Mexicaanse Nacho's van de BBQ

Mexicaanse Nachos met Gehakt

Nacho’s van de BBQ, ik ben er gek op! Of het nou als voorgerecht is of als snack bij de borrel, ik ben altijd voorstander! Dat verklaart misschien ook wel waarom ik al tal van nacho recepten online heb staan. Daar komt er echter weer één bij, want dit recept voor Mexicaanse Nacho’s met Gehakt ontbrak nog. En die mag ook direct op je to-do lijst, want deze wil je proeven!

Als voorgerecht of snack? Deze Mexicaanse Nacho's met Gehakt zijn te gek!
Als voorgerecht of snack? Deze Mexicaanse Nacho's met Gehakt zijn te gek!

Voorgerecht/Snack

4-6 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 1 Zak Tortilla Chips
– 200 gram Rundergehakt
– 1 Ui
– 100 gram Zwarte Bonen
– 100 gram Maïs
– 1 Blik Tomatenblokjes
– 50 gram Geraspte Cheddar
– 50 gram Geraspte Kaas
– 1 Avocado
– 1 Tomaat
– 1 kleine Rode Ui
– 1 teentje Knoflook
– 5 eetlepels Crème Fraîche
– 1 eetlepel Gerookt Paprikapoeder
– 2 theelepels Versgemalen Zwarte Peper
– 1 eetlepel Gedroogde Koriander
– 1 Bouillonblokje Rund
– 1 eetlepel Olijfolie

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Gietijzeren Skillet of Schaal
– Knoflookpers

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Maak ondertussen de guacamole. Neem hiervoor een kom en prak er de avocado in fijn. Snijd de tomaat in vieren en ontdoe hem van het vruchtvlees. Snijd de tomaat vervolgens in kleine blokjes en voeg toe aan de avocado. Snipper de rode ui fijn en voeg ook toe. Pers tot slot de teen knoflook uit in de kom en meng alle ingrediënten door elkaar.

Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de gietijzeren pan of schaal op de BBQ en laat deze even warm worden. Voeg vervolgens de olijfolie toe en laat ook deze even warm worden. Doe daarna het gehakt in de pan en bak dit 2 minuten. Snipper nu de ui en voeg deze toe aan de pan.

Voeg nu ook het paprikapoeder en de peper toe en bak een paar minuutjes mee. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en verkruimel het bouillonblokje in de pan. Laat alles nu lekker pruttelen en roer af en toe door, tot het geheel een beetje in begint te dikken. Haal nu de pan van de BBQ en voeg de uitgelekte zwarte bonen, de maïs en de koriander toe en roer er doorheen.

Maak de BBQ nu gereed voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Schep vervolgens de inhoud van de pan in een ruime kom en beleg de bodem van de gietijzeren pan met een derde van de tortilla chips. Hierop gaat vervolgens ongeveer een derde van het gehaktmengsel, gevolgd door een kwart van de geraspte cheddar en de geraspte kaas. Hier bovenop gaat weer een derde van de chips, een derde van het gehaktmengsel en nogmaals een kwart van de geraspte kazen. Tot slot gaat de rest van de tortilla chips er overheen, wederom gevolgd door de rest van het gehakt en de kaas.

Is de BBQ op temperatuur? Zet de pan met nacho’s dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Laat nu in 10 minuten de tortillachips warm worden en de kaas smelten. Haal de pan vervolgens weer van de BBQ en Schep er de guacamole en de crème fraîche op. Serveer direct. Eet smakelijk!

Als voorgerecht of snack? Deze Mexicaanse Nacho's met Gehakt zijn te gek!

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *