Nacho’s van de BBQ, ik ben er gek op! Of het nou als voorgerecht is of als snack bij de borrel, ik ben altijd voorstander! Dat verklaart misschien ook wel waarom ik al tal van nacho recepten online heb staan. Daar komt er echter weer één bij, want dit recept voor Mexicaanse Nacho’s met Gehakt ontbrak nog. En die mag ook direct op je to-do lijst, want deze wil je proeven!

Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 641kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten:
- 1 Zak Tortilla Chips
- 200 gram Rundergehakt
- 1 Ui
- 100 gram Zwarte Bonen
- 100 gram Maïs
- 1 blik Tomatenblokjes
- 50 gram Geraspte Cheddar
- 50 gram Geraspte Kaas
- 1 Avocado
- 1 Tomaat
- 1 kleine Rode Ui
- 1 teentje Knoflook
- 5 eetlepels Crème Fraîche
- 1 eetlepel Gerookt Paprikapoeder
- 2 theelepels Versgemalen Zwarte Peper
- 1 eetlepel Gedroogde Koriander
- 1 Bouillonblokje Rund
- 1 eetlepel Olijfolie
Overige Benodigdheden:
- BBQ met Deksel
- Gietijzeren Skillet of Schaal
- Knoflookpers
Instructies
- Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
- Maak ondertussen de guacamole. Neem hiervoor een kom en prak er de avocado in fijn. Snijd de tomaat in vieren en ontdoe hem van het vruchtvlees. Snijd de tomaat vervolgens in kleine blokjes en voeg toe aan de avocado. Snipper de rode ui fijn en voeg ook toe. Pers tot slot de teen knoflook uit in de kom en meng alle ingrediënten door elkaar.
- Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de gietijzeren pan of schaal op de BBQ en laat deze even warm worden. Voeg vervolgens de olijfolie toe en laat ook deze even warm worden. Doe daarna het gehakt in de pan en bak dit 2 minuten. Snipper nu de ui en voeg deze toe aan de pan.
- Voeg nu ook het paprikapoeder en de peper toe en bak een paar minuutjes mee. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en verkruimel het bouillonblokje in de pan. Laat alles nu lekker pruttelen en roer af en toe door, tot het geheel een beetje in begint te dikken. Haal nu de pan van de BBQ en voeg de uitgelekte zwarte bonen, de maïs en de koriander toe en roer er doorheen.
- Maak de BBQ nu gereed voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
- Schep vervolgens de inhoud van de pan in een ruime kom en beleg de bodem van de gietijzeren pan met een derde van de tortilla chips. Hierop gaat vervolgens ongeveer een derde van het gehaktmengsel, gevolgd door een kwart van de geraspte cheddar en de geraspte kaas. Hier bovenop gaat weer een derde van de chips, een derde van het gehaktmengsel en nogmaals een kwart van de geraspte kazen. Tot slot gaat de rest van de tortilla chips er overheen, wederom gevolgd door de rest van het gehakt en de kaas.
- Is de BBQ op temperatuur? Zet de pan met nacho’s dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Laat nu in 10 minuten de tortillachips warm worden en de kaas smelten. Haal de pan vervolgens weer van de BBQ en Schep er de guacamole en de crème fraîche op. Serveer direct. Eet smakelijk!
Benadering van voedingswaarden
Calories: 641kcal | Carbohydrates: 61g | Protein: 23g | Fat: 36g | Saturated Fat: 11g | Polyunsaturated Fat: 7g | Monounsaturated Fat: 14g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 59mg | Sodium: 612mg | Potassium: 864mg | Fiber: 11g | Sugar: 8g | Vitamin A: 760IU | Vitamin C: 17mg | Calcium: 258mg | Iron: 3mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Paar keer gemaakt nu maar de chips wordt helemaal zacht. Maak tegenwoordig de bonen apart van de chips en kaas.
Dat klinkt alsof de de boel te nat is, of te lang staat. Zelf heb ik dit nog niet eerder gehad. Los van elkaar bereiden kan ook uiteraard.
Maak het vaak lekker makkelijk en varieer er op los.
Hier staan ze ook geregeld op het menu en inderdaad, variëren maakt het iedere keer weer leuk!