geblakerde prei uitgelicht

Geblakerde Prei

Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou delen, want makkelijker dan deze geblakerde prei wordt het niet. Slechts 1 ingrediënt heb je nodig en het is ook nog eens zo klaar. Maar ondanks dat het zo’n eenvoudig gerecht is, kan ik deze geblakerde prei écht aanraden! De prei wordt namelijk heerlijk zacht en zoet en de bereiding doet de wenkbrauwen bij je gasten wel even fronsen. Tot ze deze geblakerde prei proeven als bijgerecht bij een mooi stukje vlees, dan zijn ze om!

geblakerde prei recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 5 stemmen
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4

Ingrediënten:

  • 2 Preien

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur tussen de 180 en 220 graden. Ga niet te hoog in temperatuur, want dan krijgt de prei geen kans zacht te worden op de BBQ.
  • Neem de preien er bij en snijd de onderkanten en een groot deel van het groen er af. Spoel de preien daarna onder koud water schoon.
  • Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de preien op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gril de preien tot ze rondom zwart geblakerd zijn. Dit duurt 12 tot 15 minuutjes.
  • Zijn de preien rondom vrijwel helemaal zwart geblakerd? Dan mogen ze weer van de BBQ. De preien zien er nu niet uit alsof je nog wilt eten, maar als je de preien over de lengte insnijdt kun je de geblakerde buitenkant van de preien af halen. Wat er rest is heerlijke zachte en zoete prei, die je perfect kunt serveren als bijgerecht. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Geblakerde Prei
Geblakerde Prei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *