aubegine caprese uitgelicht

Aubergine Capreses

Wist jij dat slechts 1 op de 10 Nederlanders wel eens aubergine eet? Ik dus niet en het verbaasde mij enorm dat slechts zo weinig mensen zo’n mooie groente weten te waarderen. De aubergine is niet alleen heel gezond, de groente is in Nederland enorm goed verkrijgbaar en snel te bereiden in allerlei gerechten. Ik maakte deze keer Aubergine Capreses, met 2 soorten aubergines. De gewone en de graffiti aubergine. De laatste is een mooie, paars met witte aubergine die je gerecht echt kleur geeft. Deze aubergine caprese is een supermakkelijk bijgerecht dat zo klaar is. Zeker eens proberen dus!

Deze aubergine capreses van de BBQ zijn makkelijk, gezond en lekker!

Bijgerecht

4 personen

25 minuten

Ingrediënten

– 1 Aubergine
– 1 Graffiti Aubergine
– 2 Tomaten
– 1 Grote Bol Mozzarella
– 4 eetlepels Olijfolie
– Versgemalen Zwarte Peper

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Was de aubergines en tomaten en snijd ze vervolgens in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Zorg dat je van iedere aubergine 12 plakken hebt en in totaal 12 plakken tomaat. Snijd de bol mozzarella ook in plakken en zorg dat je ook hier 12 stuks van hebt.

Is de BBQ op temperatuur? Smeer de plakken aubergine dan in met olijfolie en bestrooi ze met een beetje peper. Leg de plakken op je grilrooster. Leg ook de plakken tomaat op het rooster. Gril de aubergine en tomaat 3 minuutjes en draai ze vervolgens om. Gril ook de andere kant 3 minuutjes, zodat de aubergines mooi gaar zijn en de tomaten lekker warm.

Neem nu een serveerplank en leg hierop de plakken graffiti aubergine (de paarse). Leg hier vervolgens een plak mozzarella op, gevolgd door een plak tomaat. Maak de aubergine capreses af met de plakken gewone aubergine en serveer direct, zodat de mozzarella niet te veel smelt. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *