten van de broodjes en besmeer deze met de mayonaise. Leg hierop wat veldsla. Vervolgens gaan de burgers er op en wat plakjes gegrilde appel. Maak de Iberico burgers af met de bovenkanten van de broodjes en je kunt ze serveren. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *