lamsburgers met haloumi uitgelicht

Lamsburgers met Haloumi

Jawel, weer een burger recept, want het is Burger Friday! Vandaag een mooie burger van lamsgehakt, want ook daarmee kun je heerlijke hamburgers bouwen. En, op zich wel leuk, deze keer een kaas op de burger die niet smelt! Haloumi is een stevige kaas, gemaakt van schapen- en geitenmelk, die je kunt grillen. Heerlijk op deze lamsburgers!
Lamsburgers van de BBQ. Heerlijk met gegrilde haloumi!

Hoofdgerecht

4 personen

30 minuten

Ingrediënten

- 4 Italiaanse Bollen
- 4 Lamsburgers
- 200 gram Haloumi
- 6 eetlepels Griekse Yoghurt
- 2 teentjes Knoflook
- 2 eetlepels Versgemalen Zwarte Peper
- 0,5 Komkommer
- 1 Rode Ui
- 8 blaadjes Baby Romaine
- 2 Tomaten

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 230 graden.

Snijd ondertussen de rode ui in ringen, de halve komkommer in schijfjes en de tomaat in plakken. Snijd ook de haloumi in plakken van ongeveer 1 cm dik. Op iedere burger gaan straks 2 plakken kaas, dus zorg dat je in ieder geval 8 plakken hebt.

Doe de Griekse yoghurt vervolgens in een kom, knijp hier de teentjes knoflook in uit en voeg de zwarte peper er aan toe. Roer dit door elkaar en zet even weg.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de burgers en de plakken haloumi dan op het rooster en gril ze 3 minuten. Draai zowel de burgers als de haloumi vervolgens om en gril ook de andere kant 3 minuutjes.

Snijd ondertussen de Italiaanse bollen alvast open. Zijn de burgers en haloumi klaar? Haal ze dan van de BBQ en leg nu de onderste helften van de broodjes met de snijkant naar beneden op het grilrooster. Rooster de broodjes 2 minuutjes en haal ze dan van het rooster. Leg nu ook de bovenste helften van de broodjes op het rooster en rooster ook deze 2 minuutjes.

Nu heb je mooi de tijd om je lamsburgers op te bouwen. Neem hiervoor de onderste helft van de broodjes en verdeel hier het Griekse yoghurt mengsel over. Leg er daarna wat plakjes komkommer op, gevolgd door de blaadjes sla. Hierop gaan een paar plakken tomaat en wat uienringen en daarna de burgers en de plakken haloumi. Maak je burger af met de bovenkanten van de broodjes en zet ze eventueel vast met een prikker. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *