sundried tomatoe chicken burger uitgelicht

Sundried Tomato Chicken Burgers

Oh jawel, het is weer vrijdag en dus tijd voor hamburgers! Kipburgers deze keer, want die zijn hier thuis favoriet. Ik ging voor een burger met bacon, avocado en een mengsel van gekarameliseerde uien en zongedroogde tomaatjes. Klinkt goed toch? Was het ook! Salade er bij en mijn maaltijd was compleet! Ga jij vandaag ook voor deze kipburger? Of ga je voor een andere heerlijke hamburger uit mijn Burger Friday collectie?

bifteki burgers uitgelicht

Bifteki Burgers

Ook deze vrijdag weer hamburger om het weekend in te luiden! Burger Friday gaat nog wel even duren, want ik heb nog genoeg ideeën. Deze keer een burger gebaseerd op een Grieks gerecht: De Bifteki Burger. Bifteki is gehakt, dat is gevuld met feta. Deze burger is dat dus ook. En wat is er nu meer Grieks dan Tzatziki? Niks, dus dat moest er ook op. Waarschuwing: deze burger is groot. Een slabbetje is dus geen overbodige luxe.

spaanse hamburgers uitgelicht

Spaanse Hamburgers

Het is weer Burger Friday en dus weer tijd voor een hamburger recept! Vandaag gaan we op de Spaanse toer, met onder andere aioli en chorizo. Schrijf de boodschappen dus maar vast op, want volgende week ga je voor deze Spaanse Hamburgers van de BBQ!

thaise kipburgers uitgelicht

Thaise Kip Burgers

Ja, daar zijn we weer met een hamburger! Mijn burger verslaving is weer boven komen drijven en deze keer gaan we op de Thaise toer. Ik maakte deze Thaise Kip Burgers en die zijn zeker een aanrader! Lekker kipgehakt en een frisse salade er op. Wat pinda’s en zelfs pindakaas en je bent er. Heerlijk met een lekker biertje en dus een prima burger om het weekend mee in te gaan! Oh, en ze zijn ook nog eens zo klaar!

kip caprese burgers closeup

Kip Caprese Burgers

Nu de lente er weer is en het ‘s avonds al weer langer licht blijft, gaat de BBQ ook op vrijdag vaak aan. Ik houd het dan wel redelijk eenvoudig door voor hamburgers te gaan. Vanaf nu dus iedere vrijdag ‘Hamburgerdag’. Doe je mee? Er staan al heel wat burger recepten online en vanaf nu volgt er elke week een nieuwe! Dit keer gaan we op de Italiaanse toer met deze kip Caprese burgers!

indiase gehakt spiesen uitgelicht

Indiase Gehaktspiesen

Niets is makkelijker dan spiesjes van de BBQ. Alleen zijn we in Nederland vaak van de saté en andere spiesjes uit de supermarkt. En dat is dan weer jammer. Want zelf spiesjes maken met heerlijke ingrediënten is helemaal niet moeilijk! Laat staan dat het veel tijd hoeft te kosten. Deze Indiase gehaktspiesen zijn zo klaar, zitten bomvol smaak en zullen je eters echt verrassen. En wil je een keer variëren, dan maak je ze met lamsgehakt. Veel lekkerder dan dat supermarkt sateetje toch?

biefstuk spiesen chimichurri uitgelicht

Biefstukspiesen met Chimichurri

Bij een goede BBQ mag biefstuk niet ontbreken. Maar dat betekent niet dat je altijd maar een simpel biefstukje hoeft te grillen en deze met wat kruidenboter moet serveren. Zeker niet! Mijn favoriete ‘saus’ bij biefstuk is Chimichurri. Een kruidige salsa die zijn oorsprong in Argentinië kent. Heerlijk! Deze keer maakte ik mooie biefstuk spiesen, waarbij ik een eenvoudige Chimichurri serveerde. Zeker proberen, want hiermee scoor je punten!

Guacamole Braaibroodjes

Guacamole Braaibroodjies

Een tijd geleden maakte ik al eens deze Zuid-Afrikaanse Braaibroodjies. De Zuid-Afrikaanse tosti, die wordt gegrild boven de braai, het Zuid-Afrikaanse equivalent van de BBQ. Ik kwam voor het eerst in aanraking met deze heerlijke braaibroodjies in 2012, toen we een reis maakten door Afrika. Sindsdien maken we ze regelmatig. En het leuke is dat je, net als bij tosti’s, eindeloos kunt variëren! Je kunt dus nog wel meer braaibroodjies recepten verwachten dit jaar.

valentines burgers uitgelicht

Valentijns Burgers

Je geliefde op Valentijnsdag verrassen met een romantisch diner voor twee van de BBQ? Het kan! Met deze hartvormige Valentijns Hamburgers scoor je zeker punten. Ze zien er niet alleen mooi uit, ze smaken ook heerlijk! Als je echt uit wil pakken doe je er ook nog een mooie bos bloemen bij, maar met deze burgers ben je al een heel eind! Zo zie je maar, de BBQ kan altijd aan!

spiesjes gehaktbal uitgelicht

Spiesjes Gehaktbal

Ik ben fan van spiesjes van de BBQ. Tenminste, als je ze zelf maakt. Saté en shaslicks van de supermarkt maak je me niet gelukkig van. Ik vind spiesjes vooral makkelijk wanneer er veel mensen komen eten, want als je je gerechten een beetje op smaak brengt hebben mensen geen saus nodig en dus ook geen bord. Scheelt dus ook weer een hoop afwas! Deze spiesjes gehaktbal zijn eenvoudig, maar super lekker. Prima vervanger voor een spiesje van de supermarkt!

courgette haloumi rolletjes uitgelicht

Courgette Halloumi Rolletjes

Laatst maakte ik deze courgette geitenkaas rolletjes en die bevielen goed. Gelijk dacht ik ‘Dit kan ook met andere kazen’. Dus deze keer werden het dezelfde rolletjes, maar dan met halloumi. Halloumi is een kaas, gemaakt van een mengsel van schapenkaas en geitenkaas. Halloumi smelt niet, heeft een heerlijke smaak en past goed bij de courgette. Proberen dus!  

spruiten spiesjes met bacon uitgelicht

Spruiten Spiesjes met Bacon

Vandaag een bijgerecht met spruitjes. Je weet wel, die groene dingen die iedereen als kind vies vond. Ik dus niet. Sterker nog, het was misschien wel mijn lievelingseten. Die moesten dus ook een keer de BBQ op. Spruitjes combineren goed met spek, dus werden het deze spiesjes met spruiten en bacon. Makkelijk, voedzaam en lekker. Zeker eens proberen dus!