bagel burgers uitgelicht

Bagel Burgers

Vandaag voor Burger Friday weer een burger recept dat ik maakte in Amerika, op de camping! Tijdens een rondreis met de auto hebben we een aantal keren gekampeerd en als ik dan zo’n vuurring zie bij onze campingplaats, dan moet er op vuur gekookt worden. In Bryca Canyon werden het deze bagel burgers! Bagels kom je in Amerika overal tegen. Ze zijn sowieso al lekker, maar als je er een hamburger van maakt is het helemaal top natuurlijk! 

Een heerlijke burger, geserveerd op een bagel? Check! Maak de Bagel Burgers!

Hoofdgerecht

4 personen

20 minuten

Ingrediënten

– 2 Bagels
– 300 gram Rundergehakt
– 1 Tomaat
– 4 blaadjes Krulsla
– 1 Avocado
– 4 eetlepels Philadelphia Kruidenkaas
– Peper & Zout

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Breng in een kom het gehakt op smaak met peper en zout en vorm er 2 gelijke burgers van, met een diameter die net iets groter is dan die van de bagels.

Snijd de tomaat in plakken en snijd ook de avocado in dunne repen.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de burgers dan op het rooster en gril ze aan beide kanten ongeveer 4 minuten.

Snijd ondertussen de bagels open en leg ze, wanneer de burgers nog een minuutje moeten, met de gesneden kant op het rooster. Gril de bagels een minuutje mee.

Haal nu de burgers en de bagels van het rooster. Neem de onderste helften van de bagels en verdeel de kruidenkaas er over. Leg op iedere bagel nu twee blaadjes krulsla, gevolgd door 2 plakken tomaat. Hier gaan vervolgens de burgers op. Maak de burgers af met de reepjes avocado en de bovenkant van de bagel. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *