Ga terug
+ servings

Runder Kebabs met Yoghurt Saus

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: bbq kebabs, gehakt kebabs, runder kebabs
Porties: 6 personen
calorieën: 304kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • 6 (houten) Spiesen

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Doe het gehakt in een kom. Snipper de sjalotjes fijn en voeg deze toe, samen met het ei, paprikapoeder, chilipoeder, de kurkuma, peterselie en het paneermeel. Meng de ingrediënten goed door elkaar en verdeel vervolgens in 6 gelijke delen.
  • Neem nu de spiesen. Gebruik je houten spiesjes? Week ze dan van te voren in water. Ze verbranden dan minder snel op de BBQ.
  • Kneed alle delen gehakt om de spiesen. Zorg er hierbij voor dat het gehakt gelijkmatig is verdeeld. Leg de runderkebabs op een bord, dek af met vershoudfolie en zet even in de koelkast om op te stijven.
  • Doe de Griekse yoghurt nu in een kom. Knijp het sap van de citroen uit in de kom. Was de komkommer en snijd deze in de lengte doormidden. Schep met een lepel de zaadlijsten eruit en rasp de komkommer vervolgen in de kom. Meng de yoghurt, citroensap en komkommer goed door elkaar.
  • Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de spiesjes op het rooster. Gril de kebabs nu in ongeveer 10 minuutjes rondom goudbruin en gaar. Serveer de kebabs hierna met de yoghurt komkommer saus. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 304kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 20g | Fat: 21g | Saturated Fat: 8g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 9g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 98mg | Sodium: 128mg | Potassium: 367mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 197IU | Vitamin C: 6mg | Calcium: 36mg | Iron: 3mg