Zelf lekkere BBQ gerechten maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je kunt het vlees uit de supermarkt sowieso al beter laten liggen, maar ook naar de slager gaan voor kant-en-klaar BBQ vlees is niet nodig. Zelf voorbereiden hoeft namelijk helemaal niet zo lang te duren. En daarbij weet je zeker dat jouw gasten eens iets nieuws krijgen voorgeschoteld. Spiesen zijn tijdens het BBQ altijd wel makkelijk. Ik ging deze keer voor kebabs van rundergehakt, die ik serveerde met een saus van Griekse yoghurt en komkommer. Erg lekker!

Hoofdgerecht
6 personen
30 minuten
Ingrediënten
– 600 gram Rundergehakt
– 1 eetlepel Paprikapoeder
– 1 theelepel Chilipoeder
– 1 theelepel Kurkuma
– 2 Sjalotjes
– 2 eetlepels Gedroogde Peterselie
– 1 Ei
– 1 handje Paneermeel
– 8 eetlepels Griekse Yoghurt
– 1 Citroen
– 0,5 Komkommer
Overige Benodigdheden
– 6 (Houten) Spiesen
Bereiding
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
Doe het gehakt in een kom. Snipper de sjalotjes fijn en voeg deze toe, samen met het ei, paprikapoeder, chilipoeder, de kurkuma, peterselie en het paneermeel. Meng de ingrediënten goed door elkaar en verdeel vervolgens in 6 gelijke delen.
Neem nu de spiesen. Gebruik je houten spiesjes? Week ze dan van te voren in water. Ze verbranden dan minder snel op de BBQ. Kneed alle delen gehakt om de spiesen. Zorg er hierbij voor dat het gehakt gelijkmatig is verdeeld. Leg de runderkebabs op een bord, dek af met vershoudfolie en zet even in de koelkast om op te stijven.
Doe de Griekse yoghurt nu in een kom. Knijp het sap van de citroen uit in de kom. Was de komkommer en snijd deze in de lengte doormidden. Schep met een lepel de zaadlijsten eruit en rasp de komkommer vervolgen in de kom. Meng de yoghurt, citroensap en komkommer goed door elkaar.
Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de spiesjes op het rooster. Gril de kebabs nu in ongeveer 10 minuutjes rondom goudbruin en gaar. Serveer de kebabs hierna met de yoghurt komkommer saus. Eet smakelijk!