Gegrild Stokbrood met Gehakt

BBQ’en voor de avondmaaltijd is top, maar van snacks voor bij de borrel steek ik ook erg graag de BBQ aan! Dit keer liet ik me inspireren door een video van Sam The Cooking Guy. Uiteraard wel met mijn eigen draai er aan. Allereerst omdat ik het moest doen met de ingrediënten in de (koel)kast en daarnaast omdat ik bij ieder recept altijd wel een eigen idee heb om het net iets anders te doen. En dat betekent uiteraard ook dat jij dit recept weer een eigen draai kan geven. Hoe leuk is dat?

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 6 personen
calorieën: 345kcal

Ingrediënten:

  • 1 Lang Stokbrood (afgebakken)
  • 250 gram Rundergehakt
  • 75 gram Peppadew Milde Pepers
  • 100 gram Geraspte Mozzarella
  • 3 eetlepels Groene Pesto
  • 1 eetlepel BBQ Rub (of kruiden naar smaak)

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden (boven het indirecte deel).
  • Neem een mengkom en doe hier het gehakt in. Breng dit op smaak met een eetlepel van je favoriete BBQ rub of kruiden naar eigen smaak. Meng goed door elkaar en zet even aan de kant.
  • Neem de Peppadew pepers en snijd ze in kleine stukjes. Pak ook de geraspte mozzarella en de pesto er bij.
  • Neem nu het stokbrood en snijd de bovenkant er af. Haal nu met je handen het grootste deel van de binnenkant van het brood er uit en druk de rest plat met de bolle kant van een lepel.
  • Verdeel de groene pesto over de bodem en strooi hier de helft van de mozzarella over. Verdeel daarna de kleingesneden pepers over de kaas en strooi hier vervolgens de rest van de mozzarella over.
  • Neem nu het gehakt en bedek de vulling van het brood hier mee. Zorg er daarbij voor dat je de laag gehakt overal ongeveer even dik hebt en druk het vlees goed aan.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg het gevulde stokbrood dan met de gehakt kant naar beneden op het rooster. Sluit de BBQ met de deksel en gril het brood 8 minuten.
  • Keer het brood na 8 minuten om en verplaats het naar het indirecte deel van de BBQ. Sluit de BBQ weer met de deksel en bak het geheel nog 5 minuutjes.
  • Haal na de laatste 5 minuten het brood van de BBQ en laat het een paar minuten rusten. Snijd het brood daarna in stukken er serveer direct. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

Calories: 345kcal | Carbohydrates: 36g | Protein: 18g | Fat: 14g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 5g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 43mg | Sodium: 540mg | Potassium: 245mg | Fiber: 2g | Sugar: 4g | Vitamin A: 246IU | Vitamin C: 18mg | Calcium: 131mg | Iron: 4mg
Gegrild Stokbrood met Gehakt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *