Courgette Halloumi Rolletjes

Laatst maakte ik deze courgette geitenkaas rolletjes en die bevielen goed. Gelijk dacht ik 'Dit kan ook met andere kazen'. Dus deze keer werden het dezelfde rolletjes, maar dan met halloumi. Halloumi is een kaas, gemaakt van een mengsel van schapenkaas en geitenkaas. Halloumi smelt niet, heeft een heerlijke smaak en past goed bij de courgette. Proberen dus!
Heerlijke bijgerechten tover je zo van de BBQ. Deze Courgette Halloumi Rolletjes bijvoorbeeld!

Bijgerecht

4 personen

15 minuten

Ingrediënten

- 1 Courgette
- 100 gram Halloumi
- Versgemalen Zwarte Peper

Overige benodigdheden

- Cocktailprikkertjes

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hier voor zowel een direct, als een indirect gedeelte, zodat je de mogelijkheid hebt om de courgetterolletjes te verplaatsen naar een minder heet deel van de BBQ.

Was de courgette en droog hem met wat keukenpapier. Snijd de uiteinden van de courgette. Neem vervolgens een kaasschaaf en schaaf dunne plakken courgette over de hele lengte.

Grill alle plakken courgette vervolgens op de BBQ. Een minuutje aan beide kanten. Zodat de courgette een grilstreepje krijgt en wat zachter wordt. Hierdoor is de courgette straks makkelijker op te rollen.

Haal alle plakken courgette weer van de BBQ en laat een beetje afkoelen. Snijd ondertussen de halloumi in stukjes. Niet te groot, je moet iets meer courgette dan kaas eten.

Leg nu op één van de uiteinden van iedere plak courgette blokje halloumi en maal hier wat zwarte peper overheen. Rol de plakken courgette op vanaf de kant met de kaas en zet vast met een cocktailprikker.

De rolletjes mogen nu op de BBQ. In eerste instantie een minuutje direct boven de kolen, gevolgd door nog een paar minuutje op een iets koelere plek op het rooster.

Als de courgetterolletjes een beetje warm aanvoelen mogen de rolletjes van de BBQ en is het tijd om te eten. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *