Oosterse Varkenshaas Spiesen

BBQ is soms zo makkelijk. Een mooi stuk vlees, een paar heerlijke ingrediënten voor een marinade en een paar spiesen kan al genoeg zijn. Deze Oosterse spiesen met varkenshaas is heerlijk in zijn eenvoud en perfect als gerecht voor bij een doordeweekse maaltijd met noedels of rijst. Door de marinade tevens te gebruiken om af te lakken geef je deze spiesen met varkenshaas nog meer smaak mee. Echt een aanrader dus!

Recept afdrukken Pin recept
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 4 uur 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 4 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: oosterse spiesen, oosterse varkenshaas
Porties: 6

Ingrediënten:

  • 500 gram Varkenshaas
  • 4 tenen Knoflook
  • 1 Ui
  • 1 eetlepel Donkere Basterdsuiker
  • 3 eetlepels Geraspte Gember
  • 75 milliliter Ketjap Manis
  • 75 milliliter Sojasaus
  • 1 Citroen
  • 1 theelepel Sambal
  • 1 eetlepel Sesamzaadjes

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Kleine Steelpan
  • Ziplock Zak
  • 6 (houten) Spiesen

Instructies

  • Voor de bereiding van deze spiesen begin je met het voorbereiden van de marinade. De varkenshaas moet hier minimaal een uur, maar het liefst 3 á 4 uur in zwemen, dus begin op tijd.
  • Neem hiervoor de ziplock zak en doe er de ketjap manis, sojasaus, basterdsuiker, gember, sambal en het sap van de citroen in. Snipper vervolgens de knoflook en ui goed klein en voeg ook toe aan de rest van de ingrediënten. Sluit de zak en meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Snijd nu de varkenshaas in blokjes van 3 x 3 cm groot en doe ze in de zak met de marinade. Sluit de ziplock zak en druk daarbij zoveel mogelijk lucht uit de zak. Masseer de marinade goed in het vlees en leg de zak een paar uurtjes in de koeling.
  • Gebruik je houten spiesen voor dit recept? Leg deze dan nu in een laag water, zodat de stokjes wat vocht op kunnen nemen. Ze zullen dan tijdens het grillen minder snel verbranden.
  • Heeft de varkenshaas lang genoeg gemarineerd? Haal de zak dan uit de koeling. Zet nu een steelpan op laag vuur en haal het vlees uit de marinade. Giet vervolgens de marinade in de steelpan en breng dit rustig aan de kook. Kook de marinade in tot er ongeveer de helft over is en de marinade een beetje ingedikt is. Haal de pan op dat moment van het vuur.
  • Rijg ondertussen de blokjes varkenshaas aan de spiesen en steek de BBQ aan. Ga voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Dan is het tijd om de Oosterse spiesen te gaan grillen. Leg ze op de BBQ en grill ze 3 minuten per kant (12 minuten in totaal). Bestrijk de gegrilde kanten na het draaien steeds met de ingekookte marinade.
  • Zijn de varkenshaas spiesen gaar? Dan mogen ze van de BBQ. Serveer ze op een mooie schaal of op een bord en bestrooi ze met een beetje sesamzaadjes. Of serveer de spiesen als maaltijd, met noedels en groenten uit de wok. Eet smakelijk!
Oosterse Varkenshaas Spiesen
Oosterse Varkenshaas Spiesen
Oosterse Varkenshaas Spiesen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *