Groenten bereiden op de BBQ? Ga voor deze geroosterde spruiten!

Geroosterde Spruiten met Parmezaan

Hoewel je met BBQ recepten flink kan uitpakken, is het lang niet altijd nodig. Soms kan een heel eenvoudig gerecht van de BBQ zó lekker zijn! En dat is mooi, want ik heb lang niet altijd de tijd om de hele dag bezig te zijn. Een ideaal bijgerecht van de BBQ vind ik dan ook deze geroosterde spruitjes met knoflook en Parmezaanse kaas. De voorbereiding is zo gebeurd en ook de bereiding neemt niet heel veel tijd in beslag. En gezien dat ik enorm fan ben van spruitjes, is dit dan ook één van mijn lievelingsbijgerechten van de BBQ!

Op zoek naar een bijgerecht van de BBQ en houd je van spruitjes? Probeer dan deze geroosterde spruiten met knoflook en Parmezaan eens!
Op zoek naar een bijgerecht van de BBQ en houd je van spruitjes? Probeer dan deze geroosterde spruiten met knoflook en Parmezaan eens!

Bijgerecht

4 personen

45 minuten

Ingrediënten

– 500 gram Spruitjes
– 2 teentjes Knoflook
– 30 gram Parmezaanse Kaas
– 2 eetlepels Olijfolie
– Versgemalen Zwarte Peper

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Skillet (27 cm)
BBQ handschoenen

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 180 graden.

Maak ondertussen de spruitjes schoon en snijd hele grote spruiten doormidden. Doe de spruitjes in een mengkom. Snipper de teentjes knoflook goed fijn en voeg toe aan de kom met spruitjes. Voeg hier vervolgens de olijfolie aan toe en flink wat versgemalen zwarte peper en schep het geheel om.

Is de BBQ op temperatuur? Schep de spruiten dan over in de skillet (een BBQ bestendige ovenschaal mag ook) en zet de skillet op het BBQ rooster. Sluit de BBQ met de deksel en rooster de spruiten ongeveer 30 minuten. Schep de spruiten halverwege om.

Zijn de spruitjes gaar? Haal de skillet dan van de BBQ. Let op, de pan is heet, dus gebruik BBQ handschoenen. Serveer de geroosterde spruiten in de skillet en rasp de Parmezaanse kaas aan tafel over de spruitjes, vlak voor iedereen opschept. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *